Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

One će zauvek biti ikone stila – ovo su kultne glumice bez modnog promašaja

Sa godinama stil sazri i pokazuje se u svom punom sjaju. Možete i te kako biti elegantne i da vam to sjajno stoji čak i ako ste prešle petu deceniju. A uzori i trendovi u oblačenju su uvek dolazilli sa crvenog tepiha. Pojedine dame su tu već neko vreme i nisu napravile nijedan modni promašaj na bilo kom javnom događaju i šetnji po crvenom tepihu, i upravo one treba da budu uzori kada je stil u pitanju. One su jake, ženstvene i neprikosnovene kraljice stila.

Meryl Streep

Glumica koja je obeležila čitavu jednu generaciju i koja će ostati upamćena po svojim ulogama kao što su Sophie’s Choice, The Bridges of Madison County kao i The Devil Wears Prada, kao i pro mnogim drugim filmovima.  Pored svih njenih glumačkih kvaliteta zapamtićemo je i po savršenim stajlinzima na crvenom tepihu. Meryl je pravo oličenje stila i gracioznosti. Njen savršen stil je bio i te kako očigledan kada je na crvenom tepihu nosila svilenu plavu haljinu sa cvetnim dezenom.


Helen Mirren

Ko kaže da su metalik haljine rezervisane samo za mlađu populaciju. Glumica Helen Mirren je prošle godine nosila dugu metalik haljinu sa V izrezom, koja je sužena u struku i slobodno pada preko kukova i moramo istaći da zaista izgleda fenomenalno i da je iznela ovaj look bez greške.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Demi Moore

Demi Moore je bila seks simbol osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. A i danas izgleda jednako zanosno. Ova dama je novembra prošle godine nosila srebrno-crnu Fendijevu haljinu u kojoj je izgledala izuzetno prefinjeno i ženstveno. Šljokice su in i kad se pređe prag četrdesetih, šljokice su zabavne, upečatljive i stajaće svakoj dami koja zna da uživa u životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Diane Keaton

Kada pomislite na glumicu koja je jaka, neustrašiva i istovremeno ženstvena, verovatno ćete pomisliti na Diane Keaton. Glumica iz filma Annie Hall, Baby Boom, Book Club, The First Wives Club, Something’s Gotta Give… često tumači lik moćne žene i to joj i te kako stoji. 

A stoji joj i ovakav način oblačenja i ni ne možemo da je zamislimo ni u jednom drugom stilu. Pantalone, košulja, sako, marama – pun pogodak, jer sa klasikom nikada ne možete pogrešiti.

Susan Sarandon

Susan Sarandon je još jedna glumica koja predstavlja sinonim za eleganciju i dobar stil. Sada ima 75 godina i već ima status filmske legende koja je obeležila devedesete godine kada je postala svetski poznata. Svi su se divili njenim predivnim očima i prepoznatljivoj kosi.

I dan danas je ostala elegantna, svoja i nasmejana i u tom smislu zaslužuje da bude uzor svima nama.

Sigourney Weaver

Glumica koja se proslavila sa ulogom u Alien filmovima simbol ratnice. Posle te uloge teško da smo je mogli videti i u jednoj drugoj iako je izuzetno talentovana.

Ono na šta treba da se obrati pažnja jeste i njen fenomenalan stil, jer jednostavno nikada nije napravila grešku gad god se pojavljivala u javnosti. Ovo je samo jedan od primera.

Naslovna fotografija: instagram.com/helenmirren/

Jovana Petković je teški idealista, koji koristi reči kao vid borbe. Pomalo namćor, voli mačke i veruje u bolji svet.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.