Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tajna mladalačke energije J.Lo

J.Lo je juče napunila 53 godine!? Ponovićemo to još jednom – 53 godine. Okej, izgleda da su pedesete zvanično postale nove tridesete, jer kada vidimo koliko J.Lo blista na fotografijama i nastupima, zaista prestajemo da mislimo da je mladost isključivo stvar godina. Iako je Jennifer Lopez, pardon, Jennifer Lynn Affleck oduvek bila “u formi” i održavala svoju energičnost, oduševljava nas njena kontinuirana motivacija da vodi svoj najbolji život. Mnoge muzičke zvezde svoj vrhunac karijere dožive u mladosti, a zatim njihova karijera uspori i popularnost im opadne, ali ne i J.Lo! Neke od najpopularnijih hitova snimila je u prethodnih nekoliko godina, a publiku i dalje oduševljava svojim plesnim performansima i nastupima za pamćenje. Ona zrači zadovoljstvom, srećom i kreativnošću, a mi smo pokušali da odgonetenemo u čemu je tajna njene “večne mladalačke energije”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Mladalačka energija potiče od mindseta

J.Lo se nedavno u intervjuu poverila kako je u mladosti patila od napada panike, koji su bili izazvani intenzivnim umaranjem i nespavanjem. Tada je shvatila da zarad svog zdravlja nekada mora da “povuče kočnicu” i stane – bez obzira na uspešnu pevačku i glumačku karijeru. Od tada do danas ona sebe i svoje zdravlje stavlja na prvo mesto, što se može videti po njenoj blistavosti i sigurnosti u sebe. Iako će se dati u sve što radi 110%, ona će isto tako razgraničiti vreme koje provodi sa porodicom, suprugom, kao i vreme koje posvećuje samo sebi – treninzima i nezi. Sve ovo čini da ona izgleda kao da “stari unazad”, iako se J.Lo ne boji ni selfija bez šminke i messy hair dana. Jednostavno, ona je fokusirana, prisutna i zadovoljna, a njen mindset je – kako je i sama nedavno rekla “I’m just getting started”. Volimo ovu njenu izjavu i energiju koju sa sobom donosi!

Ako može J.Lo, zašto ne bismo mogle i mi?

J.Lo možda jeste Lavica u horoskopu, što znači da joj je mladalačka energija u krvi – ali to ne znači da mi istu ne možemo pronaći u sebi! Ona nam svojim primerom daje motivaciju i pokazuje da je i nakon pedesete godine moguće pokrenuti svoj brend, graditi uspešnu karijeru, pronaći novu (staru) ljubav, biti u formi i zračiti zadovoljstvom. Bićemo slobodni da kažemo da je ona sinonim za izraz “žena, majka, kraljica” – koja nezaustavljivo ide napred. Svoj ovogodišnji rođendan J.Lo je provela sa suprugom, glumcem Ben Affleckom u Parizu, gradu ljubavi, a na fotografijama koje smo videli oni izgledaju kao dvoje zaljubljenih tinejdžera. Dakle, strast sa godinama ne mora nestati – a čak se može i ponovo rasplamsati! Okej, više nema izgovora za “ustajem za pet minuta”, “krenuću na trening od sledeće nedelje”, “ma, nije važno šta ću pojesti za ručak”, “previše mi je rizično da menjam posao”, “pa, strast se ionako izgubi posle određenog vremena u braku”… Nema izgovora! J.Lo je tek počela, što znači da isto činimo i mi. Ovo je prvi dan ostatka našeg najboljeg života.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Ko određuje koje su to “najbolje godine”?

Zaista, ko je ikada postavio granicu između “najboljih” i “najgorih” godina? Pa nije prelazak pedesetih znak da naš život staje! J.Lo pokazala nam je da dokle god održimo mladalački duh i volju da radimo na sebi i volimo sebe – vreme za nas ne broji dane, sate i godine. Ne moramo se povinovati tuđim mišljenjima i željama i standardima, najvažnije je da sebi pre svega ispunimo snove. Tek tada ćemo otkriti da smo, zapravo, sve vreme bili ispunjeni životnom energijom koja pokreće.

Jovana Pantić je po formalnom obrazovanju modna dizajnerka i kostimografkinja, po životnim iskustvima novinarka, urednica, pokasterka, blogerka, ilustratorka, entuzijasta po pitanju pravljenja keramike… Uglavnom ne zna odakle da krene kada je neko pita čime se bavi. Voli rutine, deminutive, slaganje i rasturanje slagalica, origami i treš serije, žali se na svoje mačke, uvek pije dupli espresso i ne nosi naočare za vid onoliko često koliko bi trebalo. Enciklopedija je pop kulturnih informacija i komentar na većinu stvari joj je “paklić” – iako suštinski uživa u svemu što radi.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.