5 esencijalnih makeup trikova koji brišu godine s lica

Anti-age šminkanje vam može pomoći da obrišete godine s lica. Šminka može biti vaš najbolji prijatelj kada je u pitanju mladoliki izgled, a sa pravim tehnikama i proizvodima imate moć da poboljšate svoju prirodnu lepotu.

Hirurško zatezanje lica je nesumnjivo skupo i nije za svakoga, tako da je pametno rekonstruisanje efekata ovih tretmana uz pomoć šminke mnogo sigurnija i lakša opcija.

Baš zato, donosimo 5 korisnih saveta za šminkanje koje treba imati na umu kako biste postigli blistav, mladalački, svež izgled lica posle pedesete – ili u bilo kojem drugom periodu života.

Anti-age šminkanje – 5 esencijalnih saveta

Konturiše vilicu, obraze, usne i vrat

Četiri glavne oblasti za konture, kako biste postigli efekat podizanja lica, jesu linija vilice, obrazi, usne i vrat. Prvi korak je da nanesete tamnu liniju, 2 do 4 nijanse dublje od svoje prirodne boje kože, odmah ispod prirodnog oblika vilice. Dobro je ublendajte u kožu i nanesite svetliju liniju, 2 do 3 nijanse svetlije, neposredno iznad linije vilice na licu, ali vodite računa da se potpuno stopi.

Sledeće je područje obraza, na koje bi trebalo da nanesete duboku liniju tonova 2 do 4 nijanse dublje od svoje prirodne boje kože i svetliju liniju tona – iznad tamnije linije. Tačno iznad svetlije linije na obrazu povucite još jednu liniju (svetlijeg tona) koja potpuno obuhvata oblik vašeg obraza.

Za područje usana, nanesite prajmer za usne ili veoma lagan korektor preko prirodne linije usana. Dobro izblendajte boju u oko prirodne linije usana i nanesite olovku za usne i dovršite makeup look.

Što se tiče vrata, koristite četkicu za bronzer i senčite puder ili konturu nagore, od područja sredine grla ka donjem delu brade. Taj potez pomaže da područje vrata izgleda zategnutije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luisa (@thesilverlining_1970)

Koristite hajlajter (ne samo na jagodicama)

Dok se hajlajter čini kao jedan od završnih “dodira” na našim jagodicama, može se koristiti i u drugim oblastima kako bi pomogao da se podigne opuštena koža i privuče pogled prema gore. Kada ga nanosite na lice, umesto da ga samo stavite na gornje jagodične kosti za podizanje obraza, nanesite ga prstom na vrh nosa, most nosa i na kupidonov luk iznad usne. To će stvoriti trenutno podizanje lica, nosa i usana.

Nakon konturisanja, koristite svetliji proizvod za podizanje lica. To može biti i lakši korektor. Nakon pudera, nanesite malu količinu proizvoda počevši od slepoočnica i utapkajte ga na područje oko očiju. Blendujte vlažnim kozmetičkim sunđerom, a zatim sve setujte puderom za fiksiranje nekoliko minuta. Obrišite višak pudera četkom.

Nanesite rumenilo u kružnom pokretu

Mesto gde stavite rumenilo zaista može da utiče na izgled vaše kože. Počnite nanošenjem rumenila od linije kose, ispod slepoočnica. Zatim, kružnom pokretom proširite rumenilo od linije kose do jabučica na obrazima. Ova metoda je veoma laka za izvođenje.

Podignite obrve belom olovkom

Nanošenje konture bele olovke iznad i ispod linija obrva može dramatično podići opuštene oblasti obrva. Uzmite naoštrenu belu olovku i nežno nacrtajte male cik-cak linije iznad prirodne linije obrva. Dobro izblendajte četkom za šminkanje očiju sa gustom i mekom dlakom, kružnim pokretima.

Ponovite cik-cak liniju ispod prirodne linije obrva. Ova kontura daje izgled većeg područja oko očiju, a istovremeno pojačava obrve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liv Judd (@livjudd)

Koristite sprej za fiksiranje da biste sakrili bore

Na kraju vašeg anti-age šminkanja, lagano dodavanje spreja za fiksiranje može pomoći da sve bude na mestu, a posebno pomaže kada su u pitanju bore i fine linije. Nakon što nanesete šminku na lice, uzmite vlažni blender i nežno raspršite sprej za fiksiranje.

Utapkajte ga ispod područja oko očiju, na čelo i oko usana. Ova metoda će sprečiti da se bilo koja područja sa linijama ili teksturom pomeraju ili da se šminka pomeri u te nabore.

Pročitajte i ovo: Trikovi koje šminkerka Julie Roberts koristi da postigne blistav izgled lica

Naslovna fotografija: pexels.com