Upoznajte našu kolumnistkinju Mariju Ćalović

U proleće se započinju nove stvari, najbolje stvari. Da, to je kliše, ali šta da radimo kada uprkos velikom evolutivnom napretku ipak mnogo zavisimo od toga koliko sunca ćemo videti tokom dana ili preciznije, koliko će sunce videti nas.

Pa, da počnemo…

Danas postoji mnogo načina da nešto kažemo ”naglas”, ali koliko će to ljudi čuti zavisi od toga šta pričamo, kako pričamo i gde pričamo. 

E, baš zato sam veoma srećna jer imam priliku da se baš ovde obraćam baš vama, i moram da priznam, ovo je nešto potpuno novo za mene, iako nije da nisam navikla da se obraćam velikom broju ljudi. 

Pre svega, da se predstavim. Ja sam Marija Ćalović, mama Vukana i Višnje, magistar farmacije po formalnom obrazovanju, a po zanimanju menadžer društvenih mreža i influenser. Nakon završenih studija radila sam i na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, smer Farmacija, katedra za Fizičku hemiju, i moje obraćanje većoj grupi ljudi, prenošenje znanja i iskustva počinje upravo tu. 

Marija Ćalović

Međutim, kako ono rekoše, deca menjaju svet, a deca menjaju pre svega nas. Ne, ne, nisam dala otkaz zbog mojih beba sa samo 16 meseci razlike – njihov dolazak u moj život je učinio da postanem svesna svojih želja, potreba i mogućnosti. 

Mala Marija, još u klupi kod učiteljice, silno je želela da postane farmaceut, tata joj je rekao da je to super posao, a potom i učiteljica, ali i mnogi drugi. 

Nije da nisu bili u pravu, samo Marija je ipak imala želje koje su podrazumevale i neke druge aktivnosti, a da toga nije bila ni svesna, dok uz supruga, za vreme trudničkog i porodiljskog bolovanja, nije počela da otkriva čari marketinga – i to digitalnog.

I nakon nekoliko godina, nekoliko desetina hiljada pratilaca na društvenim mrežama, nakon nagrade za Beauty influensera za 2021. godinu, evo me ovde da sa vama delim svoja znanja i saznanja u vezi sa negom i lepotom, zdravljem, modom, ali i da zajedno pratimo život jedne žene u tridesetim godinama koja aktivno spoznaje svet kako offline tako i online.  

U ovom prvom obraćanju sam se predstavila, ali verujem da ću se mnogo bolje predstaviti u narednim tekstovima iako neće biti posvećeni samo meni, jer je svaki autor neraskidivi deo svake svoje napisane misli.

Čitamo se uskoro.

U potpisu, Marija

Marija Ćalović – @marija.calovic

Naslovna fotografija: WANNABE Media