Privuci romantiku u svoj život uz Feng Shui

Romantiku uvek vezujemo za dualnost energija između dve osobe. Drugim rečima, to je energetski ples između tebe i njega, tango emocija, pokret misli, akcije, dela i sve to može te dovesti u jednu fantastičnu beskrajnost ljubavi, ali isto tako te može zatvoriti ukoliko energija u tebi i oko tebe ne teče, nego stagnira.

Sve ovo delim sa tobom zato što je važno da razumeš da se Feng Shui doslovno prevodi kao vetar i voda. Ples između te dve energije, kako sam naziv kaže, povezan je sa protokom okruženja u kome i živimo i radimo, a posebno sa mestom na kom spavamo. Istraživanja su pokazala da jednu trećinu života provodimo upravo u spavaćoj sobi. Čak i da se seliš, čak i da često menjaš mesto boravka, uređenje spavaće sobe u tvom domu će uticati na ono što si ti.

U nastavku su easy Feng Shui uređenja prostora koja ti mogu pomoći da sa lakoćom i gracioznošću prevaziđeš trenutnu životnu prepreku, izazove, sumnje, teške energije i slično. Uređenjem daješ svesnu informaciju prostoru šta zaista želiš i koje su tvoje namere. Određene promene mogu biti veoma male i jednostavne koje, takođe, donose rezultate u tvojoj romansi, partnerskim odnosima. 

Zdrava vitalna energija, zdrava vitalna romantika

Mesto zdrave vitalne energije i romantike definitivno je tvoja spavaća soba. Urednost u spavaćoj sobi predstavlja urednost u partnerskim odnosima. Prvo na šta treba da obratiš pažnju jeste kako tvoja spavaća soba izgleda sada? Da li si zadovoljna njenim izgledom i šta je ono što prvo vidiš u spavaćoj sobi? 

Spavaća soba treba da ima krevet na kome ima mesta za dvoje

Krevet za samca će uvek privući krevet samca. Queen size bed je idealan za balansiranu energiju partnerskih odnosa. Tvoj krevet treba da bude u dualnosti, da ima dva jastuka. Tako pokazuješ da ti je važan partner. Dva noćna stočića i sve što se nalazi u spavaćoj sobi treba da bude u paru. Balans između jin i jang enegije kako u romantici, tako i u svim međuljudskim odnosima. 

Tvoja spavaća soba je oaza zdravlja, vitalnosti i romanse.

Svaka vrsta prenatrpanosti doneće zagušenje u partnerskim odnosima. Sigurna sam da ovo ne želiš, pa pogledaj da li imaš određene stvari ili skladištiš stvari ispod svog kreveta. To nije dobro ni za zdravlje, ni za partnerske odnose, jer se energija guši. Ako zaista nemaš izbora, učini da sve te stvari budu bar u predelu nogu, ali nikako u predelu glave i organa za varenje. 

Danijela Marković

Izbegavaj police sa knjigama u sobi

Na svom noćnom stočiću možeš imati jednu do dve knjige koje čitaš na aktuelnu temu. Međutim, uvek je poželjno razmišljati koju temu knjige upijaš pre nego odeš na spavanje. Ako je podsticajna, to je u redu, ukoliko je negativna ili čitaš težak roman, bolje to ostavi za drugi deo dana. 

Koji motivi na zidnim slikama te okružuju u spavaćoj sobi

Motiv utiče na zdravlje i partnerske odnose, posebno ako se nalazi iznad uzglavlja kreveta. Ukoliko je motiv na slici osobe koja je sama ili je to apstraktna slika ili taman motiv, ili je to motiv sa mnogo vode, definitivno će doneti apstraktne odnose, a voda će odneti sve ono što je taj partnerski odnos dugo vremena gradio. U zamenu, poželjno je da imaš sliku dualnosti iznad svog uzglavlja kreveta.  Podrazumevano je da bi svaki krevet trebalo da ima visoko uzglavlje da bi partnerska veza bila očuvana.

Spavaća soba treba da ima svoj mir

I pored toga što je aktivacija za romansu, definitivno nije mesto gde vodiš ljubav 24/7. Zato je ovo sveto mesto za tvoju i njegovu vitalnu energiju zdravlja i mira. Ogledala nikako nisu rešenje. To je vrlo snažna energija dupliranja svega što se tu nalazi, na prier, krevet u kome trenutno nisi, dupliraće se praznina u partnerskim odnosima, ili će to izazvati konfuziju u partnerskim odnosima dolaskom treće osobe u vašu vezu. Ogledala, osim što izazivaju samoću, izazivaju i razražljivost. Takođe, biljkama i kućnim ljubimcima nije mesto ovde.

