Biljke za srećan i harmoničan život

U tradiciji Feng šuija posebna pažnja poklanja se biljkama i njihovoj primeni da donesu dobru sreću i bogatstvo. One ti mogu pomoći da aktiviraš motivaciju, ali i isceliš određenu situaciju. Biljke osećaju prostor i dišu zajedno sa tobom. Utiču na proširivanje svesti.

U nastavku te bolje upoznajem sa energijom određenih biljaka i njihovom frekvencijom koja na različite načine utiče na postizanje određenih aspekata u životu. 

Biljke koje doprinose stvaranju sreće

Bambussimbol je zdravlja, prosperiteta i neprocenjive sreće. Bambusima možeš oplemeniti izgled svoje bašte, a možeš ih držati i u staklenoj providnoj vazi u trpezariji. Ako želiš da te partner voli više, postavi 3 bambusa u istočnu oblast dnevne sobe. Bambusi ti pomažu da rasteš i da se razvijaš, da bolje upoznaš sebe i svoj intelekt. Možeš ga nameniti studentima da jednostavnije i brže pamte.

HrizantemeKinezi veoma vole hrizanteme, toliko da imaju posebne škole oslikavanja hrizantema. One imaju pun cvet i utičnu na poboljšanje porodične sreće. Skoro da ne postoji kuća koja nekada nije imala hrizantemu. Razlog tome je što njen blag miris neraspoloženje momentalno pretvara u raspoloženje.

Biljke koje doprinose stvaranju bogatstva

Božur kada želiš da skočiš na viši nivo, onda oplemeni prostor buketima božura. On je simbol kraljevskih porodica zato što predstvalja višu klasu i donosi prosperitet. 

Drvo mandarinetoliko je popularno jer njen pun i okrugli plod donosi veliko materijalno i duhovno bogatstvo. Mandarina je dobrodošla za kancelarije i ustanove koje imaju veliki broj zaposlenih. Mandarina donosi harmoniju u prostor i finansijsko blagostanje. Donosi uspeh u svakom smislu, jer su njeni plodovi poluge zlata.

Bundeva dekorativne su, ali uloga im je da poboljšaju zaradu. One čuvaju tvoj novac da ostane u domu. Dekoriši svoj životni prostor bundevama, kao i baštu sa terasom. Drevna mudrost svedoči: Kada ih imamo mnogo, prosperitet je zagarantovan. Ako je delatnost tvog posla u vezi sa prodajom, postavi bundeve tamo gde tvoji klijenti često dolaze. 

Krasula dobro je da je uvek imaš u svom domu. Zovu je biljkom žada, jer njeni listovi podsećaju na kovanice. Lako se razvija i brzo raste. Njena frekvencija utiče da finansije brzo dolaze, da se umnožavaju, da se granaju. To je biljka koja sama po sebi sija.

Biljke koje doprinose stvaranju romanse, ljubavi, poštovanja

Orhideja – jedan od najlepših i najprimenljivijih aktivatora u oblasti ljubavi i harmonije. Utiče na balansiranje partnerske veze, rast finansija, harmonizaciju prostora, balansiranje čakri. Kineska drevna mudrost kaže: Ako se obratiš cvetu orhideje, dobićeš ono što tražiš. Legenda prenosi da u cvetu orhideje živi anđeo, pa je vezuje za čistoću, nežnost, romantiku. Ako se cvet orhideje postavi u levi gornji ugao radnog stola, sigurno će doprineti poboljšanju finansija. Orhideje ne vole da stoje diretno na podu, već u blizini tvog srca. Ako tražiš novu romansu, oplemeni svoj prostor postavkom orhideje sa dve grane u pink boji. Njena frekvencija pomoći će ti da obratiš pažnju na sebe i da sebe više voliš i neguješ.

Nar njegova boja je neodoljiva. Izuzetan sa mnogo plodova, poziva na strastvenu vezu, potomstvo, srećnu decu. Ako se trpezarijski sto oplemeni narom, zasigurno donosi plodove u dom. Ako je nar posađen u dvorištu kuće, deca su zdrava i srećna, a dom pun radosti. U drevnoj Kini, kada bi želeli da žena rodi zdravo i sudbinski srećno dete, pila je sok od nara svakog jutra. Dekoracija nara ili slika nara, simbol je kvalitetne budućnosti.

