Ljubavna priča Julie Roberts traje 22 godine – ali nimalo nije dosadna

Brak Julie Roberts traje 22 godine – što je svojevrsna retkost u Holivudu. Međutim, njena ljubavna priča je sve samo ne dosadna!

Tokom godina, mnoge romanse glumaca postale su žrtva “holivudske kletve”, jer se privatni životi poznatih pomno prate i često podležu pritiscima koji dolaze od očiju javnosti. Ali moćni par, Julia Roberts i Danny Moder, prkosi svim pritiscima i njihova veza je čvrsta danas kao što je bila kad su se venčali, pre više od dve decenije.

Uprkos tome što su glumica (56) i snimatelj (55) od javnosti krili mnoge detalje svoje ljubavne priče, kad ponekad ipak podele poneku informaciju, jasno je da su i dalje srećni. Možda je razlog tome upravo to što se toliko trude da svoju romansu sačuvaju od medija – nešto što svakako nije lako za jednu od najvećih filmskih zvezda na svetu. Evo kako je počela njihova romansa i zašto je jedinstvena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

Brak Julie Roberts – ljubavna priča ikone holivuda

Julia i Danny su se upoznali 2000. godine na snimanju filma The Mexican, gde je on radio kao kamerman, a ona glumila devojku u koju se zaljublje Brad Pitt. U to vreme, oboje su bili zauzeti – Julia je bila u romansi sa glumcem Benjaminom Brattom, dok je Danny bio oženjen šminkerkom Verom Steimberg. Julia je kasnije govorila o zbližavanju sa Dannyjem.

„Na snimanju se prilično opustim. Ti momci me vide u 5 ujutru, kad dođem na set i budem u fazonu: šta se dođavola dešava? U tim okolnostima, možete videti od čega je osoba zaista napravljena. Sjajna prijateljstva se mogu sklopiti, jer se upoznate u najboljem i najgorem izdanju. Bila sam pod stresom, iscrpljena, umorna, ne znajući kad će kraj. I toliko se oslanjate jedno na drugo. Tako da mislim da je to imalo dubok uticaj na naše prijateljstvo”, ispričala je.

Rekla je da je odmah shvatila kako je Danny “divan”, ali pošto su oboje bili u vezi, insistirala je da u početku budu samo prijatelji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

Ali nakon što su se Julia i Benjamin rastali u junu 2001, a Danny iste godine podneo zahtev za razvod od svoje žene, ubrzo su počeli da se zabavljaju. Julia je izjavila da njihova osećanja nemaju nikakve veze sa njihovim raskidima.

Na pitanje da li je ona „uzrokovala“ razvod njegovog braka, Julia je odgovorila: „Ne. Ja sam laka meta da na mene upiru pristom i vidim to. Ne zameram ljudima lako osuđivanje. To jednostavno nije tako. Sredio je celu svoju stvar, odvojeno i nezavisno od mene. A ja sam sredila svoj život, odvojeno i nezavisno od njega. Mislim da je to jedini razlog zašto smo na kraju uspeli da se zaljubimo jedno u drugo i budemo zajedno“.

Priznala je da je skok od prijatelja do ljubavnika bilo “užasan” jer se plašila da će “izgubiti” svog bliskog prijatelja ako stvari krenu po zlu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

Sve je teklo glatko, jer su se Julia i Danny venčali 4. jula 2002. na njenom ranču u Novom Meksiku. Kako navodi People, par je pozvao svoje najbliže prijatelje i članove porodice da proslave američki praznik Dan nezavisnosti – i nisu rekli svojim gostima da će se venčati tog dana.

U ponoć, šokirali su goste kad su otkrili da su zapravo došli na njihovo venčanje. Razmenili su zavete okruženi crvenim, belim i ružičastim laticama ruža i treperavim svećama i kineskim fenjerima.

„Bilo je to magično, intimno okupljanje; bilo je kao da prisluškujemo, kao da smo pozvani u nečiju tajnu“, rekao je jedan gost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

Julia je u emisiji Oprah podelila deliće njihovog braka i opisala kakav je Danny muž.

„On je tako dobar slušalac i odličan komunikator. Diplomirao je psihologiju i sećam se da sam jednom rekla svojoj sestri da on može da reši sve moje probleme. Stalno smo zajedno. Deo razloga zašto su neke od veza iz moje prošlosti tako loše funkcionisale je taj što, kad snimate filmove, može da prođe duže vreme da čak i ne vidite partnera. Danny i ja smo zajedno 21 sat dnevno. Tako sam srećna što sam ludo zaljubljena. Danny čini da se osećam najudobnije. Ne menjam sebe ni na koji način. On ističe moje aspekte, dobre i loše, na koje možda ne obraćam pažnju”, detaljno je ispričala.

U novembru 2004. dobili su blizance, po imenu Phinnaeus i Hazel, a u junu 2007. Julia rodila je njihovo treće dete, dečaka kome su dali ime Henry.

Pročitajte i ovo: Šta je zajedničko parovima koji ostaju u zdravim i dugim vezama i brakovima 

Naslovna fotografija: instagram.com/juliaroberts

Božica Luković