6 modnih trendova koji će vam ove jeseni dati elegantan izgled

Septembar je poput Nove godine u modnom kalendaru, jer se širom sveta održavaju revije koje donose niz zabavnih trendova i novih must-have komada za svaku vrstu odevnog stila.

I dok je generacija Z možda presrećna zbog porasta popularnosti korseta i cargo pantalona, zrelije žene će biti više zainteresovane da prihvate drugačiji talas trendova. Modni trendovi za jesen 2023. donose odlične varijante za chic poslovne autfite, ali i sve elegantne prilike u kojima želite da zablistate.

Da bismo vam pomogli da prođete kroz naizgled beskrajne opcije i suzite fokus, izdvojili smo zabavne modne aktuelnosti savršene za žene zrelog stila. Uvek ih možete prilagoditi sebi, svom ukusu i tempu života, ili vam mogu poslužiti samo kao inspiracija da na nov način iznesete nešto to već imate u ormaru.

Modni trendovi za jesen 2023.

Teksas midi-suknja

Vladala je prolećem, a vraćamo joj se ove jeseni. Postoji bezbroj načina da nosite ovaj prolećno-jesenji trend i sigurno da postoji isto toliko modela teksas midi-suknje sa kojima možete eksperimentisati. Isprobajte midi-suknje crnih ili belih rubova, visokih proreza ili A-silueta. Ako želite otmenu estetiku, odlučite se za klasičan tamnoplavi džins i uparite ga sa strukturiranim blejzerom ili mantilom, kao i moćnim čizmama ili cipelama. Ili, ako ste više boho dama, isprobajte lepršavu bluzu sa cvetnim printom i čizme do kolena.

Kratke jakne

Jakna koja vam seže tik iznad kukova je vrlo laskava jer sužava vašu figuru tik iznad najšire tačke (barem za većinu žena). Skraćena jakna takođe ima tendenciju da izgleda malo uglađenije od dugih modela, jer drži fokus blizu vašeg lica, a ne vuče oko prema stopalima. Kad god nosite nešto kratko, igrate se sa proporcijama, tako da ostali delovi moraju da budu u ravnoteži. Ako nosite kratku jaknu, razmislite o balansiranju sa pantalonama.

Pleteni kompleti

Udobni kompleti od trikotaže su možda omiljena trendi odeća za jesen jer izgledaju divno kada su spojeni, a opet su veoma udobni i mogu se nositi odvojeno. Slobodno se poigrajte različitim teksturama, tkaninama i siluetama u zavisnosti od ličnog stila, ali ne zaboravite da dodate aksesoare — zlatne ili biserne minđuše, ravne špicaste cipele, elegantne čizme, klasičnu kožnu torbu itd.

Široki kaiševi

Dobro ste čuli, pojasevi su se vratili u skoro svim oblicima. Međutim, stil koji najviše volimo je klasičan široki kaiš. Evocira siluete iz pedesetih, ali kada se nanese na prave komade može da izgleda izuzetno moderno. Pokušajte da ga stavite preko maksi-haljine jesenjih dezena, bezvremenskog blejzera ili čak kaputa.

Monohromatski autfit

Monohromatski izgled je sada u modi, a ove sezone sve je u kombinovanju sivih ili braon nijasni kako bi se stvorio luksuzni ansambl. Ne morate biti posebno strogi u pogledu tačnog podudaranja komada što se tiče boje. U stvari, efekat mešanja tamnijih nijansi neke boje sa svetlijim tonovima iste palete izgleda odlično. Odlučite se za jednostavne, dobro skrojene odevne komade da biste postigli “tihi luksuz” ovog trenda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gitta Banko (@gittabanko)

Kožni odevni komadi

Godine daju određenu gravitaciju kožnim komadima zbog čega izgledaju otmenije, posebno ako se odlučite za jednostavne siluete, umesto ekstravagantnih krojeva. Govorimo o minimalističkim blejzerima, midi-suknjama, pantalonama ravnih nogavica ili čak o kombinezonima. Oslonite se na stilizovanje kože sa drugim luksuznim materijalima (kašmir, svila, vuna) da biste zaokružili svoj autfit.

Pročitajte i ovo: Kaputi za jesen 2023: Izabrali smo najelegantnije iz domaće ponude

Naslovna fotografija: instagram.com/streetstyleshooters

Božica Luković