Trikovi za gušći izgled kose – od stilizacije do ishrane

Tokom leta, sređivanje ravne ili fine kose može predstavljati izazov. Zato, trikovi za gušći izgled kose uvek mogu dobro doći, da vam pomognu u različitim situacijama.

Donosimo korisne uvide, savete i preporuke za proizvode koji će pomoći ženama starijim od 50 godina, a koje imaju proređenu ili finu kosu, ili se suočavaju sa njenim gubitkom. Ovaj vodič uključuje informacije o tome kako da stilizujete kosu, savete o ishrani i predloge za proizvode koji mogu da unaprede punoću i zdravlje kose.

Trikovi za gušći izgled kose

Napravite asimetrični razdeljak

Srednji razdeljak je klasičan i može istaći simetriju lica, ali ne treba da ga nosite ako vam je kosa proređena, ravna ili fina. Za veći volumen, bolji je duboki, glamurozni bočni razdeljak, ali može biti blizu vašeg prvobitnog mesta deljenja kose, tako da postepeno da napravite promenu. Pošto opadanje i stanjivanje kose kod žena imaju tendenciju da počne širenjem razdeljka, najbolje je da prestanete da delite kosu na sredini.

Ispravite peglom krajeve kose (ne koren)

Ako često ravnate kosu peglom, ne fokusirajte se na korene, već na pramenove za veći volumen. Ako volite da vam pramenovi budu ravni, počnite od srednje dužine. Kad peglate koren, vaša kosa može da izgleda previše ravno. Takođe, peglajte kosu nagore, dalje od vlasišta, umesto nadole, jer to takođe daje volumen.

Unosite namirnice sa vitaminom D

Možda povezujete vitamin D sa sunčevim zracima i zdravljem kostiju, ali ovaj nutrijent takođe igra važnu ulogu kad je u pitanju zdravlje kose i vlasišta. Konzumacija ishrane kojoj nedostaju prave hranljive materije, uključujući vitamin D, može dovesti do gubitka kose. S druge strane, uravnotežena ishrana sa vitaminom D može pomoći u podsticanju rasta kose.

 

Koristite okruglu četku za feniranje i osušite kosu od korena do krajeva

Tokom sušenja, kosu fenirajte od korena do vrhova i uvijate pramenove okruglom četkom. Kad se kosa osuši, vežite je u labavu visoku punđu koristeći svilenu gumicu. Ostavite da se ohladi 15 minuta, jer će ova jednostavna tehnika prirodno povećati volumen kose. Dok koristite okruglu četku i držite je na korenu nekoliko sekundi tokom feniranja, izbor hladnog vazduha fena pomoći će vam da kosa duže zadrži željeni oblik.

Izaberite odgovarajuću frizuru

Postoji nekoliko stilova frizura koje se mogu koristiti da sakrijete proređenu kosu ili gubitak kose. Na primer, možete da nosite punđu sa dugim pramenovima kose koji su pušteni sa strane, ili možete da nosite konjski rep na vrhu glave. Ostale mogućnosti uključuju polupodignutu punđu, niski konjski rep i messy punđu, jer su jedan od najboljih načina da pokažete svoje lice i istovremeno prikrijete ono što ne želite da se vidi na skalpu.

Potražite šampon sa vitaminom B7

Bilo da perete kosu svaki dan ili nekoliko puta nedeljno, potražite šampon sa vitaminom B7 kao glavnim sastojkom. To će učiniti stilizovanje kose mnogo lakšim jer će izgledati sjajnije i zdravije. Vitamin B7 utiče na povećanje cirkulacije u skalpu, što pomaže folikulama dlake da proizvedu bolji kvalitet kose. Veruje se da nedostatak ovog vitamina dovodi do gubitka kose.

Pročitajte i ovo: 6 vrsta ulja za kosu koja su posebno korisna za negu pred leto

Naslovna fotografija: WANNABE Media