10 ideja za zimske autfite za posao koje ćete jedva čekati da nosite

Zimski autfiti za posao mogu da vam zadaju glavobolje – jer kada su dani hladni, tmurni i monotoni, često i nemamo želju da se bavimo modom. Baš zato, donosimo vam nekoliko jednostavnih, a elegantnih autfit formula koje će vam pomoći u danima bez inspiracije.

Od klasičnih kombinacija koje vam možda ne padnu prve na pamet, do stilističkih trikova koji menjaju izgled celog autfita, pronašli smo Instagram influenserke čiji će vas stil nadahnuti da ove zime izgledate savršeno doterano.

Zimski autfiti za posao – 10 ideja

Kožne pantalone + prugasti džemper

Ukoliko nemate kožne pantalone u svojoj zimskoj kolekciji, ovo je znak da ih isprobate – jer predstavljaju veoma elegantan dodatak poslovnom garderoberu. Idealne su za dnevne i večernje autfite, a za posao bismo ih nosili uz trendi prugasti džemper.

Dve nijanse sive

Siva će postati veoma popularna narednih dana. Odličan je izbor za monohromatske autfite, pa ove zime probajte da iskombinujete njene dve nijanse – tamniju i svetliju, što je veoma moderan i chic način stilizovanja neutralne nijanse.

Farmerke širokih nogavica + bunda

Bunde od veštačkog krzna su vrlo popularne ove zime, a uz farmerke širokih nogavica izgledaju tako trendi! “Jakim” bundama treba odevni komad koji će da ih izbalansira, a široke farmerke su udoban izbor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gitta Banko (@gittabanko)

Mini-suknja + dugi kaput + čizme do kolena

Nemojte odustati zbog mini-suknje ni zbog godina, a ni zbog zime! Tokom hladnih meseci, potrebne su vam samo čarape i duboke čizme za seksepilan, ali nimalo vulgaran zimski poslovni autfit.

Slip suknja + džemper + duge čizme

Drugi model suknje koji obožavamo tokom cele godine je popularna slip suknja, koja je uglavnom od satena ili svile. Za veče je beskrajno elegantna, a tokom dana je možete upariti sa džemperom i tako dobiti zanimljivu igru tekstura.

Maksi-suknja + kardigan

Ukoliko niste odoleli trendu teksas maksi-suknje, ove zime možete da je nosite u stilu Francuskinja. Bez obzira na to da li je od teksasa ili ne, zadivljujuće će izgledati uz kardigan.

Knit komplet + čizme sa potpeticom

Komplet od trikotaže se vezuje za loungewear i ležerne prilike, ali ga možete trasformisati u poslovni autfit kombinovanjem uz čizme sa potpeticom. Dobar stilski trik je obući monohromatsku kombinaciju, a onda dodati čizme i torbu u istoj nijansi.

Rolka ispod košulje

Tokom zime se okrećemo slojevitim autfitima, a elegantan primer je nošenje tanke rolke ispod košulje, koja će biti blago otkopčana. Poigrajte se bojama, a uz sve to poslovne pantalone su nepogrešiv izbor.

Pop of Color

Zima je već sama po sebi siva i tmurna, pa želimo da podignemo raspoloženje jarkim bojama. Influenserka Carmen je odabrala žutu rolku, koja je donela pop of color njenom autfitu zagasitih tonova.

Čarape u upečatljivoj boji

Neočekivani upliv boje vašim autfitima mogu doneti i čarape u upečatljivoj boji. Donose svežinu i mladalački šarm klasičnim odevnim kombinacijama, pa nije ni čudo što u poslednje vreme važe za veliki modni trend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Dieners (@petradieners)

Pročitajte i ovo: Udoban i besprekoran zimski stil Kelly Rutherford – kroz 10 selfija iz njenog lifta

Naslovna fotografija: instagram.com/fusunlindner

Božica Luković