Nedeljni horoskop: 6. avgust – 12. avgust

Lagano trošimo i ovaj osmi mesec godine za koju se nadam da će se na kraju ipak pokazati kao dobra jer nam je mnogo odnela, ali evo dajemo joj priliku da popravi utisak ako je to ikako moguće.

Nedeljni horoskop: 6. avgust – 12. avgust

U ponedeljak, 7.8. ego će biti glavni i vladaće našim životom jer će Sunce doći do izazova sa Jupiterom, pa ćemo imati potrebu da se pokažemo i dokažemo, iako nismo baš toliko u mogućnosti. Teško ćemo sarađivati sa drugim ljudima jer će nam fokus biti isključivo na našim željama i prohtevima, ali onako sebično, bez imalo uvida u ono što je potrebno i onima koji su oko nas. Ne zadužujte se ovih dana samo da biste nekome dokazali kako imate više nego što to zaista jeste vaša trenutna situacija.

Nekoliko dana kasnije, 9.8. Venera će doći do svog drugog izazova sa Uranom, ali sada u svom retrogradnom hodu pa ćemo osetiti posledice hvalisanja, troškarenja i pozajmica u prethodnim danima jer će nam kroz novčanik duvati promaja. Takođe, imaćemo veliku želju za slobodom i čak i u najstabilnijim vezama makar u mislima ćemo odlutati u neke davne dane u kojima smo mogli opušteno da se spakujemo i odemo na more bez da razmišljamo kome, kada i gde odgovara, da se ne uklapamo ni sa kim drugim osim sa svojim mladalačkim željama i divljom prirodom. Savet je da vam ovaj haos ostane ipak samo u misima jer sve drugo vam može napraviti ozbiljne probleme koji će vam doći na naplatu u oktobru i novembru i teško da ćete uspeti da izgladite nastalu situaciju. U ovim danima možemo imati i gomilu nekih nepredviđenih troškova, a ukoliko ste negde na odmoru neke vesti koje će doći do vas mogu biti uznemirujuće i mogu vam značajno menjati tok odmora.

Dan kasnije, u četvrtak 10.8. Merkur će doći do dobrog aspekta sa Jupiterom, pa je ovo dan koji je odličan za trgovinu, saobraćaj, pregovore i obrazovanje. Imaćemo mogućnost da uočimo najsitnije detalje koji nam mogu pomoći da napravimo dobar dogovor za sebe na postojećem ili nekom razgovoru za novo zaposlenje. Misli su pozitivne i u svemu vidimo dobro, a to je najvažniji deo jer naš um oblikuje naš život.

Mesec će za početak jurišati znakom Ovna i nositi dobru energiju koja nam je nakon prvog punog Meseca koji smo imali prethodne nedelje tačnije 1.8. bila preko potrebna. Već 7.8.u 8.25č Mesec prelazi u znak Bika i daje nam nekoliko dana u kojima ćemo imati želju da uživamo u životu, ali da bismo do tog uživanja i došli nešto ćemo morati da promenimo ili uradimo što nam neće pasti baš tako lako. Nekoliko dana kasnije, 9.8. u 15.05č Mesec odlazi u znak Blizanaca pa nam stižu dani u kojima želimo da budemo na hiljadu strana, da čujemo sve, da vidimo sve, da popijemo kafu sa svakim kome smo obećali, ali mnogo toga će ostati samo na priči i pazite da u ovim danima nešto ne ostavite nedovrešeno zbog rasute pažnje na sto strana. Na kraju naše nedelje, 12.8. u 00.52č Mesec stiže u svoju kuću, u znak Raka pevajući: „Ti nikad nećeš biti kao moja mati…“ i vraćajući nas na neke dane i ljude koje jako volimo i uz koje se naša energija vraća na „fabrička podešavanja“. Ovi dani su sjajni za provesti ih sa porodicom pa ne zaboravite da zagrlite one koje najviše volite dok su tu jer ovaj život neumoljivo prolazi i odnosi nam prebrzo one koji su nam ovaj život podarili.

Smernice za nedelju pred nama u zavisnosti od vašeg podznaka možete pročitati u nastavku.

