Skip to content Skip to footer

Profesionalni šminker Marko Nikolić predlaže MAKEUP LOOK ZA ŽENE 50+

Nakon što navršimo pedesetu godinu – naš entuzijazam možda ne opada, ali naša koža pokazuje jasne znakove starenja, sitne bore i blagi gubitak tonusa. Samim tim, zrelija koža ima svoje specifične zahteve kada je nanošenje šminke u pitanju – te smo iskoristili priliku da se za koristan savet obratimo zvaničnom šminkeru brenda L’Oréal Paris, Marku Nikoliću.

U saradnji sa brendom L’Oréal Paris, Marko je sa nama podelio svoj predlog timeless, nežnog i svakodnevnog makeup looka za žene 50+ koji vas očekuje u video tutorialu u nastavku, a uz to nam je otkrio i nekoliko praktičnih makeup saveta kada su šminkanje i nega zrelije kože u pitanju. Ovaj look pogodan je za više različitih životnih situacija, te ćete ga garantovano rado rekreirati!

Play Video

Zrelija koža pokazuje prve znake starenja u vidu finih linija i sitnih bora – te je izuzetno važno pružiti joj odgovarajuću negu i ne isušivati je dodatno makeup proizvodima koje koristimo. Upravo zato, Markov predlog za kreiranje savršenog tena kada je zreliija koža u pitanju je True Match Nude tonirani serum koji u sebi sadrži čak 1% čiste hijaluronske kiseline. Uz pomoć ovog seruma vaš ten će biti ujednačen, fleke od depigmentacije prekrivene, a vaša koža će istovremeno dobiti na jedrini i blistavosti. Nakon seruma nanesite True Match korektor u predelu podočnjaka i takozvanih linija “smejalica” – ali imajte na umu da sa korektorom ne treba preterivati, kako se višak proizvoda ne bi uvukao u fine linije okoloočnog predela, koji je skloniji isušivanju. Look završite nanošenjem Life’s a Peach rumenila, koje će osvežiti izgled vaše kože.

3
4

Kremasti i mat proizvodi kao osnova eye makeup looka

Kada govorimo o šminkanju zrelije kože kapaka i predela oko očiju, trebalo bi da na umu imamo nekoliko stvari. Prvenstveno, obrve bi trebalo suptilno da oblikujemo i ispunimo uz pomoć Skinny Definer olovke za obrve, pomoću koje ćemo moći da praktično iscrtamo dlačice na onim mestima na kojima nam je to potrebno – odnosno, gde su nam obrve tokom godina postale ređe. Zatim prelazimo na nanošenje senke za oči, a Markov savet je da se okrenemo mat umesto sedefastim senkama – jer sedef dodatno ističe svaki nabor koji želimo da prikrijemo. Nakon nanošenja mat senke, vreme je za isticanje oblika očiju. Umesto tečnim ajlajnerom, definišite liniju kapaka uz pomoć Le Liner Signature kremastog, braon ajlajnera, koji neće dodatno naglasiti nabore oko očiju i koji neće smetati spuštenijim kapcima. Naravno, nijedan eye makeup look nije kompletan bez maskare – a Markov predlog je Lash Paradise maskara

Makeup look završavamo finalnim korakom – a to je suptilno naglašavanje usana uz pomoć olovke za usne i nežnog sjaja. Usne mogu biti akcenat ovog looka, a na vama je da se odlučite da li želite neutralnu olovku u boji usana, ili malo intenzivnijeg tona. Markov predlog svakako je Color Riche olovka za usne, kojom ćete naglasiti oblik usana i učiniti da sjaj bude postojaniji duže vreme. Nakon što ste pažljivo iscrtali liniju usana, vreme je za Brilliant Signature Plump sjaj za usne, koji će vaše usne staviti u prvi plan. Et voilà – vaš makeup look je gotov! Ovo je Markov predlog praktičnog looka za koji vam neće biti potrebno suviše vremena – uz pomoć kog ćete istovremeno izgledati efektno, ali i biti u neutralnim, suptilnim tonovima koji su pogodni za svakodnevne aktivnosti. 

5

Zato što u svakom životnom periodu volimo sebe i želimo da izgledamo i osećamo se ženstveno, za vas smo u saradnji sa brendom L’Oréal Paris kreirali serijal makeup tutoriala za žene 30+, 40+ i 50+ – koji vam nude korisne, praktične i trendy makeup savete. Uživajte u svojoj lepoti i blistavosti, jer vi to zaslužujete!

Pomenuti L’Oréal Paris proizvodi dostupni su u svim Lilly i DM drogerijama u Srbiji, kao i na Lilly online shopu i Ema Glam online shopu.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.