Idealni za toplu jesen: Top 10 sakoa iz domaće ponude

Sako za jesen 2023. zapravo predstavlja najpraktičniji odevni predmet u našim garderoberima – pogotovo ako je sezona toplija. Nikada ne možete imati previše sakoa, pa je sad pravi trenutak da počastite sebe novim modelom!

Stilisti easy life tima su pregledali domaću ponudu i pronašli 10 ultimativnih modela sakoa za jesen 2023. Tu su domaći brendovi, kao i high street i high end, a ima i sasvim klasičnih modela blejzera, do onih u efektnim, upečatljivim bojama, za osveženje garderobe.

Kada su temperature prijatne, nema lakšeg načina da izgledate moderno i chic od sakoa uparenim sa pantalonama i moćnom torbom. Upravo je sako odevni komad koji nam ove tople jeseni najčešće menja jakne, kapute i mantile. Uvek bi trebalo da imate neutralne blejzere koji se uklapaju uz sve – bez razmišljanja, ali i modele koji će “podići” vašu neutralnu odeću.

Pogledajte šta su sve naši stilisti pronašli, jer verujemo da ćete među ovih 10 blejzera lako pronaći svog favorita!

Sako za jesen 2023: 10 modela prema izboru stilista

NINAMILÁN baby blue sako i pantalone

NINAMILÁN baby blue odelo je trendi i romantično, idealno da razvedri tmurne jesenje dane, ali da mu se vratite na proleće. U međuvremenu, sako od ovog odela možete nositi odvojeno, isto kao i pantalone. Izgledaće moderno uz džins, ali i cvetne ili bele midi-haljine.

sako za jesen 2023

P….S…Fashion asimetrični blejzer 

Još jedan blejzer domaćeg brenda, koji predstavlja iskonsku klasiku, ali sa pomakom. Asimetrični kroj, koji ipak nije toliko primetan, daje ovom sakou trendi izgled, dok su blago svetlucave pruge svojevrsno osveženje.

HUGO ciklama sako (Movem Fashion)

Dopaminsko odevanje u jarke, vesele boje nije rezervisano samo za leto – tokom jeseni će vam sigurno podići raspoloženje. HUGO ciklama model iz Movem Fashion asortimana je baš u tom stilskom pravcu i daje dozu dopamina svakom autfitu.

Luisa Spagnoli kratak karirani sako (Fashion&Friends)

Umesto standardnog dužeg modela sakoa, nije loše imati i jedan crop, koji će svakoj vašoj odevnoj kombinaciji dodati zanimljive proporcije. Naši stilisti izdvajaju Luisa Spagnoli kratki blejzer sa istaknutim reverima i niskim kopčanjem.

sako za jesen 2023

Liu Jo bež sako (Fashion&Friends)

U Fashion&Friends ponudi našli smo i sako za sve ljubitelje klasičnog glamura. Liu Jo model u nežnoj bež boji donosi eleganciju neophodnu za korporativno okruženje, ali i za veče – recimo, uz dugu svilenu haljinu.

Karl Lagerfeld ljubičasti sako (N Fashion)

Sako dominira našim odevnim kombinacijama u prelaznim periodima, pa u procesu kupovine, setite se da ćete ga često nositi i na proleće. Karl Lagerfeld sako iz N Fashion je statement komad za posebne prilike, ali i svaki dan, kada želite nešto upečatljivo.

Mona vuneni blejzer

Mona sako od 100% vune je večan komad koji ćete sigurno dugo nositi, a takođe odražava estetiku “tihog luksuza”. I nijansa i kroj su veoma prefinjeni – ima pomalo vintage vibe, što je sad popularno.

sako za jesen 2023

Lindex blejzer sa 33% vune

Pristupačniji, a jednako vanvremenskog izgleda, Lindex sivi sako sa vunom u sastavu je najpraktičniji izbor za jesen. Zbog modernog oversize kroja i sive boje, sigurno ćete moći da ga nosite na bezbroj načina.

sako za jesen 2023

Chloe beli sako od mešavine vune i kašmira

Beli sako je potcenjen, a predstavlja oličenje elegancije i osnovu za brojne maštovite autfite. Chloe model je pametna investicija, jer je kvalitetnog sastava i klasičnog, ali ipak pomalo neobičnog kroja. Komad za sva vremena.

Zara asimetrični sako

Ovaj sako izgleda dizajnerski, jer ima asimetričan kroj koji ističe struk. Za večernje prilike je veoma seksepilan, a za posao razbija monotoniju.

Pročitajte i ovo: Karirani kaputi iz domaće ponude: Najupečatljiviji jesenji modeli prema izboru naših stilista

Naslovna fotografija: instagram.com/annabelrosendahl

Božica Luković