Podznak Ovan

U ovoj nedelji bi bilo dobro da što manje novca trošite na neke nebitne stvari koje vam deluju preko potrebne, a kada ih budete kupili i probali kod kuće onda ćete shvatiti da vam ne odgovaraju ili vam ne trebaju i imaćete želju da ih vratite, a tu tek počinje igranka jer nećete imati tu mogućnost ili ćete provesti dane i dane u borbi sa reklamacijama. Ovo se posebno odnosi na online kupovine. Takođe, u ovoj nedelji vas čeka mnogo radosnih trenutaka u krugu porodice i prijatelja, pa pripazite na ishranu.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji imaju mogućnost da odnos postave na neke drugačije osnove uz rešavanje svih tema koje su bile kamen spoticanja u prethodnom periodu. Želja za slobodom može biti jaka pa bez naglih prekida već pokušajte da odete na par dana negde sa svojom porodicom, drugaricama, sestrom, kako biste ovu želju rešili na najbolji način. Slobodni u ovoj nedelji imaju mogućnost kratkih, slatkih i strastvenih veza, ali nakon njih će granice i standardi, kao i vaše sampoštovanje biti na mnogo većem nivou što znači da će vam ipak doneti važnu lekciju ovo kratko iskustvo veza bez većih obaveza. 

Podznak Bik

Nedelja u kojoj biste trebali malo da se trgnete i ostavite lenstvovanje po strani jer je vreme da krenete u tu teretanu, promenite način ishrane ili konačno uradite sistematski pregled koji će vas na sve ovo naterati. Imate jaku želju da nešto uradite drugačije nego što ste ikada u životu radili, pa vam lako može pasti na pamet promena imidža što vam neće doneti tu radost kojoj težite. Menjajte iznutra ono što vam smeta jer je to jedini način da i onim spolja budete zadovoljni. 

Ljubav

Oni koji su vezama u ovoj nedelji imaju mogućnost da češće vreme provode kod kuće ili u nekim zajedničkim aktivnostima. Takođe, kod mnogih u ovim danima porodica može biti glavna tema ili će iznenada doći kod vas u goste ili ćete odlučiti da jedan deo vremena ili odmora provedete kod njih. Slobodni u ovoj nedelji imaju mogućnost promene i svojih uverenja, ali i svog statusa, a upoznavanje sa ovom osobom ide putem rođaka ili proslave na koju idete kod bliže ili dalje rodbine.

Podznak Blizanci

Nedelja u kojoj pomerate svoje granice pa će neki konačno otići na taj davno željeni skok padobranom, neko će naći snagu i pobediti strah od vožnje, neko će uplatiti časove jahanja. Neki od vas će prvi put otići na neka mesta na kojima niste bili i za koja ste bili sigurni da vam nikada neće biti privlačna. Poslovna situacije ide uzlaznom putanjom i u ovom periodu je najvažnije da pratite taj svoj osećaj i one znakove kraj puta koji vas usmeravaju gde treba da idete.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu sa partnerom voditi ozbiljne razgovore na temu zasnivanja porodice ili početka zajedničkog života, sve u zavisnosti od faze odnosno vremena koliko ste dugo zajedno. Slobodni u ovoj nedelji menjaju svoj način komunikacije i razmišljanja sa čim će i privući drugačije ljude u svoj život, a bilo bi najbolje da skoknete na nekoliko dana van grada jer u opuštenoj atmosferi nedaleko od kuće vas čeka početak zanimljive priče.

Podznak Rak

U danima pred nama uživate u dobrom provodu i pažnji prijatelja koje dugo niste videli. Finansije kao da nisu u skladu sa vašim troškovima, pa nikako da dođete makar do pozitivne nule, ali idete ka tome i na nekom od druženja sa prijateljima možete doći do važnih informacija koje će vam koristiti u poslu. Budite oprezni u saobraćaju, ali i komunikaciji sa bliskim rođacima.

Ljubav

Oni koji su u vezama se polako i sigurno oslobađaju prošlosti i pokreću u pravcu neke drugačije priče u ovom odnosu. Briga oko finansija je prolazna, budite podrška jedno drugom u ovakvim periodima. Slobodni u ovoj nedelji u razgovoru sa nekim od bliskih prijatelja mogu doći do velikih preispitivanja svojih izbora i veza u kojima ste bili, a u tim razgovorima u nekom od kafića u kraju možete upoznati nekoga ko je došao na odmor i sa kim možete popraviti skor svojih prethodnih izbora.

