Babymoon putovanja su u trendu: Predlog luksuznih destinacija koje treba iskusiti u trudnoći

Luksuzne babymoon destinacije su novi trend kada je reč o putovanjima. Termin babymoon je relativno nov, ali koncept ima korene u ideji da se uzme romantičan ili opuštajući odmor pre dolaska bebe.

Termin je popularizovala autorka i edukatorka za porođaj Sheila Kitzinger u svojoj knjizi The Year After Childbirth iz 1996. godine. U knjizi, ona je prvobitno koristio reč babymoon da opiše vreme nakon što se beba rodi — period u kome se roditelji povezuju sa svojim novorođenčetom bez spoljnih pritisaka.

Međutim, moderno tumačenje termina kao odmora pre rođenja bebe postalo je raširenije početkom 2000-ih, pošto su parovi počeli da traže načine da proslave svoje poslednje trenutke pre nego što im se život zauvek promeni. Ideja je jednostavna: idite na opuštajuće putovanje da biste se ponovo povezali sa svojim partnerom, prepustite se maženju i mentalno se pripremite za uzbudljivo putovanje koje je pred vama.

Danas je babymoon postao njegovana tradicija za mnoge parove koji očekuju, a destinacije širom sveta nude specijalizovane pakete i iskustva za ovo posebno vreme.

Luksuzne babymoon destinacije

Maldivi

Zamislite tirkizne vode, bungalove iznad vode i beskrajne zalaske sunca koji izgledaju kao sa Pinterest table. To je savršeno mesto da se odvojite od gužve. U Soneva Fushi hotelu, očekuje vas eko-luks iskustvo kakvo nijedno drugo. Zamislite da se izležavate u svojoj privatnoj vili okruženoj bujnim biljkama džungle, sa sopstvenim delom netaknute plaže na samo nekoliko koraka. Six Senses Spa nudi sva uživanja o kojima vaša trudnica može sanjati — na primer, prenatalne masaže. Pored toga, iskustvo posmatranja zvezda u letovalištu savršeno je za parove koji žele da se osećaju malim pod beskonačnim nebom Maldiva.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели soneva fushi maldives (@sonevafushi_maldives)

Santorini

Sa fantastičnim zalascima sunca, belim zgradama i legendarnom arhitekturom plave kupole, grčko ostrvo je ostvarenje sna za svaki par koji želi da uživa pre nego što beba stigne. Smešten na ivici litica Oje, Canaves Oia Suites & Spa je mesto gde ćete želeti iskusite babymoon. Sve je u miru, sa tretmanima prilagođenim opuštanju i podmlađivanju, posebno za buduće mame.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Canaves Oia Suites (@canavesoiasuites)

Bali

Ako ste vi i vaš partner raspoloženi da povratite svoj zen, Ubud je pravo mesto za to. Smešten u srcu Balija, Ubud je poznat po svojim bujnim džunglama, terasastim poljima pirinča i duhovnim vibracijama. To je savršeno mesto za povezivanje sa prirodom, a možda čak i za malo samootkrivanja. COMO Shambhala Estate nije samo hotel; to je holistički wellness centar dizajniran da ponovo pokrene vaše telo i dušu. Zamislite ovo: privatne vile sa beskonačnim bazenima sa pogledom na džunglu, svakodnevnim časovima joge i menijem koji je ukusan koliko i zdrav za vas. Hotel ima i prenatalnu jogu i sesije meditacije koje će vas ostaviti srećnim i potpuno spremnim za sledeće poglavlje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели COMO Shambhala Estate (@comoshambhalaestate)

Jezero Komo, Italija

Jezero Komo je oličenje la dolce vita, gde možete da živite svoj najbolji život okruženi zadivljujućim planinama i kristalno čistim vodama. To je italijanski dragulj sa istorijskim vilama, šarmantnim gradovima na jezeru i dovoljno testenina i sladoleda da budete siti danima. Grand Hotel Tremezzo je čisti glamur stare škole sa modernim zaokretom. Ovaj istorijski hotel nudi sobe i apartmane koji su definicija “tihog luksuza”. Uronite u njihov plutajući bazen, opustite se u T Spa centru ili jednostavno uživajte u romantičnoj večeri s pogledom na jezero. Sa svojom mešavinom estetike, luksuza i epskog pejzaža, ovo je mesto za babymoon koje nećete zaboraviti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Grand Hotel Tremezzo (@ghtlakecomo)

Pročitajte i ovo: Najbolja grčka ostrva za porodice, na kojima će deca stvoriti najlepše uspomene

Naslovna fotografija: pexels.com

Božica Luković