Šta nam poručuje tarot karta za mlad mesec u Raku, 17. jula?

II THE HIGH PRIESTESS – Visoka svećenica – karta koja nam je izašla za energiju ovog mladog mjeseca je karta velike arkane-velikog znanja i velike poruke. Ova karta astrološki je povezana sa svom vodom u tarotu i u astrologiji. Ona je najmoćnija karta ženskog principa u kozmosu. Stvarateljica, majka, vještica, boginja. Ona je tamna strana mjeseca, ono nevidljivo što sve zna. Intuicija i magija. Osjećaji najdublji mogući.

Poruka ove karte za ovaj novi mladi mesec u Raku nam govori da naš glavni mozak se nalazi u trbuhu. Poručuje nam da slušamo intuiciju, onaj glas koji zna uvijek pravu istinu. Poručuje nam da osjetimo ovaj mjesec što zaista nosimo u srcu, kako se zaista osjećamo, koliko zaista volimo ili ne volimo.

Sam intelekt koji nije oplođen maštom i vođen srcem je sterilan. Uvijek postoji aktivnost ispod površine, te cijela se slika ne može vidjeti u ovom trenutku, treba zagrebati dublje. Treba proći kroz vrata sjene i svjetla bez straha. Unutar svakog od nas i našeg nesvjesnog uma nalazi se čisto znanje, upotrijebite svoju intuiciju i dobit ćete duhovno nadahnuće i odgovore. Visoka svećenica predstavlja “odraz”, ona je mudrost koja gradi vašu kuću. Vaši snovi i meditacije izvlače na površinu skrivenu, podsvjesnu prošlost i budućnost.

Pročitajte i ovo: Intervju: Ines Tričković, džez pevačica, autor i tarotolog

Razvijte svoj filozofski smisao, vježbajte ga i počnite “pisati svoju knjigu”. Sve se sjećanje bilježi u vašoj podsvijesti, istražite ispod i dođite do dna stvari. Održavajte suprotnosti u ravnoteži – budite mirni, ostanite strpljivi i razmislite. Božica u vama vam ima mnogo više za otkriti. Budite vjerni sebi, nikada ne kompromitirajte svoje vizije i naći ćete ono što tražite. Više od svega bitan je mir, unutarnji i vanjski da bi vidjeli sve strane medalje. Slušajte svoj unutarnji glas, on će vam omogućiti da sagledate cijelu sliku i dođete do razumnog odgovora na pitanje što zapravo želite. Učiteljev jezik je ljubav, a ne psihologija, filozofija ili znanost.

Čisti intelekt samo reflektira, dok intuicija djeluje iz impulsa tijela i duha. Tada dolazi spoznaja. Mir je vaše prirodno stanje to je vaše istinsko ja upoznajte ga sada.

Ovaj mjesec šutite, odmarajte, osjećajte, spavajte, sanjajte, visualizirajte, provedite kraj mora, jezera, rijeka.

Pitanja za odgovoriti na ovaj mladi mjesec:

Što osjećaš?

Što kriješ?

Kako možete najbolje koristiti svoje intuitivne, psihičke sposobnosti ili sposobnosti snova u ovom trenutku?

Voliš li svoju sjenu?

Pročitajte i ovo: Mlad Mesec u Blizancima, šta nam tarot poručuje? Two of Cups – Dvojka Pehara

Predivan mjesec pun dubokih spoznaja, buđenja najdublje intuicije i osjećaja vam želi vaša Ines Tričković