Sočivo je više od hrane: Efikasni ritual za privlačenje sreće i obilja u vaš život

Drevna kineska nauka, Feng Šui, isprepletana je sa mnogim narodnim običajima, pa tako sve više ljudi počinje da u svoju svakodnevicu uvodi jedan moćan ritual: sočivo za privlačenje sreće. 

Feng Šui se bavi odnosom čoveka sa prostorom i kosmičkom energijom. Prema ovoj drevnoj praksi, apsolutno sve što nas okružuje je energija, a da bismo postigli balans, važno je da se povežemo za prirodom.

Posebno moćna simbolika se pridaje sočivu – biljki koju možemo da koristimo u ritualima za privlačenje sreće i obilja. Ipak, važno je naglasiti da tradicionalni Feng Šui ima dejstvo u primeni samo ukoliko smo svesni njegovog značenja i učestvujemo u neprekidnoj razmeni energije.  Ova harmonija se postiže fokusiranjem na predmete koji unose blagostanje u naš dom, tako što podstiču kruženje pozitivne Chi energije. 

Sočivo za privlačenje sreće

Sočivo se danas koristi u svim delovima sveta, a prvobitno se pojavilo u Centralnoj Aziji. Tokom Rimskog carstva, ova namirnica se koristila za pripremu variva, upravo zato što ima visok sadržaj proteina i drugih hranljivih materija. Ipak, mnogi ne znaju da su Rimljani sočivo smatali simbolom bogatstva, upravo zbog lakog načina uzgoja, ali i činjenice da je ova namirnica povoljna i lako zadovoljava apetit.

Sa druge strane, na Istoku, zahvaljujući ovalnom ili zaobljenom obliku kao i njegovoj boji, koja je donekle podsećala na zlatnik, sočivo predstavlja obilje i blagostanje. I kineska Feng Šui tradicija ga smatra jednom vrstom talismana, koji ima poseban značaj i simboliku. 

Ritual sa sočivom

Postoje mnoge tehnike manifestovanja, ali Feng Šui praktičari veruju da kroz ritual sa sočivom možete da aktivirate energiju obilja. To znači da imate proliku da u svoj život privučete pozitivne promene.

Prema kineskoj tradiciji, sočivo je potrebno da se konzumira tokom 31. decembra, odnosno tokom prelaska u novi kalendarski ciklus. Međutim, postoji i još nekoliko zanimljivih tehnika, koje možete primeninjavati u svojoj svakodnevnici.

Pozitivna energija u našim životima vibrira na visokoj frekvenciji – zato, ako želite da privučete ljubav, bogatstvo, pozitivna iskustva, događaje i odnose, morate da zračite. To se lako može postići kroz usmeravanje na pozitivne misli i ponavljanjem afirmacija.

Svakog jutra nakon ustajanja, možete izvoditi ritual sa sočivom tako što ćete usmeriti svoje namere i izgovarati mantre, koje će pojačavati vibracije i samim tim pomoći da privučete prosperitet u svoj život i dom. Pročitajte pozitivnu afirmaciju i dozvolite sebi vremena da se povežete sa njom. Zapamtite, efikasnost bilo kog rituala zavisi od misli koje imate tokom njegovog izvođenja. 

Kako biste uskladili prostor sa osnovnim Feng Šui principima i stvorili harmoniju u svom okruženji, možete postaviti sočivo u svoju kuhinju. Odložite ga u činije i tegle, ili ga držite u ostavi. Takođe, bilo bi dobro da ga uključiti u ishranu najmanje jednom mesečno.

Još jedna dobra ideja je da u svojoj torbici nosite malu vrećicu sa sočivom, kao stalni podsetnik na manifestaciju obilja. 

Pročitajte i ovo: 555 metoda za manifestovanje želja: Praktikuje se 5 dana, a potrebni su vam samo olovka i papir

Naslovna fotografija: pexels.com

Kristina Page