Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intervju: Mila Vujisić, lifestyle influenserka i diplomirana komunikološkinja

Naša sagovornica, Mila Vujisić, lifestyle influenserka i diplomirana komunikološkinja, poznatija je pod Instagram imenom Milas_Homemade_. Na ovoj društvenoj mreži, Mila sa svojim pratiocima svakodnevno i bez zadrške deli ukusne recepte, ali i iskustva sa putovanja. Obožava da putuje sa porodicom, te je zbog toga odlučila da podeli kako se sprema za putovanja sa decom, ali i kako su ona i muž rešili da jednom godišnje samostalno otputuju za svoju dušu. Sa Milom smo razgovarali i o njenim planovima za budućnost, ali i o onome što svi željno iščekaju, a to je njena knjiga recepata.

Mila Vujisic
Q

Nedavno si se vratila sa porodičnog putovanja, tačnije iz Dubaija. Kako ste se proveli i šta vam je ostavilo najveći utisak?

A

S obzirom na to da smo bili prvi put, mislim da je najveći utisak na mene ostavio osećaj sigurnosti. Pored toga, proveli smo se bolje nego u Diznilendu. Pregršt aktivnosti za porodice sa decom, ali isto tako i za ljude bez dece. Sigurno ćemo se vratiti opet.

Q

Kako je putovati sa decom, koliko unapred planiraš put i kako se pripremaš? Da li imaš neki savet za roditelje, šta im može olakšati put sa mališanima?

A

Sa decom smo putovali i kad su bili bebe, tako da mogu da kažem da imamo iskustva i da nam ne pada teško. Srećom, pa i klinci veoma vole da putuju i uvek se raduju kad saznanju da krećemo na novu avanturu. Štaviše, jedna je iza ćoška. Put im mogu olakšati gomila zanimacija, papiri, bojice, crtaći, omiljene igračke i, naravno, bez očekivanja da sve mora proći savršeno. Putujete sa decom, imajte u vidu da je to njima napornije nego vama, tako da je smirenost ključna.

Mila Vujisic
Q

Ti i suprug ste odlučili da putujete jednom godišnje bez dece. Da li ti je bilo teško zbog dece? Zašto ovakvo putovanje preporučuješ parovima i koja vam je sledeća destinacija?​

A

Da, to smo ubacili kao obavezno barem jednom godišnje. Slagala bih kada bih rekla da i tada ne pričamo o deci 24/7, iako nam je svaki put plan da to izbegnemo. Mislim da je bitno održavati čari veze i izaći iz svakodnevne rutine, a sama promena lokacije je uvek osveženje. Na primer, na poslednjem putu nam je bilo prosto čudno što smo u 23 č izašli da prošetamo, a da nismo morali da organizujemo bake i deke. Prvo idemo na krstarenje Mediteranom sa decom, a ako sve bude po planu, u maju idemo sami na Island. 

Q

Kako inače počinješ dan, a kako ga završavaš? Koje su to rutine koje praktikuješ?

A

Početak uz kafu i pripremu doručka za klince, a završetak uz obaveznu dečju prepirku koga će da čuva mama, a koga tata. Male slatke rutine nege slede nakon toga.

Mila Vujisic
Q

Videli smo da mnogo vremena provodite u vikendici i da koristite svaki trenutak. Koje su prednosti za posao kad si tamo?

A

Atmosfera koja me vraća u detinjstvo. Toliko mi prija da tamo provodimo vreme. Sve više pričamo i o potencijalnoj selidbi, ali mislimo da je realno da će tako nešto biti izvodljivo tek kada deca porastu i izvedemo ih na pravi put. Što se tiče posla, inspiracija mi je mnogo veća tamo jer imam manje stvari koje me ometaju, a osim toga, imam i svoju malu baštu, pa mi je još slađe da spremam sa pravim domaćim proizvodima.

Q

Znamo da obožavaš da uređuješ enterijer. U kojoj fazi je vikendica, da li ste završili sve što ste zamislili i koji su naredni planovi?

A

Ako mene pitate, i na tek sređenoj kući uvek ima nešto da se radi i menja. Bolje pitajte mog muža. Imam baš veliku sreću da i klinci i muž veoma pozitivno reaguju na te moje promene enterijera, pa mi je i to dodatna inspiracija za svakodnevne nove ideje. Osim uređenja soba, kuhinja i slično, sami smo postavljali ograde, lakirali i smišljali nove projekte. Mnogo se radujem što nas uskoro čekaju igranja sa bojama u vikendici, a i veće promene u našem stanu, ali da ne otkrivam sada baš sve.

Mila Vujisic
Q

Spomenula si da su ti se ćerkica i sin prehladili. Kako se organizuješ oko njih kada se to desi i šta ti olakšava da preguraš dan?

A

Aca (muž) i ja smo super tandem i ne dozvoljavamo da neko od nas klone, već sve radimo zajedno. Prednost je i to što smo oboje privatnici, pa mnogo radimo od kuće. Međutim, ako nam se obaveze preklope da oboje moramo da izađemo van kuće, onda baka priskače u pomoć.

Q

Videli smo mnogo snimaka kako klinci kuvaju sa tobom. Koji je njima omiljen recept, a šta ti najčešće voliš da spremaš?

A

Klinci definitivno najviše vole kad pravim nešto od testa jer ih podseća na plastelin, a pritom svoje figurice mogu naknadno i da pojedu. Lično najviše volim da eksperimentišem sa jelima i da konstantno istražujem nove ukuse – iako za Instagram češće spremam tradicionalnija jela, jer mi stiže mnogo predloga šta da pravim i šta ljudi vole da gledaju na mom profilu.

Mila Vujisic
Q

Jednom prilikom si rekla da su tvoj stil i proces pravljenja hrane miks Džejmija Olivera i Gordona Remzija. Zbog čega?

A

Oni su mi inspiracija i neko ko bih volela da budem kad porastem. Iako su sušta suprotnost, volim njihovu inovativnost, pristup pripremanju hrane i raznoliko korišćenje namirnica.

Q

Spomenula si kuvar, da li ga imaš u planu i koliko dugo već razmisljaš o istom?

A

Već duže vreme razmišljam o tome i stalno mi stižu upiti da svoje recepte objedinim na jednom mestu, međutim, kao da mi nedostaje vremena da se pored svih obaveza upustim i u tu avanturu.

Q

Da li postoji stavka na tvom spisku želja koju još uvek nisi ostvarila?

A

Imam još neke veće planove i biću srećna da podelim sa vama kada se ostvare.

Mila Vujisic

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Marija Gavrilović

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.