10 besprekornih načina da ove jeseni nosite crno od glave do pete

Nikad nas neće izneveriti – ali nam uvek treba novih ideja kako nositi crno od glave do pete. Ove jeseni, to je provereni način da izgledate moderno, vitko, moćno.

Crna je i vanvremenska i klasična, a ne mora da bude dosadna. Postoji toliko nijansi crne, a kombinovanje različitih materijala i kreiranje novih silueta će stvoriti moderan i višedimenzionalni izgled, a sve to unutar monohromatske palete, koju potom možete upariti sa raznim varijantama šminke.

S obzirom na to da smo uplovili u jesen, idealno je vreme da osvežite svoju garderobu i istražite načine da ponovo nosite komade koje već imate. Zato smo napravili vodič za oblačenje u crno od glave do pete – pronašli smo autfit formule koje je lako rekreirati odevnim komadima iz vašeg ormara.

Od crnih haljina različitih materijala, uparenih sa kaiševima i čizmama, do pantalona i suknji, auftiti pred vama su obojeni u crno, sa suptilnim uplivima boja koji imaju funkciju da blago “razbiju” monotoniju i dodatno unaprede vaš look. Inspirišite se!

Kako nositi crno od glave do pete – 10 ideja

Košulja-haljina + čizme

I za kancelariju i za grad – crna košulja-haljina je veoma praktičan i zahvalan odevni komad koji treba da se nađe u vašoj jesenjoj kolekciji garderobe. Sjajno će izgledati uz vaše omiljene ravne kožne čizme, koje će vam dati udobnu, ali modernu kombinaciju za svaki dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Koža od glave do pete

Volimo da nosimo crno od glave do pete, ali još moćnije se osećamo kada je u pitanju kožna odeća! Crna koža od glave do pete izgleda buntovnički duh, donoseći neophodnu dozu samopouzdanja ove jeseni. Recimo, komplet od midi-suknje i blejzera od kože izgleda baš efektno.

Džemper + satenska suknja

Pletivo i saten veoma dobro izgledaju zajedno, posebno kada su u istoj boji. Monohromatski autfit sa igrom tekstura izgleda sofisticirano i trendi, a istovremeno ležerno i elegantno. Baš ono što vam treba za svaki dan!

Košulja i cigaret pantalone

Otmene i vanvremenske, cigaret pantalone u crnoj boji su obavezne u poslovnom garderoberu. Uparite ih sa kožnim čizmama i svilenom crnom košuljom za klasičan, ali vrhunski all black autfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

Pletena haljina

Kada dođe jesen, ponovo se okrećemo haljinama od trikotaže. Ako već nemate takav model u kolekciji, vreme je da investirate u jedan. Midi i maksi dužine pletenih haljina izgledaju cozy i veoma su praktične za posao, a možete ih strukirati kožnim kaišem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gitta Banko (@gittabanko)

Duks + košulja

Da li ste znali da možete da doterate vaš sportski duks tako da izgleda chic i moderno? Jednostavno kreirajte slojeviti autfit tako što ćete ispod dodati belu košulju. Znamo da ovo nije crno od glave do pete, ali ovaj suptilni upliv bele boje izgledaće veoma lepo kada je sve ostalo tamno.

Crno odelo

Crno odelo je klasika, ali umesto svedenog, standardnog kroja, pokušajte da nađete nešto malo drugačije. Recimo, odelo sačinjeno od cargo pantalona i dužeg blejzera će osvežiti vaš izgled, posebno ako dodate detalje u drugoj jarkoj boji, poput crvene, koja je u trendu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❤ Beata (@thevogue_dus)

Bajkerska jakna + maksi-suknja

Spoj bajkerske jakne i lepršave maksi-suknje je nešto što ćete često videti u Dior kolekcijama. Kožna jakna postavljena krznom je chic izbor za zimu, a suknja koja ima raskošan volumen je divan kontrast. Uz takvu dužinu suknje, odlično će izgledati duboke čizme.

Kardigan + široke pantalone

Spoj ova dva jesenja odevna komada daće vam vitku siluetu. Aufit ima francuski šmek, jer kardigan predstavlja klasiku koja ne izlazi iz mode. Pantalone mogu biti duge, ali mogu biti i cullotes, odnosno, nešto iznad članaka – a u tom slučaju dodajte mokasine za moderan izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Kratki blejzer + pencil suknja

Za kraj, seksi silueta koja je takođe vanvremenska – kratki sako ili jaknica uz pencil suknju daće vam besprekorne proporcije. Ova kombinacija je idealna za formalne prilike, ali ćete u njoj moći i na koktel zabave nakon posla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❤ Beata (@thevogue_dus)

Pročitajte i ovo: 6 modnih trendova koji će vam ove jeseni dati elegantan izgled

Naslovna fotografija: instagram.com/fusunlindner

Božica Luković