Demi Moore i Bruce Willis imali su divan brak – ali još lepši razvod

Od trenutka ulaska u vezu, preko idličnog braka, pa do razvoda, Demi Moore i Bruce Willis su intrigirali javnost. Dok je njihov brak cvetao, izazivao je radoznalost mnogih, ali je takođe postao tema spekulacija kada su se razveli.

Mnogi su pretpostavljali da je meteorski uspon Demi Moore kao najplaćenijie holivudske glumice uneo razdor i ljubomoru između nje i Bruca.

Evo kako je tekla njihova ljubavna priča.

Upoznavanje Demi Moore i Bruca Willisa

Godine 1987. Demi Moore i Bruce Willis su se upoznali na premijeri filma Stakeout. Glumica je sudbonosni susret opisala i u svojoj autobiografiji Inside Out. Zajedno su završili na afterpartiju, a glumac je na sve načine pokušavao da dođe do njenog broja telefona. Najveći utisak je ostavio kada je kolima odlazio sa žurke, i dok je prolazio pored nje, kroz otvoreni šiber je vikao njeno ime i mahao joj, zajedno sa prijateljima. Imala je utisak da joj je sam univerzum signalizirao da obrati pažnju na ovog izuzetnog čoveka.

Ubrzo nakon njihovog upoznavanja, Demi odlučuje da započne romansi sa Brucom Willisom. Nakon nekoliko meseci zabavljanja, njih dvoje odlučuju da se venčaju i to 21. novembra 1987. godine. Postali su prava porodica onog trenutka kada je njihovo prvo dete, Rumer Glenn Willis, došlo na svet, a to je 1988. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UFABET (@maqsoodk541)

Tražeći utočište od nemilosrdnih reflektora Holivuda, par je sagradio dom u ruralnom Ajdahu, gde su 1991. dočekali svoju drugu ćerku, Scout LaRue Willis. Nekoliko godina kasnije, 1994. godine rodila se i njihova treća ćerka, Tallulah Belle Willis.

Demi i Bruce su jedan od retkih holivudskih parova kojima je prognozirana svetla budućnost i mnogi su bili iznenađeni kada su videli prve trzavice u ovom ljubavnom odnosu. Demi Moore je za kratko vreme postala jedna od najpopularnijih i najplaćenijih holivudskih glumica, što je, navodno, Brucu jako smetalo. On je, kako glasine tvrde, želeo “tradicionalni” brak u kojem žena brine o deci, a muž radi i finansijski brine o porodici.

Drugačija gledišta na život su produbljivali razdor između glumaca, a tenzije su eskalirale kada je Demi prihvatila ulogu dok je bila u drugom stanju. Ta odluka je bila početak kraja.

Objava razvoda koji je uzdrmao Holivud

Nezadovoljstvo između njih dvoje je sve više dolazilo do izražaja, a njihova različita gledišta postajala su sve nepomirljivija. Moore je iznenadila i Brucova odluka da prihvati ulogu za film koji se snimao u Evropi. Glumica je patila i nije pronalazila rešenje za njihove probleme, a na sve to, pred odlazak, Bruce je izjavio da ne zna da li želi da ostane u braku sa njom.

U pokušaju da nađu ravnotežu, postigli su dogovor da ne provode više od dve nedelje odvojeno, a da od toga četiri dana budu sami. Međutim, Moore je priznala da ju je njena buntovnička crta koštala braka, jer je prekršila dogovor tako što je prihvatila projekat koji je zahtevao da provodi vreme na setu, a to je značilo da neće moći da ispuni dogovor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TomTom (@tomtom.muc)

Posle razvoda – Ostali su prijatelji

Uprkos razvodu i bolu koji su osećali, glumci su našli način da funkcionišu kao prijatelji. Nisu želeli da deca ispaštaju, a vremenom su naučili da prihvate sve izazove. Njihova sposobnost da podrže jedno drugo kada su ušli u nove veze pokazala je izuzetan nivo zrelosti i međusobnog poštovanja.

I dan danas su tu jedno za drugo, kao i za decu, a Demi je pokazala i spremnost da pomogne Willisu dok se bori sa opakom bolešću, kao što je on bio tu za nju nakon bolnog razvoda od Ashtona Kutchera.

Neraskidiva veza između Demi Moore i Bruca Willisa je inspiracija mnogima i pokazatelj kako zajednica može da se održi i kada se ljudi raziđu.

Pročitajte i ovo: Dva braka duga 14 godina – i nekoliko afera: Burne ljubavi Audrey Hepburn

Naslovna fotografija: instagram.com/retroliquor

Sanja Belinić