Za osunčani ten: Svi trikovi za nanošenje bronzera na jednom mestu

Trikovi za nanošenje bronzera će vam pomoći da ovog leta postignete osunčani izgled lica i sjaj tena. To je trik u šminkanju da svojoj koži, u tren oka, date izgled kao da ste upravo došli sa odmora.

Sigurni smo da u svojoj kolekciji šminke imate bronzer, ili nekoliko nijansi ovog proizvoda, a nikad nije loša ideja naučiti i novi trik za nanošenje letnjeg makeup favorita.

Bilo da se šminkate za svaki dan ili imate poseban događaj u planeru, ovi mali saveti vam mogu pomoći da zablistate.

Trikovi za nanošenje bronzera

Izaberite odgovarajuću boju

Kad tražite idealan bronzer koji će laskati vašoj nijansi kože, birajte ton koji je otprilike dve nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože. Takođe je od vitalnog značaja da ispitate podton da biste dobili najrealniji rezultat. Da biste izbegli da izgledate preterano narandžasto, izaberite nijansu sa neutralnim ili ružičastim podtonom ako imate svetlu kožu. Breskvasti ili zlatni bronzeri su idealni ako imate tamni podton, dok su bronzeri toplih tonova namenjeni maslinastim tonovima kože.

Nanesite bronzer na adekvatno mesto

Kako bi vam koža izgledala prirodno i autentično, kad koristite bronzer trebalo bi da ga izblendate preko kapaka, čela i obraza, i tačno ispod očiju, gde prirodno pada sunce – ali ga ne koristite na donjem delu lica. Ne nanosite bronzer kao rumenilo, jer se ćete tako samo postići dublji ton tena. Ne treba da kreirate ni klasični trostruki oblik preko lica – preko čela, jagodica i vilice, jer to ne funkcioniše. Ako imate masni tip kože, koristite puder za setovanje oko nosa i T-zone.

Postignite osunčani ten

Vrlo je lako licu dodati toplinu pomoću bronzera. Koristeći pahuljastu četku, počnite laganim dodirom i postepeno ga povećavajte, tako da istaknete dubinu jagodica, a nanesite ga i duž slepoočnica i oko perimetra lica. Ako ga nanesete tamo gde bi sunce prirodno dodalo toplinu, bronzer će vam dati savršen izgled osunčanog tena, a takođe je poželjna i njegova manja količina na nosu kako bi se stvorio izgled lica “isklesanog” od sunca.

Dajte prednost bronzerima u prahu

Bronzeri u prahu su izuzetno dugotrajni i besprekorno se mešaju sa puderom, rumenilom i hajlajterom. Bronzer u prahu je odličan za nanošenje slojeva preko kremastih proizvoda kako bi se produžilo trajanje šminke, budući da se prilično lako nanose i blendaju.

Koristite prste

Da biste dobili prirodni preplanuli ten, koristite dva prsta – prstenjak i srednji – da nanesete bronzani proizvod na najviše delove lica. Korišćenje prstiju na ovaj način, a ne četke, znači da imate veću kontrolu i da možete malo po malo da gradite boju, umesto da je primenjujete “punim gasom”. Da biste dobili prirodni finiš, izaberite baršunasti, kremasti bronzer koji će zadržati toplinu lica.

Koristite bronzer za punije usne

Ako želite da postignete iluziju punijih usana, možete i da koristite bronzer za oblikovanje. Na malu pahuljastu četkicu nanesite malo bronzera ispod srednje trećine donje usne. Ovo će poboljšati prirodnu senku stvarajući iluziju punijih usana.

Dopunite bronzer rumenilom

Nije tajna da rumenilo trenutno predstavlja jedan od najpopularnijih makeup proizvoda. Da biste “zagrejali” bronzer i dodali ružičastu boju, dopunite ga rumenilom. Meko stapanje dva proizvida učiniće da izgledate sveže, nežno i ženstveno.

Pročitajte i ovo: Brzi vodič za boje karmina koje najviše odgovaraju vašem podtonu kože

Naslovna fotografija: pexels.com

Božica Luković