Podznak Lav

U ovoj nedelji vas ishitrene reakcije i potezi mogu koštati i prijateljstva, i veze, i položaja koji imate u svom okruženju, kako poslovnom, tako i privatnom. Budite pažljivi sa rečima i odlukama jer nije trenutak za neke teatralne prekide iako imate osećaj da je ovo što želite da uradite „sad ili nikad“. Potrebno je dobro razmisliti o svemu i svoja očekivanja svesti na realnost kada je poslovna, ali i svaka druga priča i plan u pitanju. 

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu dobiti neke iznenađujuće vesti u vezi nekoga ko im se dopada ili su ranije bili zainteresovani za ovu osobu. Mogućnost za nove i bolje priče vam sledi od naredne nedelje. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji treba da koriste što manje dopisivanje putem bilo koje mreže sa svojim partnerom i da što više razgovaraju uživo ili putem telefona jer svaka poruka može biti protumačena drugačije i bez potrebe možete doći u problem. 

Podznak Devica

Ponavljajte za mnom: „Ne treba ovoliko da se nerviram unapred oko svih briga sveta.“  Mnogo brinete i držite sve to u sebi pa je pravi trenutak da pogledate ima li nekih zanimljivih destinacija koje biste posetili u narednim danima jer je relaks neophodan.  U poslovnom segmentu je važno da prihvatite da se planovi menjaju i da je nemoguće da sve držite pod kontrolom.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji i generalno tokom retrogradnog hoda Venere, do 4.9. imaju mogućnost da ove stege, strahove i sve što vas drži daleko od ostvarenja na emotivnom planu, razrešite u svojoj glavi i krenete napred. Ne ulazite u veze za bivšima, posebno ako su sada u vezi ili braku. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji treba da se okrenu razumevanju i sebe, ali i partnera jer je nerazumevanje vladalo u prethodnoj nedelji i ne treba pustiti da to lebdi u vazduhu već treba sada kada je dobar trenutak problem i rešavati. 

Podznak Vaga

Neka čudna energija vas prati u narednim danima… Osećaj da nešto morate da završite po svaku cenu jer kao da ćete sebe izgubiti ako to ne uradite. Mnogo poslovnih obaveza je tu, ali nemojte propustiti priliku za neku od edukacija jer vam to ulaganje u sebe i posao može doneti nove mogućnosti u narednom periodu.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji treba da prihvatite da vam je samo dosadno i da ne ulazite u emotivni odnos sa nekim od prijatelja ili poznanika jer ćete uništiti prijateljstvo. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji bi trebalo malo više da budu u emocijama i da se sa analize odnosa koju vrte u svojoj glavi prebace na sitna zadovoljstva koja mogu sprovesti zajedno sa partnerom. Više uživajte, manje analizirajte šta je bilo i šta će biti. 

Podznak Škorpija

U ovoj nedelji ste okrenuti porodici i rešavate ili probleme koje ima jedan stariji član, ili neke kvarove koji se tiču kućnih aparata ili instalacija u vašem domu. Neko od prijatelja će pokušati da vam da savet i pomogne vam oko organizacije vezane za posao ili svakodnevne obaveze, ali vi to u ovom periodu možete doživeti kao napad na vaš lični mir i život, što zaista nije tako pa u cilju nastavka dobrih odnosa sa prijateljima, dobro razmislite pre nego odreagujete.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji imaju mogućnost da kolegu svog prijatelja upoznaju na nekom druženju i pokrenu jako zanimljivu priču koja vam može ulepšate dane koji dolaze. Oni koji su u vezama će u ovoj nedelji zbog poslovnih obaveza partnera biti neko vreme odvojeni, nekoliko dana ili nedelja i ovo neće loše uticati na vaš odnos već naprotiv, moće samo pojačati privlačnost. One veze koje već dugo ne funkcionišu u ovoj nedelji mogu napraviti prekid, ali će do pomirenja opet doći. Konačno razrešenje vam dolazi na jesen.