Prozori bez zavesa mogu da uznemiruju vaš san i aktiviraju strahove. Postavkom draperija podstičeš sigurnost u partnerskim odnosima, 

Ono što će svaku ljubav utopliti jeste topla rasveta, lepa lampa, mirna svetla, a seksualna energija pojačaće se postavkom dve narandžaste sveće na oba noćna stočića.

Otežanu komunikaciju u partnerskim odnosima mogu izazivati predmeti oštrih ivica, ili nameštaj, police, grede. Sve to na neki način preseca energetsku auru i negativno utiče energiju romantike.

Izbor posteljine na kojoj ćeš spavati ti daje udobnost tokom spavanja, a tvoje raspoloženje, zdravlje i drugi važni aspekti zavise od sna. Boje ti daju mir i spokoj. Posteljine u bež, krem, beloj, žutoj, narandžastoj, braon, pepeljastoj boji su preporučljive. Izbegavaj cvetne detalje, apstraktne oblike, tamnu i plavu boju posteljine, motive vode. 

Postavkom dva rozenkvarc kamena u jugozapadni deo svoje spavaće sobe ujediniš svoje partnerstvo, vezu, brak ili podstičeš svoju vezu da bude krunisana brakom. 

Neka svako tvoje preuređivanje i dekorisanje spavaće sobe bude praćeno unutrašnjim zadovoljstvom, a tvoje reči kroz namere budu ispunjene ljubavlju i razumevanjem svega što radiš. Samo zahvalnost i zadovoljstvo će privući pravu romansu u tvoj život.

easy Feng Shui vizualizacija za privlačenje romantike

Stani u centar svog doma i nakratko zatvori oči. Stavi obe ruke na svoj srčani centar, poveži se tako da osetiš svoje dlanove kako se utopljavaju. Onog trenutka kada dlanovi budu dovoljno topli, zamisli kako ulaziš u svoj dom i kako unosiš energiju ljubavi, energiju romantike, energiju seksualnosti, energiju posvećenosti, energiju samopouzdanja, energiju reputacije, energiju strastvenosti, energiju senzualnosti, energiju lepote, energiju brilijantnosti, energiju mudrosti i sve ono što imaš u sebi kao senzualno biće, senzualna žena. I dok tako koračaš, idi ka vratima svoje spavaće sobe.

Zamišljaj kako koračaš i kako ulaziš u svoju spavaću sobu i kako osećaš da je ona pročišćena energetski, puna svetlosti, ljubavi i zamisli kako iz kosmosa dolazi čista bela svetlost u tvoju spavaću sobu i unosi samo one vibracije koje te čine srećnom, naprednom, lepom, kako unutra tako i spolja. I zamisli kako iz istog tog kosmosa dolazi ružičasta svetlost i popunjava svaki deo u tvojoj spavaćoj sobi. Kako se soba popunjava svetlošću ružičaste energije sve u cilju privlačenja romantike u tvom životu. Kada potpuno osetiš svetlost u svojoj spavaćoj sobi tada zamisli želju. Jednu želju. Šta je to što je potrebno tvojoj romantici? I pre nego da otvoriš oči, vizualizuj da u istoj spavaćoj sobi dolazi iz kosmosa zlatan prah i kako tvoje emocije, tvoje partnerstvo, tvoju želju podstiče da se ostvari. Ponovo oseti energiju svojih dlanova na svom srčanom centru, udahni dva puta i lagano otvori oči.

Na ovaj način aktivirala si energiju romantike. Ovu praksu možeš primenjivati čak i svakog dana, i periodično. Svoje želje zapisuj i prati šta se dešava, kako bi bila svesna koje to lepe promene se dešavaju, svakim novim uređenjem spavaće sobe.

Pročitajte i ovo: Pozicioniraj se za poslovni uspeh uz primenu Feng Shui veštine

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Danijela Marković je transformativni energetski iscelitelj iz oblasti Feng Shui, radiestezije, space clearing i meditacije. Svoje intuitivno znanje koristi kroz razne veštine omogućavajući drugima da žive srećan i harmoničan život. “Let’s create together harmonious space inside and outside”. Danijela voli da piše poeziju i tekstove na temu Dizajniraj svoj život. Pronaći ćete je na IG: danijela_fengshui.