Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 trikova za odlaganje stvari ako vaš dom nema dovoljno prostora

Ako živite u manjem stanu koji nema mnogo prostora za ormane i ostavu, vrlo je izvesno da imate “problem” odlaganja stvari. Ma koliko pokušavali da živimo minimalistički i imamo samo stvari koje su nam neophodne, uvek se zadesi da nam se nagomila (i ponestane prostora) za odlaganje posteljine, kućnih uređaja, alata, i, naravno, odeće. Ako i vi “kuburite” s prostorom, predstavljamo vam nekoliko načina da ga funkcionalno iskoristite, a o stvari se više nećete spoticati. Verujte, bićete zadovoljni rezultatom.

Pomoćni stočići sa fiokama

Svakako vam je uvek potreban pomoćni stočić u dnevnoj ili spavaćoj sobi, pa nabavite onaj sa fiokama. U fioke pomoćnog (noćnog) stočića pored kreveta u spavaćoj sobi možete ubaciti donji veš i čarape, dok u onom u dnevnoj sobi možete ubaciti knjige, punjače, daljinske upravljače i razne sitnice od kojih ne želite da se oprostite. Ovo će “nered” svesti na minimum, a vi ćete “prodisati”.

Korpe pod krevetom

Feng šui nam poručuje da ne bi trebalo da držimo stvari ispod kreveta jer energija treba nesmetano da protiče – pogotovo u spavaćoj sobi koja predstavlja naše ultimativno mesto za odmor. Ipak, ako prostor ispod kreveta uredno iskoristite – nećete osetiti da je energija u manjku. Sada postoji veliki izbor lepih, pletenih korpi u raznim bojama, u koje možete uredno poslagati odeću i smestiti ih “pod konac” ispod kreveta. Svaki put kad vam odeća zatreba, korpe jednostavno možete izvući. Imaćete osećaj kao da imate fioke pod krevetom.

Stalak za odeću

Ne samo što je stalak za odeću estetski kul i zabavan za stilizovanje, već je i neverovatno praktičan i zgodan. Preporučujemo vam da se opredelite za onaj koji ima i police, na koje možete poslagati odeću ili obuću. Srećom, stalak za odeću je danas dostupan na raznim mestima, možete ga pronaći u raznim bojama i veličinama, i postoje opcije za svačiji budžet. Postoje čak i dupli stalci, na kojima u dva reda na ofingerima možete ređati odeću.

Klupa za odlaganje stvari ili otoman

Ne samo što klupa za odlaganje stvari i otoman izgledaju dobro iz estetskog i dizajnerskog ugla (čak izgledaju i otmeno i luksuzno), već obezbeđuju i dodatno mesto za sedenje i skladištenje. U njih možete ubaciti ćebad, posteljinu, jastuke, kao i knjige, društvene igre, igračke. Postavite klupicu uz podnožje kreveta u spavaćoj sobi, dok otoman čak možete koristiti kao stočić za kafu u dnevnoj sobi, u cilju apsolutnog korišćenja opcija za odlaganje. Ne zaboravimo, i tabure je funkcionalno mesto za skladištenje. 

U potpunosti iskoristite ormariće u kupatilu

Ako već nemate dovoljni broj ormana i prostora za odlaganje, najbolje je da maksimalno iskoristite ono što imate, a to najbolje možete učiniti sa ormarićima u kupatilu, a ne zaboravimo i prostor ispod lavaboa. Najpraktičniji način da napravite dobar raspored je ako koristite organizatore – providne kutije raznih veličina u koje možete skladištiti šminku, četke za kosu i druge kozmetičke i kupatilske potrepštine. Preporučujemo vam da jednu veću korpu, u koju ćete smestiti peškire, smestite u ormarić ispod lavaboa, a pored njega poslažete organizatore. Budući da su providni, jednostavno ćete pronaći sve što vam je potrebno. 

Cipelarnik je must-have

Kao i čiviluk, i cipelarnik je obavezan komad nameštaja u svakom ulaznom predsoblju. U njega ređajte obuću kako se o nju ne biste večito saplitali – pogotovo ako ulazite u stan punih ruku kesa s namirnicama – ne d’o bog da se spotaknete. Uz cipelarnik ćete sačuvati prisebnost. U njega uredno složite obuću (možete je ređati i po godišnjim dobima) i uvek ćete tačno znati gde je vaš omiljeni par. Obuću ćete poštedeti i nepoželjne prašine, a predsoblje će vam uvek biti besprekorno.

Dušan Veselinović 

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.