Predstavljamo vam H&M STUDIO mini letnju kolekciju od regenerativnog pamuka

H&M sa ponosom predstavlja H&M Studio mini letnju capsule kolekciju odeće za plažu koja se fokusira na regenerativno uzgajan pamuk. Sastavljena je od konciznog izbora koji obuhvata dve maksi haljine, dva kaftana, kao i top i suknju, a svaki komad napravljen je od Regenerative Organic Certified® pamuka. Ova kolekcija biće dostupna na internet stranici hm.com 4. jula.

Glavni komad je maxi haljina sa cvetnim aplikacijama koje stvaraju taktilan, ali i delikatan efekat. Slična po opuštenosti u silueti je i crna maxi haljina koja se blago širi. Kaftani dolaze u dva stila pogodna za plažu: kratki sa crno-belim printom i dugi od slojevite bele, prozirne tkanine. Tu su i top i široka suknja ukrašeni apstraktnim aplikacijama u zagasitoj nijansi kajsije.

Svaki komad je napravljen od Regenerative Organic Certified® pamuka. Ovakva vrsta pamuka uzgaja se bez upotrebe veštačkih pesticida ili đubriva i ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO). Uzgajanje Regenerative Organic Certified® pamuka fokusira se na dobrobit životinja, obnavljanje zemljišta i poboljšanje života poljoprivrednika.

„Ovom capsule kolekcijom želeli smo da stvorimo lako nosive letnje kombinacije koje vas mogu odvesti direktno sa plaže na piće i večeru na otvorenom. Svestranost i trajnost su ključni za naš dizajnerski tim, pa su oni odlučili da stvore ultimativnu letnju haljinu od visokokvalitetnog pamuka, koju će naši kupci voleti iz godine u godinu“, rekla je Ann-Sofie Johansson, glavna dizajnerka ženske odeće i kreativna savetnica u H&M-u. 

O H&M STUDIO kolekciji

H&M Studio je najdirektnija, modno orijentisana ponuda H&M-a. Prva kolekcija predstavljena je 2013, a razvili su je dizajneri brenda u Stokholmu. Kolekcije su limitirane i izlaze nekoliko puta godišnje.