Povratak mladalačkog sjaja: Najlepše nijanse kose za žene u pedesetim

Najbolje boje kose koje podmlađuju su one koje mogu prekriti ili ulepšati sedu kosu, a da je ne oštete. Frizeri uglavnom preporučuju da ostanete što prirodniji i ne farbate se u nijanse koje se previše razlikuju od vaše prirodne boje kose. Držite se podalje od tamnih tonova jer su oštri za kosu, kožu i crte lica. Pažljivo izabrana boja kose pomoći će vam da povratite mladalački sjaj.

Ako ste u pedesetim godinama i dvoumite se da li da budete svetliji ili tamniji, uvek se odlučite za svetlije varijante. Kosa prirodno svetli kako starite, a boje poput pepeljaste plave, medne i platinaste sigurno će se bolje uklopiti u sedu kosu.

I dalje možete rizikovati, dodati zabavne pramenove, izaći iz zone komfora i eksperimentisati ako želite. Nema razloga da godinama imate istu frizuru samo zato što nam društvo nameće određena pravila u skladu s godinama. Opustite se i potražite ideje koje savršeno odgovaraju vašem ukusu i stilu života. Pre sledećeg termina za farbanje kose pogledajte naše predloge najlaskavijih boja kose za žene starije od 50 godina.

Boje kose koje podmlađuju – top predlozi

Plava kosa sa tamnim korenom

Ovakva boja kose može oduzeti godine vašem izgledu. Plavi balayage pomaže dugoj, slojevitoj kosi da izgleda raskošnije i gušće. Iako se svetla boja kose sa tamnim korenom lako održava, nikada ne zaboravite da koristite ljubičasti šampon da biste izbegli neželjenu mesinganu nijansu.

Pepeljasta plava kosa

Ova boja je mešavina srebrne i platinaste nijanse plave, a često ima suptilne bež ili zlatne naglaske. Najbolje stoji ženama sa svetlim tenomm, dajući im mladalačku blistavost. Odlična je varijanta za žene koje bi htele promenu, ali ipak ništa dramatično.

Šampanjac plava kosa

Šampanjac plava je mešavina zlatne plave i bledoružičaste nijanse. Odličan je izbor za žene sa kosom srednje dužine, koje žele blistavi završni sjaj, a tamni koren se savršeno uklapa uz ovaj ton plave.

Šatirana seda kosa

Prihvatite svoje sede i učinite ih modernim tako što ćete prirodnu kosu ulepšati plavim pramenovima. Sve će izgledati vrlo zanimljivo, posebno ako već imate efektnu kraću frizuru. Na vama je samo da odaberete nijansu plave boje za pramenove, ali najbolja je platinasta.

Karamel balayage

Boja karamele izgleda veoma moderno, posebno na dugoj i talasastoj kosi. Pomoću balayage tenike možete braon kosu učiniti živahnijom – suptilni pramenovi u karamel tonovima će joj dati mladalački izgled.

Čokoladnobraon kosa

Ako imate finu dlaku ili tanku kosu, ova boja će joj dati potrebnu gustinu i volumen. Čokoladna nijansa braon boje uvek izgleda otmeno i klasika je s razlogom. Ako želite da frizura izgleda još dinamičnije, dodajte pramenove u tonovima cimeta.

Bordo nijansa kose

Duboke, bogate nijanse tamnog vina i opalog lišća uvek izgledaju prefinjeno. Ova boja će vam doneti veliku transformaciju, a učiniće da sve što nosite izgleda zanimljivije, kao i vaša šminka.

Topla nijansa bakra

Kada je reč o crvenim tonovima, uvek birajte tople nijanse. Boje bakra su veliki modni trend u poslednje vreme i vrlo su mladalačke, a tople nijanse će osvežiti vaš izgled i staviti vas u centar pažnje. Bakarna kosa će doći do izražaja ako se ošiša stepenasto – to mogu biti dugi slojevi, ali i elegantni lob.

Pročitajte i ovo: Detaljan vodič za farbanje kose kod kuće – baš kao u salonu

Naslovna fotografija: instagram.com/paraizohairstylist

Božica Luković