Tri kratke frizure koje više nisu u modi – i dve fenomenalne alternative

Kako starimo, važno je pronaći frizure koje nam pomažu da izgledamo i osećamo se samouvereno. Kratke frizure su čest izbor žena u srednjim godinama, ali često je lako zaglaviti sa jednom, dosadnom. Možda sasvim nesvesno dodajete godine svom izgledu određenim zastarelim, kratkim frizurama.

Srećom, sa toliko ideja za frizure koje su omiljene kod slavnih žena, lako je transformisati izgled i podmladiti lice. Ovo su frizure koje kosi daju simetriju i ulepšavaju crte lica u bilo kojim godinama. Ne zaboravite – nova frizura je najlakši način da zadržite mladalački sjaj. Izdvojili smo tri koje ponekad mogu učiniti da žene u srednjim godinama izgledaju još starije, ali smo pronašli i dva predloga za preporod kose, koje treba isprobati umesto njih.

Kratke frizure koje nisu u modi – i dve odgovarajuće alternative

Out: Bob do brade, sa razdeljkom na sredini

Uprkos tome što ova frizura deluje otmeno i chic, takođe može da naglasi fine linije, bore i znake proređene kose kod zrelih žena, a sigurno vam nije namera da sve te nepravilnosti postanu još istaknutije. Bob sa središnjim razdeljkom je možda bio vaša omiljena frizura ranije, ali sada postoji opasnost da taj deo izgleda sve širi i širi, zbog gubitka i proređivanja kose.

Ako vam je kosa stanjena na temenu glave, središnji razdeljak će privući pažnju na to. To se dešava zato što stavljate razdeljak tačno u istu oblast svaki put. Ovakav bob može učiniti da neko izgleda starije, posebno ako je ošišan ravno i nije slojevit. Takav način šišanja može dati iluziju tanje kose, što niko ne želi jer dodaje godine celokupnom izgledu.

In: Bob sa razdeljkom na stranu ili pixie frizura

Razdeljak koji je stavljen na stranu dočarava stari Holivud, bezvremenski glam, ali daje i trenutni volumen kratkoj kosi. Na ovaj način možete pomerati kosu s jedne strane na drugu, kako želite. Dodatna kosa koja prelazi preko jedne strane glave, kao što se vidi na modernijem, svežem izgledu Hale Beri, takođe će povećati volumen u tom području, posebno ako je vaša kosa navikla da se razdvaja po sredini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Ako zaista više volite središnji razdeljak, napravite ga tako da vam kosa pada sa obe strane lica (tada u sredini može da se začešlja unazad). Svaka promena koju napravite kad vam je kosa navikla da leži ravno i da se stalno deli na istom mestu će stvoriti volumen i odmah ćete primetiti veliku razliku.

Out: Bob sa ravnim šiškama

Zrele žene često osećaju da ova frizura dodaje godine, jer ističe znake starenja više od bilo koje druge. Ovaj stil šiški je dužine koja pokriva obrve, što može da privuče više pažnje na fine linije oko očiju, posebno ako su previše guste. Ravne koje prolaze pored obrva, uz bob dužinu kose, naglašavaju svaki znak starosti na licu, jer ne uokviruju lice na adekvatan način.

Guste, ravno ošišane šiške se često doživljavaju kao veoma klasičan chic izgled, ali takođe mogu učiniti da izgledate starije. Osim očiju, privlače pogled na područje vilice, oblast sa kojom se mnogi od nas bore dok starimo. Postoje mnogo laskavije opcije, poput ređih, trendi bočnih šiški.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld)

Out: Ravni bob sa kraćim šiškama

Od klasičnih modnih ikona kao što je Audrey Hepburn, do savremenih trendseterki poput Emme Watson, mnoštvo žena pokazalo je moć kratkih šiški. Međutim, za zrele žene ovaj stil šiški može imati negativan efekat. Ako želite da nosite šiške, odlučite se za frizuru koja će vam pomoći sakrijete bore na čelu. Kratke šiške mogu da privuku pogled na opuštenu kožu umesto da stvore izgled koji ima efekat podizanja lica.

In: Talasasti bob sa “zavesa” šiškama

Umesto ravnih ili kratkih šiški, preporučuju se šiške sa strane, kakve je nosila Glenn Close. Ovakve šiške umanjuju izgled fine ili tanke kose i frizuri mogu dodati dimenziju. Pored toga, bočne šiške se takođe mogu oblikovati na različite načine koji mogu dovesti do toga da kosa izgleda punije. Spajanje boba sa ovakvim šiškama je idealno za tanku, finu kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Old Cow Media (@oldcowmedia)

Pročitajte i ovo: Ženstvene frizure inspirisane Francuskinjama koje su uvek u trendu

Božica Luković