Modni izbori koji brišu godine – kako da postignete mladoliki stil odevanja

Uvek je korisno znati kako se obući mladoliko i modnim izborima najbolje istaći svoju figuru i prirodnu lepotu. Kako bismo to postigli, postoje određeni stilski trikovi. Godine su samo broj – ako nosite pravu odeću, taj broj se može mnogo teže pogoditi.

Baš kao što će vas određene frizure i trikovi šminkanja učiniti mladolikom, nekoliko pametnih trikova za odevanje takođe vam mogu pomoći da izgledate svežije. Dobar autfit nam donosi samopouzdanje, a kad se osećamo prijatno u svojoj koži, prosto zračimo i sve na nama izgleda mnogo lepše.

Ovi načini stilizovanja su neverovatno jednostavni, a imaće veći uticaj na vašu pojavu nego što možete da zamislite. Čak vam mogu pomoći da svaki put izgledate bolje na fotografijama. Evo šta treba da znate…

Kako se obući mladoliko – ključni saveti

Pronađite pravu ravnotežu između ležernog i elegantnog

Strukturirani dvodelni setovi poput odela ili kostima izgledaju elegantno, ali taj sofisticirani izgled može delovati zastarelo ponekad. Birajte odela koja su ležernijeg kroja ili imaju asimetričnu siluetu – oversize dizajn je veoma moderan i izgleda mladalački. Samo nemojte ići predaleko. Široke farmerke uz oversize blejzer, na primer, progutaće vam celo telo. Umesto toga, pazite na proporcije i pronađite oversize komade čistih linija, izbegavajući ukrase ili detalje.

Uvek birajte komfor

Ako se osećate dobro, dobro ćete izgledati. Nikada nećete zračiti samopouzdanjem ako ceo dan vučete preusku haljinu ili zadržavate dah zbog tesnog struka. Srećom, pantalone sa elastičnim strukom na navlačenje su trenutno moderne, tako da možete da idete u korak sa trendovima, a da vam bude veoma udobno. Pantalone na navlačenje mogu biti veoma laskave i nisu tako zastarele. Razmislite o uskim modelima do gležnja i cullotes pantalonama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TraysLounge (@trayslounge)

Nosite vedre boje

Koje boje mogu učiniti da izgledate mlađe? Vedre nijanse, kao što su crvena, ljubičasta i roze. Male doze jarkih boja dodaju vizuelni interes i unose dinamiku u svaku odevnu kombinaciju. Razmislite o šalovima jarkih boja preko svog omiljenog zimskog kaputa ili o ogrlicama i broševima blizu vašeg lica, koji će naglasiti vaše crte i učiniti da izgledate sveže. Meka neutralna boja poput bež ili zlatne može reflektovati svetlost na vašoj koži, dajući vam mladalački sjaj.

Neka aksesoari budu jednostavni

Kao što stara poslovica kaže, manje je više – a to je definitivno tačno kad je reč o nakitu. Umesto da gomilate narukvice i ogrlice, uklonite nekoliko komada pre nego što izađete kroz vrata. Dok su starije generacije veliki ljubitelji krupnog nakita, ogrlica i velikih satova, mlađe generacije trenutno imaju veoma minimalistički pristup. Manji komadi nakita će vam dati moderniji izgled.

Nosite tamni džins

Uparite svoj omiljeni džemper sa tamnim farmerkama i štiklama za noćni izlazak ili dodajte teksas jaknu preko haljine. Džins će uravnotežiti ženstvene komade i učiniti da izgledate mlado i sveže. Ključno je odabrati tamnije nijanse teksasa, jer su laskave za figuru i sofisticiranije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Chen (@evachen212)

Istaknite svoju lepotu

Ako ste posvećeni jogi ili ste strastvena biciklistkinja, nemojte se plašiti da pokažete zategnute ruke ili noge uz majicu bez rukava ili kraću suknju. Kada odlučite da pokažete svoju prirodnu lepotu, pobedićete u ratu protiv starenja. Ovaj savet je veoma individualan: usmerite pažnju ljudi na mladoliki deo vašeg tela, a to će uticati na njihov ukupan utisak o vašem izgledu.

Pročitajte i ovo: Najlepše haljine koje je nosila kraljica Letizia – u njima bi se svaka žena osećala kao plemkinja

Naslovna fotografija: pexels.com

Božica Luković