Greške u nanošenju karmina koje dodatno ističu bore oko usana

Postoji više razloga zašto žene vole karmin. Prepoznatljiva boja usana može postati nešto što je vaš lični pečat, što vam pruža udobnost i samopouzdanje kad vam je najpotrebnije. Međutim, česte greške u nanošenju karmina mogu da pokvare utisak i učine da izgledate starije.

Postoji mnogo scenarija koje treba razmotriti kako bismo izbegli loš izgled karmina. Recimo, naše usne počinju da gube kolagen kako starimo. Fine bore mogu da počnu da se primećuju po uglovima usana, a vašem vernom karminu možda će biti teže da se održi tokom ispijanja koktela. To svakako nije razlog da zauvek raskinete sa karminom, ali svakako možete unaprediti svoje šminkanje tako što ćete izbegavati uobičajene greške sa ruževima.

Predstavljamo vam pet grešaka sa karminom koje treba izbegavati – ali i saveta kako naneti ruž na usne koje su zrelije, da besprekorno prikrijete fine linije ili bore.

Greške u nanošenju karmina – koje su najčešće?

Birate pogrešnu formulu karmina

Karmin sa dugotrajnom formulom je vaš novi najbolji prijatelj. Ali prvo, znajte da su dugotrajno i mat veoma različite stvari. Možda mislite da, što je ruž za usne više matirajući, to će duže da ostane na mestu – i samim tim reši sve vaše probleme. Mat formula, koja se često nalazi u obliku tečnog ruža za usne, zaista jeste dugotrajna, ali može biti i vrlo isušujuća, što je nezgodno za zrelu kožu.

Umesto toga izaberite somotnu, kremastu ili meku mat formulu karmina, koji se takođe može pohvaliti hidratantnim sastojcima. Dakle, želite nešto što je baršunasto i dugotrajno, kako biste dobili definiciju i preciznost bez potrebe da nosite i ruž i olovku za usne ceo dan. Pigment karmina treba da bude bogat, a formula hranljiva i hidratantna.

greške u nanošenju karmina

Zaboravili ste da pripremite usne

Baš kao što puder izgleda zaglađenije na suvoj koži nakon sloja hidratantne kreme, vaš ruž ne voli da “radi” sa ljuskavim, ispucalim usnama. Uradite piling i hidrirajte usne pre nanošenja bilo koje boje. Mrtve ćelije kože se nakupljaju na površini, pa ćete pilingom osigurati da imate glatko, ravnomerno platno za rad. Započnite korišćenjem šećernog pilinga jednom nedeljno, a zatim obavezno nanesite balzam za usne da biste hidrirali usne, pre nego što nanesete bilo koji karmin.

Ne koristite olovku ili prajmer

Olovka ili prajmer za usne su proizvodi koji stvaraju barijeru. Upravo ta barijera će držati vaš ruž na mestu ceo dan, što čini taj dodatni korak u šminkanju više nego isplativim. To takođe pomaže da proizvod ne prodre u uglove ili fine linije oko usana.

Pronađite dugotrajnu olovku koja je bliska vašoj prirodnoj boji usana. Za posebnu priliku, razmislite o usklađivanju olovke sa nijansom karmina.

Izbegavate jarke boje karmina

Postoji uobičajena zabluda da moramo prestati da nosimo svetlu ili jarku boju karmina kako starimo. Izaberite laskave nijanse za svoje podtonove, ali baš nikada ne prestanite da nosite svoj omiljeni crveni ili roze karmin ako to želite.

Ako se ne osećate najbolje, ponekad je omiljeni ruž savršena stvar da vas razvedri. Odmah vas čini budnijim i skreće pažnju na vaše usne umesto na umorne oči!

Nosite previše jaku šminku na očima

Ako nosite bordo boju karmina sa smokey eyes šminkom, možda ste u opasnosti dobijete pregrubi izgled, koji ne čini nikakvu uslugu tenu, posebno onom koji je počeo da se opušta, kao rezultat gubitka kolagena. Umesto toga, izaberite jedan aspekt šminke koji ćete istaći i posvetite mu se.

Ovo pravilo važi za sve uzraste! Ako imate crvene usne, razmislite o tome da šminka na kapcima bude minimalna i prirodna. Ako imate neutralne usne, slobodno dodajte dramatičnu maskaru. Ne zaboravite – dajte sebi slobodnu da nosite karmin u kakvoj god boji želite, bez obzira na godine!

Pročitajte i ovo: Greške u farbanju kose koje čine da izgledate umornije i starije

Naslovna fotografija: pexels.com

Božica Luković