Vredne lekcije Brooke Shields o starenju, koje treba da pročita baš svaka žena

Nega lica Brooke Shields uključuje pažljivo biranje preparata, kao i kozmetičke i laserske tretmane pomoću kojih postiže blistav ten. Iako je nekada davno probala botoks, američka glumica se pokajala i rešila da prigrli svoju autentičnost.

Nakon više od 45 godina rada u filmskoj i modnoj industriji, Brooke Shields je uspela da se odupre postavljenim beauty standardima i da stavi tačku na pokušaje da zadrži mladalački izgled. Nakon što je probala popularni botoks tretman, potpuno se razočarala i promenila svoj fokus.

Nega lica Brooke Shields

Kako je ispričala za američke medije, posle mnogo pokušaja, Brooke Shields je uspela da promeni način na koji razmišlja. Više nije opterećena mladačkim izgledom, i rešila je da svoju energiju usmeri na stvari koje je čine živom, ispunjenom i radosnom u životu, a ne na nepotrebnu brigu oko starenja.

“Volim hranu, alkohol, život i želim da budem zdrava. Ne volim da idem u teretanu i umorna sam osećaja da nikad nisam dovoljno mršava. Dosadilo mi je da gubim vreme na to”, ispričala je.

Shields je dodala da joj je trebalo vreme da počne da posmatra život na ovaj način i da joj je žao što nije ranije usvojila ovu filozofiju. To je za nju bio proces.

Kako se Brooke Shields bori sa nesigurnostima?

Ističe da je promena percepcije počela sa njenom trudnoćom. Nakon što je dobila ćerke, Rowan i Grier, Brooke je shvatila kolika je važnost zdravlja, naspram fizičkog izgleda. Tokom devet meseci, imala je priliku da bolje upozna svoje telo i uvidi sve važne uloge koje ono obavlja.

Danas se trudi da svoju decu edukuje o zdravlju, ali i da prenese važne životne lekcije na sve žene širom sveta. 

“Nisam ni pomislila da ću doći do ovog stadijuma života. Promenila sam negativne misli koje su mi se stalno vrtele u glavi: nedovoljno dobra, previše poznata… Tako sam ponosna na sebe. Ponosna sam i na moje ćerke: dve živahne žene koje su jedinstvene, pametne i zabavne. Srećna sam jer znam da sam i ja doprinela tome”, iskrena je Brooke.

Naravno, niko nije savršen, te čak i glumica ima trenutke nesigurnosti. Uspeva da ih se oslobodi tako što svesno zaustavlja loše misli i pokušava da bude produktivna. Tako, umesto da sebe kritikuje zbog “malog viška na stomaku,” koji nikada ranije nije imala, i koga vrlo lako može da se reši, ona radije bira da “čita knjigu, izađe na ručak, šeta, kupi sebi komad nakita, provodi vreme sa ćerkama”.

Brooke Shields koristi samo laserske tretmane lica

Shields kaže da je u jednom trenutku slabosti otišla predaleko sa estetskim procedurama, te da je u jurnjavi za večnom mladosti potpuno izgubila sebe. Iako nije protivnik određenih tretmana za lice, naučila je iz svojih grešaka i kaže da “nikada više neće preterati”. Šta god da bude radila, trudiće se da zadrži svoj prirodan izgled. 

“Mislim da je lako preći granicu ukusa i preterati. Plašim se da ne ličim na sebe. Kada sam uradila botoks, završila sam sa čudnim izgledom lica, koje je nastalo usled preterane aktivnosti mišića koji diže obrve, i nisam ličila na sebe. Zato, sada se odlučujem samo na laserske tretmane i šta god se pojavi novo u toj sferi, probaću. Samo želim da ličim na sebe”, izjavila je Brooke.

Pročitajte i ovo: Drew Barrymore otkriva zašto nikada nije uradila nijednu plastičnu operaciju

Naslovna fotografija: instagram.com/brookeshields

Kristina Page