Luksuzne destinacije koje je bolje doživeti van sezone

Luksuzne destinacije van sezone donose potpuno drugačiji doživljaj. Manja gužva donosi veće mogućnosti za spontanost i istraživanje sopstvenim tempom.

Predlažemo neočekivane, ali popularne destinacije koje vredi posetiti van špica sezone, a donose nezaboravni doživljaj.

Luksuzne destinacije van sezone

Verbier, Švajcarska

Alpi su najpre prepoznatljivi po svojoj lepoti snega i zimskih aktivnosti, ali su podjednako veličanstveni i u letnjim mesecima, kad svoje belo ćebe menjaju za zeleni cvetni pokrivač. Selo Verbier je favorit među skijaškom ekipom, ali uzbudljivo istraživanje švajcarskih alpskih vrhova i dalje je moguće kad se sneg otopi, u vidu planinarenja, biciklizma i paraglajdinga.

Gde odsesti: Experimental Chalet planinska kuća ima impresivnu lokaciju usred vrhova Alpa, okružena bujnim pejzažima i mnoštvom staza. Postoji bogata kulturna i kulinarska scena za uživanje tokom cele godine, kao što su degustacije vina u vinariji L’Orpailleur, kao i Verbier festival, u okviru kog se održavaju koncerti klasične muzike.

Kejptaun, Južna Afrika

Dok Kejptaun privlači najveću pažnju između novembra i februara, kad je vruće i živahno, meseci od aprila do maja i septembra do oktobra imaju umerenije temperature i veličanstvene pejzaže. Na primer, uživajte u živopisnim nijansama i izvrsnoj ponudi hrane vinarskih krajeva širom Stelenboša i Franšhuka tokom ovih perioda i u potpunosti iskoristite bogatstvo mogućnosti za planinarenje i aktivnosti na otvorenom.

Gde odsesti: Geometrijska struktura hotela Silo je neverovatan prizor, a pogledi su jednako impresivni, protežući se preko gradskog pejzaža do planine Table, Lavlje glave i okeana.

Rio de Žaneiro, Brazil

Iako najpoznatiji brazilski grad nikada ne gubi svoju živost, atmosfera dostiže užarenost tokom godišnjeg karnevala, svetski poznatog događaja svakog februara – ali još uvek pleni velikom dozom šarma tokom ostatka godine, takođe. Sa toplim temperaturama i manjim brojem turista, meseci od marta do juna i septembra do novembra savršeni su za uranjanje u uzbuđenja Rija – od sunčanja na zadivljujućim plažama Ipanema i Kopakabana, do ogromnih atrakcija planine Šećerna glava i Hrista Iskupitelja.

Gde odsesti: Emiliano Rio je upečatljiv hotel sa adresom na Kopakabani, gde možete da posmatrate plažu sa pogleda na hotelski “beskonačni” bazen na krovu.

Kan, Francuska

Sinonim za istoimeni filmski festival, šarmantni grad Kan je lako prevideti van glamuroznog dvonedeljnog događaja ili u jeku leta, kad mase hrle na Azurnu obalu. Ali za sporije, opuštenije istraživanje grada, idite u Kan u rano proleće, jesen ili čak zimu. Uprkos nižim temperaturama i manje predvidljivom vremenu, moći ćete u miru da lutate živopisnim ulicama, uživate u umetničkoj ponudi i naiđete na restorane koji nude preukusnu francusku i mediteransku kuhinju.

Gde odsesti: iskoristite priliku da ostanete u jednom od najpoznatijih objekata u gradu, kao što je istorijski hotel Barriere Le Majestic Cannes na Kroazeti.

Venecija, Italija

Sa svojim lavirintom kanala, Venecija je jedan od najočaravajućih gradova Italije, ali i prenaseljena turistička zamka. Međutim, od novembra do ranog proleća, moguće je ceniti čuda Venecije sa manjim brojem ljudi i upijati magiju njenih trgova. To znači da možete da lutate obično prepunim uskim ulicama i otkrivate istorijske znamenitosti grada sa mnogo manje gužve – pomislite na Baziliku Svetog Marka, Duždevu palatu, operu Le Feniče.

Gde odsesti: Ca’ di Dio je butik-hotel pun istorije i šarma. Njegovi delovi datiraju iz 1272. godine, dok je novi deo hotel prožet venecijanskim karakterom, što ga čini idealnim okruženjem iz kojeg možete uživati u gradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ca’ di Dio (@cadidio_)

Santorini, Grčka

Ljubitelji grčkih ostrva znaju da izbegavaju Kiklade u letnjim mesecima, jer je arhitektura Santorinija isto tako zadivljujuća u vetrovitijim mesecima novembra i decembra, bez hordi posetilaca. Šetajte kroz mirne panorame i jedite u otvorenim barovima i restoranima sa lokalnim stanovništvom za autentičnu, opuštenu atmosferu.

Gde odsesti: Teže je pronaći hotele otvorene na Santoriniju tokom zimskih meseci, jer se veći deo ostrva zatvara do proleća. Međutim, elegantne, luksuzno detaljne vile Santorini Sky nude neke od najlepših pogleda na Egejsko more, sa mnogo prostora za uživanje.

Pročitajte i ovo: Romantične evropske destinacije koje su idealne za proslavu godišnjice braka

Naslovna fotografija: pexels.com