Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Feng Shui – kako da postigneš više ličnih vrednosti u drugoj polovini 2022. godine

Već smo na polovini 2022. godine, pravo vreme da pogledaš iza sebe koje su ti se sve to lepe stvari dogodile, a koje su ti bile izazovne i stresne prethodnih 6 meseci. Sada je pravo vreme da u preostalih 6 meseci u ovoj godini učiniš ono najbolje za sebe – harmonizuješ i balansiraš svoj prostor u kome živiš. Cilj ti je podigneš svoje lične vrednosti.

Iako je kineska Nova godina zvanično startovala početkom februara 2022, ipak se taj uticaj osećao i u toku januara. Sve one situacije koje si doživela u martu 2022. imale su naznaku još u januaru da će se dogoditi. Razmisli o svemu polako, seti se tog perioda, pa da počnemo. 

Pred nama je veoma lepa, moćna, intrigantna godina. Ciklično kretanju kineskog zodijaka, godina je tigra. Kako se Feng Shui zasniva na kretanju 5 elementa iz prirode: voda, drvo, vatra, zemlja i metal, 2022. donosi energiju vode, pa se ova godina zove GODINA VODENOG TIGRA.         

Tigar je neko ko voli promene, uvek se kreće, ne vraća se u prošlost. Već sada svedočimo iz ličnih i drugih iskustava koliko je moćan tigar i kako gleda na stvari oko sebe. 

Ono što ti poručuje godina tigra jeste da u narednih 6 meseci:

  • ostaneš na svom putu, 
  • da progresivno ideš ka napred 
  • da se ne vraćaš u prošlost. 

Pitaš se kako ćeš to postići kakve to veze ima sa Feng Shui-em? To ćeš postići tako što ćeš svaki svoj korak ka napred vrednovati. Tigar ne voli lenjost i bezvoljnost, ali zato voli promene. I ova godina krenula je sa mnogo promena. On je neko ko ne gubi tlo pod nogama i voli da bude lider. Postavi sebi jasan cilj da ćeš u narednih 6 meseci postati lider u svojoj oblasti i da će te ovaj tekst inspirisati. Jer tigar je kao lav, voli da bude kralj. Zato budi kraljica koja sija, koja je raspložena, koja će u narednih 6 meseci živeti zlatnu godinu mogućnosti i izobilja. Sada je pravo vreme da upišeš kurs, dodatnu edukaciju, ali i završiš svoj poduhvat koji si u prethodnom periodu odložila. Pravo je vreme, jer imaš naznaku da živiš svoj san narednih 12 zlatnih godina

Sastavni deo vrednosti jeste da održavaš fokus, tj. da jasno znaš svoj cilj, da napraviš plan i da kreneš ka realizaciji. Kada imamo jednu snažnu energetsku godinu, investiranjem u sebe na ovaj način, naše vizije postaju realnost, a posebno će korist imati žene. Jer „tigar je uvek na pravom putu“.

Feng Shui saveti za pokretanje energije u 2022:

  • čišćenje uspomena iz prethodne godine koje ti ne služe (nov put-nova vizija)
  • postavka manje fontane koja lagano žubori u severni deo kancelarije za cash flow
  • postavka figurice Buda u severoistočnu oblast
  • raščišćavanje nereda u domu i kancelariji u oblastima severoistoka i istoka
  • postavka orhideje u jugoistočnu oblast, uz 4 knjige sa motivacionim naslovima i postavka globusa za aktivaciju poslovanja na internacionalnom nivou
  • porodičnim slikama u centralnom delu doma i kancelarije nije mesto tokom 2022.

Prostor u kome živimo i radimo utiče na većinu stvari koje doživljavamo na dnevnom, mesečnom, godišnjem ili vremenskom nivou. Prostor diše i sija, kao što čovek sija svojom aurom. Uvek možeš najbolje za sebe da uradiš tako što ćeš aktivirati prostor u kome živiš i radiš. 

Kako radi energija? Radi u saglasju sa tokovima prirode, kada posadiš seme u zemlju, i čekaš da izraste biljka, za to vreme si negovala i zalivala mlado korenje. Tvoj fokus bio je na procesu stvaranja novog života. 

U nastavku delim sa tobom meditativnu „vežbu za realizovanje željenog“ koja će te podržati u tvom procesu kreiranja onoga što izabereš:

I – Formuliši sebi svoj cilj/ viziju/ želju.

II – Možeš da je nacrtaš ili napišeš na papiru. 

III – Sada se smesti u udoban položaj i zatvori oči. Diši svojim ritmom i zamisli svoju želju ispred sebe. Jasno vizualizuj temu na kojoj radiš. 

IV – Kada si to uradila, sada zamišljaj zlatnu svetlost koja se širi iz centra tvojih grudi. Možeš osetiti prijatnu toplinu, ostani u tom osećaju nekoliko trenutaka. 

V – A potom, mentalno zamisli svoju želju tačno u ravni svojih očiju i podigni zlatnu svetlost iznad svoje glave. 

VI – Pre nego što lagano otvoriš oči i vratiš se dnevnim aktivnostima, kaži u sebi: Hvala ti.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Danijela Marković je transformativni energetski iscelitelj iz oblasti Feng Shui, radiestezije, space clearing i meditacije. Svoje intuitivno znanje koristi kroz razne veštine omogućavajući drugima da žive srećan i harmoničan život. “Let’s create together harmonious space inside and outside”. Danijela voli da piše poeziju i tekstove na temu Dizajniraj svoj život. Pronaći ćete je na IG: danijela_fengshui.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.