Najlepše bluze za jesen: 5 modela koje možete nositi na posao i u večernji izlazak

BIlo da ste pobornici sportskog stila ili više preferirate elegantnu i prefinjenu modu, u vašem garderoberu bi trebalo da napravite mesto za bluze! Bluze za jesen će vam dobro doći u svim prilikama kad treba da postignete otmen autfit. Posebno ako izaberete modele koji u potpunosti odgovaraju vašoj građi i ističu najbolje na vama. Zato je važno da pažljivo izaberete kroj, bilo da je reč o dužim i asimetričnim tunikama i košuljama koje imaju moć pokrivanja struka, ili nešto užim modelima koje prate liniju stomaka. Takođe su važne boje i dezeni, a tu se uvek morate voditi pravilima da krupni motivi mogu da vas vizuelno uvećaju, a geometrije da izduže figuru.

I na kraju moramo spomenuti značaj detalja. Bluze sa ukrasima, poput dugačkih kragni, revera i mašni, stvorene su za privlačenje pažnje! Dovoljno je da takvu košulju uparite sa elegantnim odelom ili pantalonama na ivicu, i dobićete vrlo stajliš, poslovni stajling. A ako želite ipak da postignete moderniji i urbaniji stajling, onda košulju optočenu detaljima uparite sa trendi dugačkom teksas suknjom ili helankama sa trakom oko stopala. Naravno, možete otići korak dalje, i obući džins, ali tu morate biti mnogo pažljiviji jer silueta farmerica mora da prati liniju košulje!

Ukoliko želite da svoj jesenji stil nadogradite trendi bluzom, savetujemo da pogledate 5 najlepših modela koje su izabrali stilisti portala easy life.

Najlepše bluze za jesen 2023.

Mona košulja 

Bluza sa puf ramenima, špicastom kragnom i driker kopčanjem spada u najatraktivnije bluze koje možete nositi ove jeseni! S obzirom na to da je reč o crop-top modelu, nosi se uz pantalone na ivicu i modelima sa visokim strukom ili suknjama. Dodajte torbu u upadljivoj boji, poput žute, narandžaste ili zelene, i postići ćete vrlo efektan autfit!

Reserved bluza 

Reserved nam je predstavio belu košulju sa volanima koji su porubljeni sa crnim koncem. Na taj način je stvoren efekat dubine i dimenzije. Ipak, ono što najviše privlači pažnju, jeste duga traka koja se može nositi na dva načina – skroz opuštena ili vezana u mašnu! Kako god da odlučite da je nosite, slobodno uz ovu belu košulju uklopite trendi maksi-suknju ili pantalone sa dubokim strukom. Na kraju, kompletan look začinite blejzerom dobrog kroja.

bluze za jesen

P….S….Fashion karirana bluza

Modna kuća P….S….Fashion kreirala je vrlo upečatljiv model košulje koji je savršen za posao i sve svečane prilike! Karirana bluza dugih rukava sa kragnom, elegantnim kopčanjem, zlatnim dumićima i prefinjenim manžetnama na rukavima, privući će pažnju gde god da se nalazite. Karirani dezen daje moderan obrt tradicionalnim krojevima, unoseći dozu autentičnosti u vaš jesenji look.

bluze za jesen

Liu Jo bluza (Fashion & Friends)

Liu Jo ženstvena bluza sa mašnom oko vrata je idealan način da nosite jednu od najmodernijih boja ove jeseni – crvenu! Dovoljno je da je iskombinujete sa jednostavnim crnim pantalonama ili farmericama užeg kroja, obučete klasičan blejzer ili kaput dužine do poda, i dobili ste savršen stajling koji bi odobrili svi modni stilisti.

Twinset Milano (MiaMaya)

Ukoliko volite čipku i romantične detalje, sigurni smo da će vam se dopasti košulja brenda Twinset Milano. Izrađena je od prijatne viskoze, a krase je nežan print čupke, elegantne manžetne na rukavima i traka na kragni koja se vezuje u mašnu. Sama po sebi je efektna, tako da uz nju nikako nemojte nositi odeću krupnih i upadljivih dezena. Pantalone, suknja ili blejzer bi trebale isključivo da prate nijanse košulje. Dakle, birajte belu ili crnu ukoliko želite da izgledate sofisticirano, kao prava stajliš dama!

Pročitajte i ovo: Kratke čizme za posao: Izabrali smo najlepše modele iz domaće ponude

Kristina Page