Odevni komadi koji su Monicu Bellucci učinili modnom ikonom bez premca

Odevni komadi Monice Bellucci nesumnjivo su je učinili modnom ikonom kakva je danas. Ona je personifikovana senzualnost i jedna od najlepših žena svih vremena, uvek besprekorno obučena, na klasičan, tipično italijanski način.

Ove godine, Monica Bellucci je ulepšala Venecijanski filmski festival u Vivenne Westwood haute couture kreaciji, zajedno sa Timom Burtonom koji je otvorio manifestaciju svojim novim filmom Beetlejuice Beetlejuice.

Od svog debija, Italijanka krade šou svojim oblinama, seksepilom i stilom koji je brzo potvrdio njenu titulu Felinijeve ikone.

Osim kinematografije, Monica Bellucci je ostavila trag u svetu mode tako što je stekla ime u modelingu: postala je muza kuće Dolce&Gabbana i prošetala je pistom za Dior. Možda su joj te godine omogućile da oblikuje svoj femme fatale look, uz mnoštvo haljina i aksesoara koji ističu njenu lepotu.

Baš zato, donosimo osvrt na komade koji su Monicu Bellucci uzdigli u rang modne ikone.

Kultni odevni komadi Monice Belluci iz njene bogate karijere

Slip haljina

Kao must-have komad iz 1990-ih, slip haljina je prepoznatljiva po špageti bretelama i ravnom kroju. Bila je u to vreme suštinski važan deo crvenog tepiha, a nosile su je popularne ličnosti poput Kate Moss, Sofie Coppole i Gwyneth Paltrow, ali ju je i Monica Bellucci nosila u nekoliko navrata tokom svoje karijere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 90s (@90s_empire_)

Mala crna haljina

Postoji li klasičniji odevni komad od male crne haljine, a Bellucci je kroz karijeru nosila njene brojne varijacije. Na crvenom tepihu, redovno se pojavljivala u prepoznatljivoj Alaïa haljini, ili u ženstvenom Dior modelu, ali je uvek zadržavala stil starog Holivuda.

Duga večernja haljina

Monicu Belluci na crvenom tepihu ipak najčešće viđamo u dugim haljinama. Bilo da se radi o Filmskom festivalu u Kanu, Venecijanskom festivalu ili događaju u Holivudu, italijanska glumica bira ekstremne dužine koje pokazuju njenu građu. U Kanu 2002. godine istakla se dugom haljinom sa korsetom, najupečatljivijom koju je festival ikada video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 90s (@90s_empire_)

Čipka

Čipka ima moć zavođenja jednako snažnu kao i prozirne tkanine. Dok je haljina od čipke jedan od modela koji su sada veliki trend, Bellucci je takve haljine još 2000-ih učinila jednim od svojih prepoznatljivih modnih komada.

Dekolte

Monica Belluci nikada nije oklevala da istakne svoje obline, zato je oduvek birala haljine sa dubokim dekolteom koje su svojom dozom seksepila neprestano uspevale da dodatno istaknu njenu raskošnu lepotu.

Cvetni dezen

Kao zaštitno lice modne kuće Dolce&Gabbana, Monica se često pojavljivala u njihovim kreacijama. Jedan od zaštitnih znakova brenda je svakako cvetni dezen, ali je zanimljivo da je uvek birala tamne, skoro pa gotičke verzije ovog klasičnog printa.

Somot

Budući da je najčešće u crnom, Monica umesto boje bira druge načine da učini autfit zanimljivijim. Zato često nosi prozirne tkanine, ali i raskošne materijale poput somota. Na crvenom tepihu je više puta nosila taktilne, plišane haljine.

Pročitajte i ovo: Seksi u šezdesetim: Monica Bellucci i Tim Burton su najbolje obučeni filmski par

Božica Luković