Kada maslac postane inspiracija: 

Ekskluzivni Gastro Soirée powered by MEGGLE Premium Butter

Postoje večeri koje se ne pamte po mestima, već po osećaju, onom trenutku kada se prvi zalogaj spoji sa pravim vinom. Upravo takva je bila Gastro Soirée powered by MEGGLE Premium Butter, večera koja je slavila umetnost ukusa, ali i snagu jednostavnosti.

U Puter bistrou na Vračaru, kompanija MEGGLE Srbija i Easy Life magazin okupili su ljubitelje gastronomije, a zvezda večeri bio je – maslac.

U svetu kulinarstva, maslac uvodi teksturu, glatkoću i punoću koja oplemenjuje gotovo svako jelo. Njegova snaga leži u sposobnosti da spaja ukuse i da pusti da suptilne arome zažive u harmoniji. Kad se koristi precizno i u pravom trenutku, on ne guši sastojke, već im daje prostor da se istaknu.

U priči o maslacu, ime MEGGLE zauzima značajno mesto. Kompanija je nastala 1887. godine i iz tradicionalne porodične mlekare razvila se do renomirane evropske kompanija koja je postala sinonim za kvalitetne mlečne proizvode.

Gastro Soirée by Easy Life i MEGGLE Premium Butter

Gastro Soirée by Easy Life kreiran je za ljude koji vole ritam grada, dobru hranu i lepe trenutke. Ovde degustacija postaje dijalog, a sto mesto gde se ukusi, vino, muzika i raspoloženje pretvaraju u priču za pamćenje.

Oko 30 zvanica, lifestyle i gastro influenserki koje cene slow food & luxury lifestyle, okupilo se u intimnoj atmosferi Puter bistroa da proslavi ono što je u srcu svakog vrhunskog jela: kvalitetan maslac – onaj nevidljivi most koji povezuje sastojke, koji svakom zalogaju daje dubinu i nežnost. 

Chef Vlada iz Puter bistroa znao je kako da tu moć pretvori u doživljaj: baget sa inćunima, tatar biftek sa vlašcem, oslić u beurre blanc sosu, puževi sa belim lukom i peršunom, pa zatim Vilesalem krem sa Grand Marnierom. Svaki tanjir bio je mala studija balansa – teksture, temperature i ukusa. I svaki je imao isti zajednički imenilac: maslac koji sve spaja.

MEGGLE Premium maslac se više od 135 godina pravi po tradicinalnoj, nepromenjenoj recepturi. Napravljen je od najkvalitetnije sveže pavlake, a svoj pun ukus dobija kroz tradicionalni proces bućkanja – za jedan komad od 250 grama potrebno je čak šest litara mleka. 

Svaki sled bio je pažljivo uparen sa Deurić vinima – od elegantnog “Blanc de Noirs”, preko aromatične “Princeze na zrnu Grašca”, do raskošnog “Probusa 276” i dezertnog “Dolce Vita” koje je zatvorilo veče.

 

MEGGLE Premium Butter maslac - tradicionalna receptura od 135 godina sa 6 litara mleka

MEGGLE u Srbiji: Lokalna proizvodnja, globalni standardi

MEGGLE Srbija posluje od 2011. godine i danas ima preko 100 različitih proizvoda u ponudi. Zahvaljujući kapacitetima mlekare u Kragujevcu, MEGGLE Srbija izvozi svoje proizvode na tržišta regiona, Evropske unije, Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Njihova posvećenost kvalitetu, inovacijama i partnerstvu čini ih jednim od najpoznatijih proizvođača mlečnih proizvoda u Evropi.

Veče koje se pamti

Veče iza nas bilo je putovanje kroz ukuse koje nam je pokazalo kako jedan kvalitetan sastojak može obogatiti svako jelo.  

Easy Life Gastro Soirée powered by MEGGLE Premium Butter potvrdio je da prava gastronomija počinje od tanjira, ali živi u trenucima i pričama koje delimo. 

Ti trenuci su još jedan podsetnik šta je suština pravog hedonizma i ljubavi prema životu, dok slavimo lepotu zalogaja, pripremljenih sa pažnjom i posvećenošću.

Jovana Praktično sa stilom
Influenserka Dunjitza

Produkcija: Digital Life 

Search

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.