Aktivirajte svoj libido – trikovi za uzbuđenje koji će vas dovesti u pravo raspoloženje

Uzbuđenje i povećanje libida je apsekt koji treba negovati i ulagati trud i nameru, da bismo sačuvali iskru i razigranost.

Sa godinama više ne možemo računati na spontano uzbuđenje i strast – partnerski odnos evoluira i partner postaje naš najbolji prijtelj i „ratni drug“ sa kojim smo dobijali i slavili mnoge životne bitke i preživljavali i podržavali jedno drugo uz mnoge gubitke.

Uzbuđenje i povećanje libida uopšte nije lak zadatak, naročito kad se faze rasta i opadanja libida neujednačeno smenjuju i jedan partner je raspoložen kada drugi nije, ili jedan uvek inicira i želi više seksa od drugog.

Na naš libido, uzbuđenje i raspoloženje utiče toliko toga – od životnih okolnosti i zauzetog rasporeda, do hormonskih promena i zdravstvenih stanja. I kada ste uigran par, koji ima dobar i ispunjavajući seks, često se dešava da se ukaže prilika koju vaš partner ne želi da propusti, a vi niste u pravom raspoloženju. I dok razmišljate da li da se potrudite i uložite malo napora da se uživite u intimni doživljaj ili da prosto odustanete (jer je tako lakše), razmotrite naše predloge da sebe dovedete u pravo raspoloženje.

Pristupite seksu kao obliku brige o sebi – zadovoljstvo čini da vaša koža blista, hormoni sreće koje telo proizvodi u intimnom susretu donose mnoge dobrobiti vašem zdravlju i raspoloženju – i kao ulaganju u stabilnost odnosa i emocionalnu povezanost sa partnerom.

Uzbuđenje i povećanje libida

Slušajte erotske priče

Istraživanja su pokazala da slušanje erotskih sadržaja povećava uzbuđenje – ako nemate vremena da se zavalite i opustite dok slušate, stavite slušalice i pustite podsvest da radi svoje, dok vi radite nešto drugo. Na ovaj način se možete pripremiti tokom dana za večernji susret, kada znate da ćete biti sami i da bi bilo neodgovorno propustiti priliku za intimnost, razmenu nežnosti i buđenje strasti.

Sasvim je u redu ako vam treba više psihičke pripreme za seks, da bi se stvari na fizičkom nivou odvijale glatko – glavni seksualni organ nije između nogu, već između ušiju. Reči koje slušate, stvoriće slike u vašoj glavi – to je oblik vizualizacije, koja postavlja scenu, koju ćete kasnije moći da oživite, a čekanje na taj trenutak suptilno podiže naboj, koji će naći svoju katarzu kada dođe pravi trenutak.

Osim toga, dok je deo vašeg uma pod uticajem seksi slika u vašoj glavi, anksioznost i stres su na zanemarljivom nivou. Dakle, slušanje erotike i psihička priprema za seks je dobro za vaše mentalno zdravlje.

Ako nemate nikakav zvučni erotski sadržaj, prosto slušajte pesme koje vas mentalno i fizički podižu i koje povezujete sa uzbuđenjem i romantikom.

Pročitajte i ovo: Šta je seksualna energija – i kako vam može promeniti život

Posetite prodavnicu za odrasle

Dogovorite se sa partnerom i posetite zajedno prodavnicu za odrasle – provešćete se kao deca u prodavnici igračaka! Napravite kompletan doživljaj od ovoga – idite u šetnju do prodavnice (obucite nešto u čemu se osećate samouvereno i seksi), a posle svratite na piće da proslavite kupovinu.

Zapravo, ne morate zaiste ništa kupiti. Idite da vidite čega sve ima i razgledajte. I ovo je podsticaj za vaš glavni seksualni organ – mozak. Jer, dok gledate razne seks-igračke, neminovno ćete se pitati šta svaka od njih radi i kako bi to izgledalo. Osim toga, zaverenički osećaj da zajedno radite nešto „nevaljalo“ podstaći će razigranost, raspoloženje i uzbuđenje.

Ako vam nijedan seksi-šop nije u blizini, internet pretraga će izvesti isti trik, uz osećaj privatnosti, koji vam može prijati kao što bi vam prijao i iskorak iz zone komfora.

uzbudenje-i-povecanje-libida (1)

Povećajte uzbuđenje sekstingom

Seksting je odličan način psihičke pripreme, koja aktivira vaš um i telo. Kad pročitate seksi poruku, odjednom se osećate budnije i čula vam se izoštre. Razmena uzbudljivih reči na diskretan način – niko oko vas ne zna šta to kuckate i šta čitate na svom telefonu – dovšeće do onog zavereničkog osećaja da sa partnerom delite sočnu tajnu. Zamislite samo – vi ste na poslu, za svojim stolom okruženi kolegama, vaš partner na svom poslu i jedno drugom šaljete golicave poruke. Slatko i uzbudljivo! I ojačava vašu emocionalnu vezu.

Uvedite više vežbi za donji deo tela

Vežbanje aktivira libido, podstiče hormone sreće i pojačava cirkulaciju – kada uvedete više vežbi za donji deo tela, čučnjeve, iskorake, brze šetnje, pojačavate dotok krvi do genitalija. Takođe, vežbanje promoviše mentalnu relaksaciju i priznata je veština suočavanja sa stresom. Vežbanje oslobađa tri ključne hemikalije u mozgu – dopamin (hormon sreće), serotonin (pojačivač raspoloženja) i norepinefrin (koji pojačava uzbuđenje i pažnju). Ovi neurotransmiteri su recept za pozitivnu energiju i podizanje libida – na duge staze.

Koristite svoj um da podstaknete svoje telo – i uživajte u dobrobitima koje ovi jednostavni trikovi donose!

Pročitajte i ovo: Probudite seksualno samopouzdanje – kanališite svoju unutrašnju Samanthu Jones

Naslovna fotografija: pexels.com

Brankica Milošević