Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ovo su porodične serije koje možete gledati sa svojom decom

Nakon naporne radne nedelje u kancelariji, sve što želite da radite je da se ispružite na kauču, nešto grickate i gledate omiljenu seriju na striming servisu. Ipak, mnogi od nas ne žive sami, pa taj kauč delimo i sa članovima porodice. Iako trenutno u ponudi imamo nepregledni broj serija za bindžovanje, mnoge su vulgarne ili suviše nasilne da biste ih gledali sa svojim mališanima. Iz tog razloga smo se potrudili i izdvojili porodične serije koje bez strepnje možete gledati i sa svojom decom.

Porodične serije koje su naša preporuka:

Young Sheldon

Ako ste ljubitelj sitkoma, vrlo je izvesno da ste gledali, ili barem čuli za The Big Bang Theory, koja je u toku godina stekla svoj ogromni kult sledbenika. Njen spin-off, Young Sheldon, predstavlja neizostavni deo must-watch listi porodičnih serija. Pod naracijom glumca Jima Parsonsa, koji je u The Big Bang Theory tumačio odraslog Sheldona, serija oslikava život Sheldona Coopera (Ian Armitage) i njegove porodice kasnih osamdesetih i ranih devedesetih. Sheldon je rođeni genije, ali njegov neuobičajeni život nailazi na mnogo izazova – od društvenih nespretnosti do ličnog osećaja superiornosti. Saznajte na koji način mladi Sheldon sve to postepeno prevazilazi. 

One Day at a Time

Penelope Alvarez je veteranka američke vojske koja se polako vraća u civilni život, trudeći se da bude najbolja samohrana majka svoja dva deteta nakon što je napustila supruga alkoholičara. Dok se Penelope, njena deca, i njena majka bore sa životnim izazovima, One Day at a Time ujedno akcentuje mnoge esencijalne teme kao što su imigracija, posttraumatski stresni poremećaj i prihvatanje seksualnosti. Uz odličnu glumačku postavu i odnose pune topline, ova serija se bavi svim lepotama i problemima savremene porodice.   

Schitt’s Creek

Nakon bankrota koji im je priredio njihov biznis menadžer, porodica Rose je prisiljena da se preseli u Šits Krik, udaljeni grad u Ontariju, koji je Johnny Rose (Eugene Levy) kupio za svog sina Davida (Dan Levy, koji mu je biološki sin u realnom životu) kao šaljivi rođendanski poklon 1991. Dok se cela porodica, uključujući majku Moiru (Catherine O’Hara) i ćerku Alexis (Annie Murphy), teško privikava na novi način života u zapuštenom motelu, u toku vremena se situacija menja, pa postepeno kreiraju svoja carstva. 

Modern Family

Ova serija je dobijala po nagradu za najbolju komediju na svakoj Emmy ceremoniji u toku prvih pet godina emitovanja. Modern Family je sitkom koji prikazuje tri savremene porodice (nuklearnu, mešanu i istopolnu) koje se bore sa izazovima roditeljstva i poslovima koje im “isisavaju dušu”. Porodice Pritchett, Dunphy i Tucker su povezane preko Jaya Pritchetta (Ed O’Neil) i njegove dece Clare (Julie Bowen) i Mitchella (Jesse Tyler Ferguson). Izrazito komična i popularna, Modern Family je trajala čak 11 sezona, zabavno prikazujući situacije sa kojima se realne porodice svakodnevno suočavaju, pa predstavlja idealni program za sve ukućane.

Pročitajte i ovo: easy life vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu do kraja septembra

Gilmore Girls

Gilmore Girls je priča o dovitljivoj 32-godišnjoj samohranoj majci Lorelai Gilmore (Lauren Graham) i njenoj intelektualnoj ćerki tinejdžerki Rory Gilmore (Alexis Bledel). U toku odrastanja u imućnoj porodici u Hartfordu, Lorelai se oduvek osećala sputano. Nakon porođaja sa 16 godina, ona se seli u šarmantno fiktivno mestašce Stars Halou u Konektikatu, punom zabavnih, upečatljivih likova. Akcentujući prvu ljubav, izazove roditeljstva i pokušaje lepog odnosa sa članovima porodice, bez zadrške možemo reći da je Gilmore Girls savršena serija za sve generacije. 

Heartstopper

Zasnovana na istoimenom grafičkom romanu Alice Osman, Heartstopper je britanska coming-of-age romantična komedija o otvoreno gej tinejdžeru Charileu Springu (Joe Locke) koji se bori sa iskušenjima srednje škole i zaljubljenosti u super-strejt četvrtaka, ragbi igrača Nicka Nelsona (Kit Connor). Trajnost ove zaljubljenosti čini da Nick oseća stvari koje dosad nije, pa se rađa dirljiva ljubavna priča. Fokusirajući se na prihvatanje seksualnosti i mentalnu borbu sa kojom se suočavaju LGBTQ đaci u školi punoj strejt tinejdžera, Heartstopper sve pokriva sa stilom. Ako kojim slučajem vaša porodica nije otvorena za razgovor o polu i seksualnosti, ova serija može predstavljati dobar početak za to.  

Kim’s Convenience

Ova serija prati korejsko-kanadsku porodicu Kim koja vodi dragstor u Mos Park naselju Toronta. U toku svih pet sezona zabavljamo se uz gospodina i gospođu Kim (Paul Sun-Hyung Lee i Jean Yoon) i njihovu decu Janet (Andrea Bang) i Jung (Simu Liu), koji se suočavaju sa brojnim izazovima korejske porodice u Kanadi u 21. veku. Neprestano se prepliću elementi komedije i ozbiljnijih društvenih tema, uključujući imigraciju i političke probleme koje uz nju dolaze, što je čini must-watch serijom za svaku porodicu.

Naslovna fotografija: pexels.com

Ako vam se dopao tekst Porodične serije, pročitajte i: Stari romantični filmovi.

Dušan Veselinović je diplomirani novinar i pop culture fanatik. Uživa u druženju, putovanjima, knjigama, istoriji i u svakom vidu umetnosti. Enormni ljubitelj životinja.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.