Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ključni komadi za kapsula garderober nakon šezdesete godine

Oblačenje nakon šezdesete godine često može biti izazovno, jer ste tada svesniji svog tela i brižljivo birate one komade koji će vam dobro pristajati. Zato smo za vas kreirali listu ključnih odevnih komada za kreiranje savršenog kapsula garderobera – u kojem ćete pronaći sve što vam je potrebno za svakodnevni, vanvremenski stil u kasnijim godinama. Na našoj listi naći će se komadi koje nose poznate filmske zvezde i top modeli iz devedesetih godina – tako da znate da su u pitanju komadi sa kojima zaista ne možete pogrešiti!

Oblačenje nakon šezdesete godine – ključni komadi

Kvalitetan blejzer

Kvalitetan blejzer je must-have komad koji ćete nositi u više prilika nego što možete da zamislite. Dobro ukrojen, elegantan blejzer savršeno će se uklopiti uz vaše odevne kombinacije za posao, a odlično će izgledati i uz sofisticirane kombinacije za večernji izlazak, koje uključuju upadljivu suknju ili malu crnu haljinu. Blejzer se dobro uklapa i uz klasičnu belu majicu i komforni džins, te zaista znate da ste ulaganjem u blejzer dugoročno uložili u svoj stil.

Elegantne pantalone koje vam pristaju

Elegantne pantalone sa ušicima, faltama ili “na crtu” su odevni komad koji morate imati u zrelim godinama. Ali, nemojte ih kupiti “na brzinu” – posvetite se traženju savršenog para pantalona, koje će vam pristajati kao salivene. Kada ih nađete, kombinujte ih uz klasičnu košulju, vanvremenski džemper ili pak blejzer. Odaberite pantalone koje su duge taman toliko da ih možete nositi i uz ravnu obuću i uz niske potpetice.

Statement suknja

Suknja dubokog struka u efektnom dezenu je komad koji će osvežiti vaš garderober, a koji takođe možete nositi u više različitih prilika. U maksi suknji sa dezenom možete otići na poslovni sastanak, popodnevnu kafu ili romantičnu večeru, a možete je kombinovati sa puloverima, košuljama ili blejzerom, u zavisnosti od prilike u kojoj ćete je nositi.

Pročitajte i: Modne blogerke u najboljim godinama koje će postati vaša nova stilska inspiracija

Vanvremenski džemper

U hladnijim danima, potreban vam je vanvremenski džemper sa primesom vune, koji možete nositi samostalno – ali i preko majice ili košulje. Odaberite džemper u neutralnim, zemljanim tonovima, sivoj ili crnoj boji, jer se ove boje mogu uklopiti uz sve odevne komade iz vašeg garderobera. Neka ostatak ormara bude u intenzivnijim bojama, a džemper može ostati neutralan i nežan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Haljina koja ističe liniju tela

Naravno, potrebna vam je barem jedna haljina za prilike u kojima želite da izgledate elegantno i ženstveno. Najbolje bi bilo da odaberete haljinu jednostavnije boje i kroja, ali onu koja će vam stajati kao “salivena”. Crna haljina je uvek opcija, ali možete odabrati i svetliju ili suptilno dezeniranu haljinu. Ključ je u tome da dobro poznajete svoj tip građe i u skladu sa njim odaberete odgovarajuću haljinu.

Šal ili marama kao detalj

Tokom hladnijih dana šal, tokom onih malo toplijih – dezenirana marama. Šal ili marama su idealan modni detalj koji može “razbiti” vaše jednostavne, svakodnevne odevne kombinacije. Uz neutralne stajlinge, košulje, džempere i džins – šal ili marama će se odlično uklopiti. Predlažemo vam da ostali odevni komadi budu u jednostavnim tonovima, a da ovi detalji budu intenzivnijih tonova.

Selekcija košulja nakon šezdesete godine

I naravno, za kraj, košulje. Bez selekcije kvalitetnih, vanvremenskih košulja ne možete kreirati savršen kapsula garderober. Bela košulja, košulja na pruge i košulja u boji su ono što vam je potrebno, a predlažemo i da u skladu sa godišnjim dobima birate i tip materijala od kojeg će biti vaša odabrana košulja. Lanene košulje su savršene za leto, dok za zimsku sezonu možete odabrati i kruće košulje od kepera, pamuka ili somota.

View this post on Instagram

 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

Pročitajte i: Modne kombinacije u boji su uvek u trendu

Naslovna fotografija: instagram.com/cindycrawford

Jovana Pantić je po formalnom obrazovanju modna dizajnerka i kostimografkinja, po životnim iskustvima novinarka, urednica, podkasterka, blogerka, ilustratorka, entuzijasta po pitanju pravljenja keramike… Uglavnom ne zna odakle da krene kada je neko pita čime se bavi. Voli rutine, deminutive, slaganje i rasturanje slagalica, origami i treš serije, žali se na svoje mačke, uvek pije dupli espresso i ne nosi naočare za vid onoliko često koliko bi trebalo. Enciklopedija je pop kulturnih informacija i komentar na većinu stvari joj je “paklić” – iako suštinski uživa u svemu što radi.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.