Podznak Strelac

U ovoj nedelji je kod vas sve u znaku posla i stalnih promena u organizaciji, ali zadovoljstvo zaradom neće izostati. Ono što izostaje i nedostaje jeste malo više putovanja i nekih novih iskustava, ali sve ćete to nadoknaditi kada promenite svoju svakodnevicu koja je sve haotičnija iz dana u dan. Probudite svoju kreativnost i posvetite se onome što volite, a neke prijatelje morate pustiti jer više nisu dobri za vaš život pa nemojte forsirati viđanja kada vam neko ne prija.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji imaju mogućnost da daju šansu nekome tek onako, više iz radoznalosti, a cela priča se može veoma lepo odvijati u narednom periodu što će za vas biti potpuno neočekivano. Oni koji su u vezi u ovoj nedelji  imaju mnogo rasprava zbog pitanja „ko je više dao, ko je više uradio…“ i ostalih merenja, ali bez konstruktivnog razgovora ne možete doći do poboljšanja odnosa pa pokušajte smireno i sa pravim rečima da počnete priču. 

Podznak Jarac

U narednim danima ćete imati jasnu sliku o tome šta želite i na koji način ćete do toga i doći. Važan period za vas traje sve do januara sledeće godine jer ćete se oslobađati stega i tereta prošlosti da biste od februara prodisali nakon mnogo godina. Pažljivo sa odlukama u vezi ulaganja jer možete brzopleto odreagovati i imati veći gubitak od dobiti koja je bila planirana.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu ponovo krenuti u vezu sa bivšim partnerom, pa se posvađati jer jedno želi vezu, a drugo vezu, ali bez obaveza pa je savet da dobro razmislite pre nego se vratite na staro. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu saznati da je partner potrošio veći deo novca na kocku ili je novac uložio u nešto što nije sigurno, pa ćete biti ljuti zbog svega toga.

Podznak Vodolija

Da biste nešto drugačije u svom životu uradili neophodno je da strahove ostavite po strani, a to je u ovom periodu gotovo nemoguće jer kao da u vašoj glavi jedan glasić stalno opominje da ćete nešto pogrešiti i ponavlja ono „šta ako?“ i koči vas kako biste uradili nešto dobro za sebe.  Pokušajte da odmorite i manje brinete jer brigom nećete sprečiti baš ništa, već naprotiv, možete upropastiti neke lepe trenutke u sadašnjem vremenu. Komunikacija sa zaposlenima i kolegama vam nije baš najbolja u ovoj nedelji, pa više radite – manje pričajte.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji bolje da budu odvojeni jer je tenzija malo jača nego inače, u suprotnom trošite ovaj višak energije pametno i budite originalni u organizaciji zajedničkih aktivnosti. Slobodni u ovoj nedelji imaju mogućnost da upoznaju nekoga ko se bavi hirurgijom pa ukoliko idete na neke estetske korekcije eto prilike da nađete i ljubav svog života na istom mestu.

Podznak Ribe

Situacija na poslu se drastično menja nabolje nakon ove nedelje, pa imajte strpljenja za nerazumevanje koje vlada između vas i vaših saradnika jer u nekim trenucima deluje kao da govorite poptuno različitim jezicima. Ukoliko ste planirali neko kraće putovanje verovatno ćete ili morati da ga odložite zbog posla ili ćete otići, ali odmor koji ste zamišljali se neće desiti jer će stres biti i dalje sa vama i neka vest će vam ove planove poremetiti.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji možete upoznati nekoga veoma interesantnog i to na ne baš zanimljivom mestu, a to je ili laboratorija, ili bolnica, ili veterinarska ambulanta. Neka muka ili veliki stres će vas dovesti na ovo mesto, ali srećom sve će se završiti dobro po vas i u zdravstvenom, ali i emotivnom smislu. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji moraju dobro da razmisle da li ovaj odnos utiče pozitivno ili negativno na vaše zdravlje i celokupno funkcionisanje organizma. Ukoliko osećate da to više nije dobro za vas, vreme je da nešto menjate. Oni koji su u zadovoljavajućoj situaciji će napraviti promenu u odnosu koja će biti korak napred koji će nabolje menjati i vas i sam odnos.

Pročitajte i ovo: Feng Shui za prosperitet

Naslovna fotografija: pexels.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.