Breskva kraljica za aktivaciju romanse. Svaki put kada ti je potrebno više energije i romanse, ova biljka će uneti radost u tvoj život. Počni da živiš frekvenciju koju donosi njen plod. Možeš jednostavno dekorisati svoj trpezarijski sto sa svežim plodovima breskve ili uživati u ispujanju sveže ceđenog soka. Na vidnom mestu u svom domu postavi sliku cveta breske i znaj da ti stiže nova romasa.

Jasminopojan miris u domu ti donosi da budeš prepoznatljiva i osoba koju partner poštuje. Buket jasmina postavi na trpezarijski sto. Jak je pokretač obostrane ljubavi za odnose u spavaćoj sobi, u tu svrhu koristi ulje jasmina da blago zamiriše. 

Biljke koje doprinose očuvanju tradicije, mudrosti i porodice

Maslinaizuzetna i mistična biljka. Pomoći će ti u svemu što možeš da zamisliš. Njena frekvencija donosi samo uspeh. To je plodonosna i bogata biljka. Njenim prisustvom u domu čini da porodica živi dugo i zdravo. Kada ti je potrebna mudrost da rešiš životnu situaciju, sedi pored masline i gledaj u nju. To je jedinstvena meditacija koja će ti pomoći da lakše skineš porodične brige i zakoračiš naredni dan u sreći. Maslina se neguje hranjenjem, zalivanjem i mislima. 

Lotos vodena dama puna duhovne čistoće. Suština lotosa je veoma opširna i duboka. Ona harmonizuje prostor, balansira energije. Ako je član tvoje porodice emocionalno nestabilan ili agresivan na bilo koji način, postavi zidnu sliku lotosa u centralni deo svog prostora. Ako na poslu imaš osećaj nezaštićenosti, postavi koloritnu dekoraciju lotosa na svoj radni sto. Ako si plačljiva bez ikakvog razloga, nosi oblik lotosa kao broš na svojoj dnevnog garderobi i tvoje raspoloženje će se odmah popraviti. Složićeš se da sve ovo utiče na odnose u tvojoj porodici. 

Biljke za jačanje istrajnosti

Cvet šljivepodstiče na rast poslovnog uspeha, rešavanju problema nastalih usled finansijskih nesuglasica. Postavlja se u deo između istočne i jugoistočne oblasti, kao zidna slika u kancelariji menadžera ili rukovodioca. Takođe, cvet šljive pomoći će ukućanima da reše svoje argumente ukoliko se postavi kao zidna slika u istočnu oblast dnevne sobe.

Bor, kleka i čempreskada se nađeš u borovoj ili čempresnoj šumi, kod sebe ćeš aktivirati moć i jačinu. Bez obzira na okolnosti, prisustvo ovih biljaka pomažu ti da istraješ na svom putu. Optimalno je da bar sat vremena provedeš u ovoj šumi kako bi se pokrenuli tvoji unutrašnji procesi. Sa sobom ponesi borove iglice, a potom ih postavi u tamne uglove svog doma. Ostavi ih tamo najduže 3 dana. Tih dana konzumiraj biljni čaj dodajući nekoliko plodova kleke. Pomoći će ti da održiš vibraciju koju si ponela iz boravka u šumi. I za 7 dana, tvoj problem će biti lako rešen, a samopouzdanje ponovo aktivirano. 

Biljke su tu da ti pomognu, da te razumeju, da te iscele, da ti doprinesu, da te vole.  

Naslovna fotografija: unsplash.com

Danijela Marković je transformativni energetski iscelitelj iz oblasti Feng Shui, radiestezije, space clearing i meditacije. Svoje intuitivno znanje koristi kroz razne veštine omogućavajući drugima da žive srećan i harmoničan život. “Let’s create together harmonious space inside and outside”. Danijela voli da piše poeziju i tekstove na temu Dizajniraj svoj život. Pronaći ćete je na IG: danijela_fengshui.