Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Preduzetnice zmajice: U konkurenciji za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja 28 preduzetnica

Udruženje poslovnih žena Srbije će po sedamnaesti put dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. U konkurenciji za nagradu je 28 kandidatkinja iz cele zemlje, a imena nagrađenih dobitnica biće saopštena na svečanoj ceremoniji dodele priznanja 30. oktobra u Operi i teatru Madlenianum u Beogradu.

Priznanja se dodeljuju za Izvozno orijentisanu firmu i Uspešan poslovni model, a komisija zadržava pravo da osim u ovim osnovnim kategorijama, dodeli i Specijalna priznanja za poseban doprinos promociji ženskog preduzetništva u oblastima u kojima su postignuti odlični rezultati. Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji. U prethodnih šesnaest godina na ovom događaju je promovisano više od 500 žena, a 161 je nagrađena.   

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, šestu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija. Ovo je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN Women), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača

Ove godine, po drugi put na Cvetu uspeha za ženu zmaja, dodeliće se specijalno priznanje – nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu WIPO IP Enterprise Award za 2023. Konkurs organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.