Najbolje obučene pripadnice kraljevskih porodica, za koje možda niste čuli

Najbolje obučene pripadnice kraljevskih porodica nisu samo Kate Middleton i Meghan Markle – postoji još chic princeza koje svojim modnim izborima uvek privlače pažnju, uprkos tome što šira javnost možda ne zna za njih.

Pored najpoznatijih ličnosti britanske monarhije, širom sveta postoji mnogo kraljevskih porodica vrednih pažnje. Od Tajlanda i Butana do Danske, Grčke i Nemačke, možda niste ni znali da ove zemlje imaju kraljevske porodice, a kamoli izrazito elegantne princeze i vojvotkinje koje možete da stavite na svoj inspo radar. Predstavljamo vam samo neke od njih.

Najbolje obučene pripadnice kraljevskih porodica za koje možda niste čuli

Princeza Tajlanda, Sirivannavari Nariratana

Ne samo da je tajlandska princeza često u prvom redu na Nedelji mode u Parizu, već i sama poseduje iskustvo u modnom dizajnu. Ona je studirala na Univerzitetu Čulalongkorn pre nego što ju je Pierre Balmain pozvao da predstavi svoju kolekciju u Parizu 2007. Od tada je pokrenula sopstvenu modnu kuću Sirivannavari, koja u asortimanu ima konfekcijsku obuću i aksesoare.

Princeza Grčke i Danske, Maria-Olympia

Ova stylish devojka je najstarija ćerka prestolonaslednika Grčke i njegove supruge, princeze Marie-Chantal Miller. Sa 17 godina stažirala je u Diorovom ateljeu mode, a kasnije je studirala fotografiju na Parsons School of Design. Često je primećena na događajima, prošetavši pistom za Dolce&Gabbana na Milanskoj nedelji mode. Takođe je jedna od retkih članica kraljevske porodice koja je aktivna na Instagramu.

Princeza Deena Aljuhani Abdulaziz iz Saudijske Arabije

Rođena je u Kaliforniji, a živela je na relaciji SAD-Saudijska Arabija, pre nego što je postala princeza kad se udala za Sultana bin Fahada bin Nassera bin Abdulaziza 1998. godine. Moderna saudijska princeza, koja je i street style zvezda, nakratko je bila glavna urednica Vogue Arabia, pre nego što je otpuštena u aprilu 2017.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CJR (@christopherjohnrogers)

Kraljica Butana, Jetsun Pema

Kada je preuzela tron u 21. godini, Jetsun Pema postala je najmlađa kraljica na svetu. Pre nego što se udala za Jigmea ​​Khesara Namgiela Vangchucka, poznatog kao Kralj zmajeva, studirala je psihologiju i istoriju umetnosti na Univerzitetu Regent’s u Londonu. Trenutno je jedna od retkih kraljica na svetu koji imaju svoj Instagram nalog.

Šeika Moza bint Nasser iz Katara

Šeika Moza bint Nasser je supruga šeika Hamada bin Khalife Al Thanija u Kataru. Njena uključenost u politiku i filantropske aktivnosti nacije je retka za ženu iz kraljevske porodice na Bliskom istoku, što joj je pomoglo da se nađe na Forbsovoj listi 100 najmoćnijih žena. Moza je takođe postala poznata po svom modnom stilu i često sarađuje sa dizajnerima kako bi kreirala komade koji odgovaraju katarskim pravilima skromnosti.

Princeza Danske, Marie

Poreklom iz Pariza, Marie je postala princeza Danske kad se udala za princa Joahima 2008. godine, postavši njegova druga žena. Ona je postala poznata po svom modnom smislu – često se pojavljuje u smelim dezenima i elegantnim haljinama.

Charlotte Casiraghi iz Monaka

Uprkos tome što Charlotte odlučuje da ne koristi nikakve kraljevske titule, deveta je u redu za tron u Monaku. Ona je zaštitno lice modne kuće Chanel, a često se pojavljuje na revijama i događajima, uvek besprekorno obučena. Njena baka je bila Grace Kelly.

Princeza Hanovera, Alessandra de Osma

Alessandra de Osma se udala za nemačkog princa Christiana od Hanovera 2018. godine. Spektakularno venčanje je imalo slavne goste, poput Kate Moss, princeze Eugenie i princeze Beatrice. Alessandra je iz Perua, po zanimanju je advokatica, a bavila se dizajnom aksesoara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Son LaSon (@sonialagore)

Pročitajte i ovo: Najlepše haljine koje je nosila kraljica Letizia – u njima bi se svaka žena osećala kao plemkinja

Naslovna fotografija: instagram.com/alessandra_princessofhanover

Božica Luković