Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Naomi Watts je pokrenula beauty brend namenjen ženama u menopauzi

Kada je Holivud u pitanju, jedno je sigurno – starenje nije opcija. Do nedavno je filmski svet negovao ideal “večne mladosti” i neprolazne lepote, koji je daleko od realosti u kojoj svako od nas živi, pa tako i holivudske dive. Ipak, tokom poslednjih godina ovaj trend sve je manje aktuelan, zahvaljujući glumicama, influenserkama i javnim ličnostima koje su počele otvoreno da govore o procesu starenja kroz koji prolaze. Glumice kao što su Gwyneth Paltrow, Drew Barrimore, Naomi Watts i mnoge druge javno su se otvorile o ličnim iskustvima – a Naomi Watts je nedavno pokrenula i beauty brend pod imenom “Stripes”, namenjen upravo ženama u menopauzi i perimenopauzi.

Naomi je brend pokrenula u saradnji sa poznatom biotehnološkom kompanijom Amyris, sa ciljem da osnaži sve žene i olakša im period menopauze i perimenopauze, uz pomoć proizvoda koji ciljano deluju na upravo njihove potrebe. Ova kolaboracija potvrđena je još 2021. godine, kada je zvezda čuvenog filma “Mulholland Drive” izjavila kako su stigma, sramota i nedostatak otvorene komunikacije o menopauzi učinile da se ona u ovom stanju oseća usamljeno, zbunjeno i preplavljeno. Ovo je navelo da se ohrabri i sama postane ta koja će pokrenuti teme menopauze i perimenopauze o kojima je odavno bilo vreme govoriti, a zatim i da javnosti predstavi “Stripes”. Naomi je oduvek gajila interesovanje prema skincare proizvodima i zdravom načinu života, a ovo je veliki korak za ovu glumicu, koja je 2014. godine pokrenula i retail platformu “ONDA Beauty”.

“Stripes” linija sadrži čak 11 proizvoda za različite potrebe žena u perimenopauzi i menopauzi, koji su namenjeni za negu kože lica i tela, negu kose i negu intimne regije. Uz to, ovaj brend nudi i suplemente. Na zvaničnom veb-sajtu brenda “Stripes” takođe možete pronaći i statistike koje govore da čak 50% sveukupne populacije prolazi kroz menopauzu, čiji simptomi mogu početi u kasnim tridesetim godinama i trajati do kasnih pedesetih, a da skoro 3/4 žena koje se stručnim licima obrate za pomoć ostaju bez tretmana za svoje simptome. Upravo zato, važnije je nego ikada da se ujedinimo i preuzmemo stvar u svoje ruke – a na ovaj korak ohrabruju nas snažne žene kao što je Naomi Watts.

Naomi je osetila izazove rane menopauze, sa čijim je simtomima počela da se susreće oko 35. godine života – kada je naporno radila i pokušavala da zatrudni sa svojim tadašnjim partnerom. isprva, ni sama nije bila sigurna šta je snašlo, zašto iznenada oseća intenzivne telesne promene, umor i suvoću kože i intimne regije. Kada je otišla da uradi analize krvi, otkrila je sa čime se susreće, kao i sa strašnom činjenicom da možda neće moći da začne decu koju je toliko priželjkivala. Kako kaže, probala je sve od suplemenata do alternativne medicine kako bi zatrudnela, što je na kraju i uspela. Ipak – ova situacija navela je na razmišljanje o menopauzi i njenim simtomima, o kojima se nije dovoljno govorilo. Zato je odlučila da ona bude ta koja će otvoriti ovu temu u Holivudu – i koja će se zauzeti za sve žene kojima manjkaju kako emotivna, tako i medicinska podrška.

Sastojak na kojem se bazira “Stripes” linija proizvoda je ektoin, moćni emolijent koji štiti kožu od spoljašnjih agresora, dok je većina proizvoda usmerena ka hidrataciji i revitalizaciji dehidrirane, suve kože i intimne regije. Takođe, ovi proizvodi kreirani su i sa ciljem da pomognu ženama da uživaju u svojoj seksualnosti tokom perioda menopauze i perimenopauze – kada hormonske promene mogu uticati na njihov libido. U okviru “Stripes” kolekcije Naomi je osmislila dva proizvoda koji su namenjeni upravo osteljivom intimnoj regiji – jer bez obzira na iznenadnu suvoću i neprijatnost, seksualna želja kod žena u menopauzi neće nestati, samo je potrebno pospešiti je i dati vremena procesu.

Najvažnije od svega, zapravo je činjenica da su žene konačno počele da se posvećuju sebi i svom zdravlju, bez osećaja sramote. Na veb-sajtu brenda “Stripes” pored online shopa možete pročitati predloge i blogove žena koje o menopauzi i perimenopauzi govore iz ličnog iskustva, što je značajno za sve žene koje su mislile da nemaju kome da se obrate i od koga da potraže savet. Naomi Watts je jedna od holivudskih diva koja je ovoreno pokrenula ove teme, a na nama je da nastavimo da informacije i podršku širimo dalje.

Naslovna fotografija: wannabemedia.rs

Jovana Pantić je po formalnom obrazovanju modna dizajnerka i kostimografkinja, po životnim iskustvima novinarka, urednica, pokasterka, blogerka, ilustratorka, entuzijasta po pitanju pravljenja keramike… Uglavnom ne zna odakle da krene kada je neko pita čime se bavi. Voli rutine, deminutive, slaganje i rasturanje slagalica, origami i treš serije, žali se na svoje mačke, uvek pije dupli espresso i ne nosi naočare za vid onoliko često koliko bi trebalo. Enciklopedija je pop kulturnih informacija i komentar na većinu stvari joj je “paklić” – iako suštinski uživa u svemu što radi.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.