Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Feng Shui saveti: Kako da privučete ljubav i romansu u svoj život

Ljubav je pokretač za sve što ti se dešava u životu. Ljubav te stimuliše u svakom smislu. Engleska poslovica kaže: The Law of the Universe is Love. I sve kreće od nas, ako volimo sebe, pa i nas će voleti.

Danas pričam o povezanosti drevne veštine Feng Shui i uređenja spavaće sobe. Kako da privučeš partnerstvo u svoj život ili postojeću vezu ojačaš? Prostor u kome živiš duboko je povezan sa tvojim unutrašnjim stanjem. Ukoliko osećaš da ti je potreban partner, sigurnost, ljubav, i poštovanje, sigurno da u tvojoj spavaćoj sobi možeš da promeniš, drugim rečima, energizuješ ambijent.

Zašto je važna spavaća soba? Važna je jer tu provodiš svaki dan – između 6-10 sati sna. To mesto u domu možemo nazvati mestom regeneracije, kako ljubavi, tako i zdravlja i prosperiteta. Zdravlje je povezano sa tvojim fizičkim telom, ljubav sa emotivnim telom, a prosperitet sa tvojim mentalnim telom.

Kako se spavaća soba reflektuje na moju energiju? Feng Shui razmišlja trodimenzionalno, pa tako svaku prostoriju opisuje kao mikro prostor unutar makro prostora. Tvoja spavaća soba formira energetsko polje na fizičkom, emotivnom i mentalnom nivou. Ukoliko jedna pojava remeti sled drugih, možemo reći da je narušena ravnoteža, a često se reflektuje na ljubav, jer je emotivno telo najosetljivije.

Kako da uspostavim ravnotežu i dobijem ljubav? Uspostavljaš je lako i jednostavno, pratiš u nastavku korake koji te otvaraju za novu romansu. Da bi nova romansa došla, moramo da joj napravimo prostor, prvi korak je pospremanje. Prostor mora da diše punim plućima.

Uvek dobro pospremi spavaću sobu. Očistiti sve sa noćnih stočića (račune, lekove, nepotrebne stvari, računar i mobilni telefon). Balansiraj mušku i žensku energiju na oba noćna stočića, postavkom romantičnih lampi.

Mirisna sveća i časopisi

Osloboditi višak stvari ispod kreveta jer će te višak stvari remetiti u toku sna, intime i ometati tvoju auru, i donositi nedostatak u ljubavi.

Postavi predmete u paru koji emituju pozitivnom energijom.

Postavi neke lične aktivacije da bi svoju spavaću sobu napravila svetim mestom.

Postavi na jugozapad spavaće sobe dva kristala rozen kvarca, knjigu, ili sliku koja prezentuje aktivaciju romanse.
Tradicionalni Feng Shui simbol duple sreće možeš postaviti u jugozapadnu oblast spavaće sobe.

Izbegavaj potpunu belu boju u svojoj spavaćoj sobi, kao i zelenu, crvenu, plavu i crnu boju na krevetu ili zidovima.
Dekorativni jastučići u crvenoj boji su dobrodošli.

Koristi zemljanje boje: bež, šampanj, roze, umereno naranđastu, žutu i boju kajsije, braon, malo zlatne.
Slika iza uzglavlja kreveta trebalo bi da simbolizuje partnersvo ili motiv koji umiruje. Nisu poželje bilo koje slike vode.
Slika ispred kreveta treba da te energizuje i obezbedi energiju za ceo dan, jer praktično to je prvo što ugledaš kada se probudiš.

Možeš postaviti svoj Vision Board u spavaću sobu, i kreirati zajedno sa partnerom, tako da oba možete postaviti.

Oslobodi se ogledala i TV-a, mogu da te iscrpljuju i onemogućavaju da se odmoriš. Njihova snaga može često dovesti vezu u pitanje, kroz svađe, preko nepoverenja i na kraju raskida ili razvoda. Ako nemaš priliku da ih pomeriš, onda ih prekrij ili postavi pomerljivu elegantnu zavesu, ili prelepi folijama, jer ono što tvoj mozak ne vidi, ne može ni da privuče.

Kako da budem sigurna da ponovo neću ostati sama? Nikada nemoj držati slike ili fotografije samih žena u svom domu, kao ni slike crteža gde kosa prekriva lice ili se vidi samo jedno oko. Na ličnim fotografijama budi uvek u paru ili sa prijateljima, a zidne slike treba da su u pastelnim bojam sa motivima napretka, razvoja, duple sreće ili partnerstva. Drži fotografiju sebe i sadašnjeg partnera koja te podseća na srećne trenutke.

Kako da znam da li sam sve dobro postavila? Sa vremena na vreme prošetaj svojom spavaćom sobom i proveri da li energija teče neometano. Ako je to slučaj, dodatno proveri da li tvoj mozak vidi ono što silno želiš da privučeš u svoj život. Sve što se nalazi oko tebe utiče na tvoj mozak i formira energetsko polje koje manifestuješ sada. Ukoliko energija zahteva promenu, ponovite postupak uz dodatak korišćenja eteričnih ulja.

Extra tip: pre nego što krenete u račlanjavanje svoje romanse, postavite sebi pitanje: Kakav je moj romantični život sada? Nakon primene saveta i aktivacije spavaće sobe ponovo sebi postavite isto pitanje: Kakav je moj romantični život sada?

Danijela Marković je transformativni energetski iscelitelj iz oblasti Feng Shui, radiestezije, space clearing i meditacije. Svoje intuitivno znanje koristi kroz razne veštine omogućavajući drugima da žive srećan i harmoničan život. “Let’s create together harmonious space inside and outside”. Danijela voli da piše poeziju i tekstove na temu Dizajniraj svoj život. Pronaći ćete je na IG: danijela_fengshui.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.