Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 nijansi sede kose koje će učiniti da izgledate (i osećate se) mlađe

Većina žena oseća pritisak društva da počne sa farbanjem kose onda kada primeti prve sede. Međutim, šta ako vam kažemo da je seda kosa u trendu i da se mnoge žene odlučuju da je prihvate, umesto prikriju? Ovu pojavu prvenstveno smo primetili među poznatim ličnostima kao što je glumica Andie MacDowell, koja je prihvatila svoju sedu kosu, otvoreno počela da je pokazuje na crvenom tepihu i odlučila otvoreno da govori o starenju i svemu onome što ga prati. Možemo reći da ona zaista blista otkako je prihvatila svoj novi look, a moramo priznati i da sa sedom kosom čak izgleda mlađe, a ne starije! Zabluda je da seda kosa ne može izgledati atraktivno, i zato smo za vas u nastavku teksta izdvojili raznovrsne, popularne nijanse sede kose koje ćete voleti. Ukoliko ste već krenuli da sedite, možete se odlučiti da ofarbate ostatak kose ili je prošarate pramenovima, a ako niste, upozoravamo vas – poželećete da budete sedi!

Popularne nijanse sede kose

Grafitno seda

Duboka, grafitno seda kosa koja izgleda kao da ste na njoj ostavili tragove olovkom ne samo što izgleda atraktivno, već je i izuzetno praktična za održavanje. Ona pristaje ženama koje su nekada bile brinete ili imale izuzetno tamnu kosu, a savršeno će uokviriti lice i istaći vaš nežni ten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kimwasabi Pham (@kimwasabi)

Platinasta seda

Platinasta seda je nijansa za koju se u poslednjih nekoliko meseci odlučuje veliki broj žena kako mlađih, tako i starijih godina. Ukoliko ste već uveliko sedi ili po prirodi imate svetlu kosu, ovo je savršena nijansa za vas. Ona izgleda izuzetno šik i garantovano će učiniti da izgledate i osećate se mlađe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts)

Takozvana “so i biber” seda

Ova nijansa sede je ona kroz koju svi uglavnom prođu u procesu sedenja kose. Ukoliko je vaša kosa tamnija i prošarana sedim vlasima, čestitamo – imate “so i biber” kosu! Svakako, ako želite da ubrzate proces intenzivnije prošaranosti kose – predlažemo vam da uradite suptilne, sede pramenove, i dobićete željeni efekat.

Ostriga seda

Ostriga seda je jedna od najtraženijih nijansi sede u frizerskim salonima. Ovu nijansu odlikuje sedefast sjaj i blaga prošaranost tonova, a ona izgleda “kao milion dolara” na svakoj ženi koja se za nju odluči. Verujte nam, odaberite ovu nijansu i gde god da se pojavite – ostavićete utisak kao da ste na crvenom tepihu.

Ombre seda kosa sa tamnim korenom

Ombre kosa se takođe vraća u modu, kao i duži izrastak. Zato, ova dva možete kombinovati u okviru sede kose sa dužim, tamnim izrastkom na koji će se ona nastavljati. Prelaz može biti suptilan, ali i nagli – u zavisnosti od toga koliko ste zainteresovane za eksperimentisanje i autentični look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angela Herrera (@angexla)

Mesec seda

Mesec seda kosa je specifična i dobro pristaje ženama sa jedinstvenim modnim stilom. Ovu nijansu odlikuje specifičan, lavanda odsjaj na svetlu, u koji ćete se brzo i lako zaljubiti. Takođe, ova nijansa izgleda izuzetno elegantno i sofisticirano.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guy Tang® (@guy_tang)

Sedi balayage

I za kraj, balayage tretman možete primeniti i na sedoj kosi! Seda balayage kosa izgleda urbano i pristaje gotovo svima, a sa njom ćete dobiti mladoliki izgled ka kojem težite. Prihvatite svoju kosu, prepustite se procesu sedenja i videćete, veoma brzo ćete zaboraviti zašto ste uopšte ikada farbale kosu u regularne boje.

Pročitajte i ovo: Modne blogerke u najboljim godinama koje će postati vaša nova stilska inspiracija

Jovana Pantić je po formalnom obrazovanju modna dizajnerka i kostimografkinja, po životnim iskustvima novinarka, urednica, pokasterka, blogerka, ilustratorka, entuzijasta po pitanju pravljenja keramike… Uglavnom ne zna odakle da krene kada je neko pita čime se bavi. Voli rutine, deminutive, slaganje i rasturanje slagalica, origami i treš serije, žali se na svoje mačke, uvek pije dupli espresso i ne nosi naočare za vid onoliko često koliko bi trebalo. Enciklopedija je pop kulturnih informacija i komentar na većinu stvari joj je “paklić” – iako suštinski uživa u svemu što radi.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.