Bob je najpopularnija frizura leta – donosimo 10 šik ideja za vaš sledeći odlazak frizeru

Najlepše glumice i manekenke sveta su presudile: bob je najpopularnija frizura ovog leta. Ova elegantna dužina kose osvojila je Holivud: Zendaya, Hailey Bieber i Aubrey Plaza su samo pojedine lepotice koje ove sezone šetaju bob.

Tokom leta, bob nije samo šik, već je i vrlo praktična varijanta frizure. Znamo da vrućine ubijaju želju za svakim stilizovanjem kose, a bob je lako održavati i odlična je opcija za visoke temperature.

Bob dobro stoji ženama u svim godinama, nema ograničenja. Postoji stil boba za svakoga, ali jedan faktor treba najviše da utiče na vaš izbor. To je oblik vašeg lica, prema kojem treba da izaberete dužinu boba.

Najbolje je da odnesete frizeru fotografiju boba koji želite da ošišate, a onda i razgovarate o tome da li je to najbolji izbor za vas. Verujte stručnjacima, ali budite spremni da se poigrate i malo eksperimentišete – sigurni smo da će se to isplatiti.

Donosimo vam nekoliko najlepših i najmodernijih verzija bob frizure, a na vama je da izaberete verziju koja vam se najviše dopada i koja će vam savršeno pristajati.

Italijanski bob

Zendaya je trendseterka, pa nije ni čudo što je njen italijanski bob postao “it” frizura leta. Italijanski bob je nešto duži od klasičnog, sa više volumena, a izgleda beskrajno šik i glamurozno. Italijani su majstori stila u svemu, pa i kad je reč o kosi. Uz ovakav bob, vaša kosa će izgledati duže, a vi ćete u svakoj prilici izgledati elegantnije.

Duži, ravni bob

Ne postoji bolja verzija boba ako je vaša kosa prirodno ravna – operdelite se za stil kakav nosi Selena Gomez. Elegantan bob sa krajevima koji se feniraju ka unutra, lepo uokviruje lice. Ova frizura je inspirisana devedesetim, a podseća na nešto što bi nosila Rachel Green.

Wolf Cut bob

Moderna, smela verzija boba koja je svakako veoma hrabar izbor.  Karakteriše je stepenasto ošišana kosa, a odlično izgleda uz “zavesa” šiške. Ovu slojevitu frizuru nosi Jenna Ortega, a izgleda kao šik varijanta mullet frizure.

Retro bob sa šiškama

Vrlo kratak bob, kakav se nosio dvadesetih godina XX veka, popularizovala je Taylor Swift. Najviše podseća na frizure flapper devojaka iz tog doba. Izgleda pomalo mistično, seksi i odvažno – posebno uz ravne šiške.

Blunt Cut bob

Ovu frizuru odlikuju potpuno ravno ošišani krajevi, zbog čega izgleda jasno definisano i pomalo strogo, ali na dobar način. Hailey Bieber ovih dana nosi baš takav bob i izgleda fenomenalno. Odgovara bilo kojoj teksturi, tipu i gustini kose. Dodaje više volumena tanjoj kosi, a više definicije i dramatičnosti gustoj kosi.

Mikro-bob

Varijanta boba za žene koje bi htele da nose baš kratkru kosu. Ovu frizuru često vidimo na modnim pistama i u editorijalima, a za nju je definitvno potreban stav. Glumica Taylor Russell nosi seksi mikro-bob, pa može da vam bude inspiracija ako ste dovoljno odvažni.

Bob srednje dužine

Savršen izbor za prirodno talasastu kosu. Odaberite srednju dužinu boba ako vam je kosa negde između ravne i kovrdžave. Pomoću prese za kosu ili fena, lako možete stilizovati ovu vrstu boba u elegantne i moderne talase, koji izgledaju kao da ste tek došli sa plaže.

Old Hollywood bob

Rekreirajte frizuru starih diva Holivuda! Ova vrsta boba je bezvremenska i neodoljivo elegantna, a može da postane i glamurozna večernja frizura. Glumica Lily Collins je potražila inspiraciju u bobu Audrey Hepburn i na divan način je iznela ovaj bob.

Bob sa dugim šiškama

Ošišajte bob uz šiške jednake dužine, koje će na lep način da uokviruju vaše lice. Takođe se kasnije možete igrati sa njima i uviti ih – tako ćete dobiti modernu frizuru svakog dana sa malo truda. Ovu vrstu boba nosi i Kaia Gerber.

Klasičan bob

Najzad, uvek je dobro vratitit se klasici – posebno kad je reč o frizuri. Klasičan bob je uglavnom ravno ošišan, sa dužinom koja seže tek malo ispod brade, a zapravo odgovara svim vrstama kose. Međutim, ukoliko je vaša kosa ravna ili volite tako da se fenirate, ova frizura će najviše doći do izražaja, baš kao kod Rihanne.

Koji bob je vaš izbor?

Pročitajte i ovo: 7 nijansi sede kose koje će učiniti da izgledate (i osećate se) mlađe

Naslovna fotografija: pinterest/stylebistro

Božica Luković