Nijedan cipelarnik nije potpun bez mokasina: Top 10 aktuelnih modela na domaćem tržištu

Mokasine nisu rezervisane samo za jedno godišnje doba – rado bismo ih nosili 365 dana u godini, ali ih najviše volimo tokom prelaznih sezona. Za jesen i proleće, mokasine su najpraktičnija obuća za posao, jer su udobne, a uvek izgledaju elegantno.

U pitanju je klasičan model obuće koji baš nikada neće izaći iz mode, već će se iznova vraćati u novim stilovima, bojama i detaljima. Zato u ormaru nije loše imati nekoliko različitih, a sigurni smo da ćete za svake pronaći odgovarajući stajling.

Inače, najpoznatije mokasine na svetu su bez sumnje Gucci Horsebit 1953, koje predstavljaju bezvremenski model cipela i imaju brojne kopije – to ćete primetiti i u našem izboru top 10 mokasina iz domaće ponude.

Osim klasičnih, kožnih modela sa šnalom, pronašli smo i mokasine u zamiljivim bojama i oblicima. Vreme je za šoping – evo koje mokasine dostupne na našem tržištu su nas oduševile.

Mokasine: Top 10 modela iz domaće ponude

Nine West  bordo mokasine od veštačke kože

Bordo je najpopularnija boja za jesen 2023. Ne postoji lepši način da je unesete u svoje odevanje od cipela. U Nine West smo pronašli mokasine klasičnog oblika, a lakirana koža im daje poseban šarm.

mokasine

Africa pink kožne mokasine

Oduševile su nas i smele pink mokasine iz Africa asortimana, koje odmah privlače pažnju. Već ih vidimo uz svetlu letnju i prolećnu odeću, ali lako mogu da razvedre i klasične jesenje autfite.

mokasine

Massimo Dutti krem kožne mokasine 

Prilično slične su Massimo Dutti krem kožne mokasine, koje predstavljaju bolji izbor ako više volite neutralne boje. Elegantne su, i imaće potpuno drugačiji izgled tokom leta i tokom hladnijih meseci, ali se mogu nositi čitave godine.

Reserved sa potpeticom

Hibridni model cipela, koji spaja klasičan izgled mokasina i stabilnu, deblju potpeticu, pronašli smo u Reserved kolekciji. Ukoliko tražite potpetice za svaki dan, ove moraju ući u vaš uži izbor.

Massimo Dutti kožne mokasine sa životinjskim dezenom

Leopard dezen nikada ne izlazi iz mode i uvek je smela modna “izjava”. Daće chic momenat vašoj standardnoj kombinaciji pantalona i bele košulje, na primer, ali postoje brojni načini na koje ih možete istaći.

Africa mokasine od prevrnute kože

Ove Africa mokasine od antilop kože dolaze u nekoliko boja, a mi smo izdvojili praktičnu, nežnu bež nijansu. Mnogo nas podsećaju na famozni Loro Piana model, ali su daleko pristupačnije i odličnog su kvaliteta, s obzirom na izbor materijala.

mokasine

Zara mokasine sa lancem i niskom petom

Još jedne mokasine sa niskom potpeticom i otmenom šnalom zapazili smo u Zara kolekciji. Ove cipele poseduju francuski šarm, jer izgledaju vintage i elegantno.

Solo špicaste kožne 

Mokasine domaćeg brenda Solo se ističu neočekivanim špicastim oblikom, koji na ovom modelu cipela izgleda posebno sofisticirano. Takođe, imaju dve varijante boja, a mi smo izdvojili praktičnu kombinaciju sive i nežnoroze.

mokasine

Paar kožne zelene sa šnalom

Još jedan domaći brend koji u ponudi ima mokasine u efektnoj nijansi zelene boje. Imaju odgovarajuću srebrnu šnalu i napravljene su od prirodne kože – i sada su čak na popustu! Odlično će se uklopiti u jesenju paletu boja.

mokasine

Abo kožne sa mašnom koja se skida

Na kraju, odlučili smo da izdvojimo zanimljive mokasine domaćeg dizajnerskog brenda Abo Shoes. Romantične, autentične i nesvakidašje, ove srebrno-žute mokasine su zaista vredna investicija. Detalj u vidu mašne koji može da se skida ih samo čini još posebnijim.

mokasine

Pročitajte i ovo: Izbor naših stilista: Braon odeća i aksesoari kojima ćete se vraćati svake jeseni

Naslovna fotografija: instagram.com/chiaraferragni

Božica Luković