Tarot karta za mlad Mesec u Devici: Pitanja na koja treba da date odgovor

Ovaj mjesec karta koja nam je izašla, na prvi pogled nema mnogo sličnosti za energijom astrološke djevice. Međutim, Merkur, planetarni vladar Djevice, retrogradan je. Kada je planet retrogradan, on vrti energiju prema unutra. Merkur vlada komunikacijom, čineći ovaj mladi Mjesec prekrasnim vremenom za odlazak unutra i započinjanje potrebnog razgovora sa samim sobom, i tu nam ova vodena kraljica poručuje poruku introspekcije i donosi “melem na ranu”. 

Kraljica pehara nas uči majstorstvo emocionalnog integriteta – sposobnost da se uvijek gleda s vedrije strane stvari, koristeći osjetljivost i oslanjajući se na intuitivnu sposobnost, a ne na zdrav razum. Percepciju – sposobnost da se vidi unaprijed i vjeruje. Posjedovati svoje osjećaje i izraziti ih bez okrivljavanja ili osuđivanja, osnažujući druge dopuštajući im da izraze svoje osjećaje iskreno i odgovorno. Spajanje mašte i akcije u kreativnost i društvenu korisnost, usmjeravanjem mašte u vrijednu aktivnost. Oblikovanje kreativne snage, bez njenog potiskivanja. Ovaj mladi mjesec ujedinite svoje emocije sa djelovanjem/akcijama.

I mladi Mjesec u Devici i Kraljica pehara dijele duboku povezanost s emocijama, intuicijom i energijom njegovanja. Djevica je zemljani znak poznat po svojoj praktičnosti, posvećenosti detaljima i analitičnosti. Tijekom mladog Mjeseca u Djevici, ove kvalitete su pojačane, što ga čini idealnim vremenom za samorefleksiju, organizaciju i postavljanje namjera za osobni rast. Ovaj mladi Mjesec potiče nas da se usredotočimo na svoje fizičko i mentalno blagostanje, kao i na naše dnevne rutine i navike.

S druge strane, Kraljica pehara je Tarot karta koja predstavlja emocionalnu inteligenciju, intuiciju i suosjećanje. Prikazana je kao mirna i brižna figura, često viđena kako drži šalicu prepunu vode, što simbolizira njezinu sposobnost da se duboko poveže sa svojim emocijama i emocijama drugih. Kraljica pehara potiče nas da proniknemo u svoje emocionalne dubine i vjerujemo svojoj intuiciji pri donošenju odluka. Veza između mladog Mjeseca u Djevici i Kraljice pehara leži u njihovom zajedničkom naglasku na brigu o sebi i emocionalnu dobrobit. Oboje nas pozivaju da pomnije pogledamo svoje emocije, da njegujemo sebe i druge te pronađemo ravnotežu između svoje praktične i emocionalne strane.

mlad Mesec u Devici

Tijekom mladog Mjeseca u Djevici, savršeno je vrijeme da procijenimo svoje emocionalne potrebe i kako se možemo bolje brinuti o sebi. Kao što nas Kraljica pehara potiče da slušamo svoju intuiciju, Mladi Mjesec u Djevici nas poziva da vjerujemo svojim instinktima i donosimo odluke koje su u skladu s našim emocionalnim blagostanjem. To može uključivati ​​postavljanje granica, prakticiranje rituala samonjege ili traženje podrške od voljenih osoba. Kraljica pehara također nas podsjeća na važnost empatije i suosjećanja.

Tijekom mladog Mjeseca u Djevici, možemo koristiti ovu energiju ne samo da njegujemo sebe, već i proširimo svoju brigu i razumijevanje na druge. To može uključivati ​​slušanje, pružanje podrške ili jednostavno prisustvo nekome kome je potrebno. Uključivanje energije Kraljice pehara tijekom mladog Mjeseca u Djevici može se učiniti kroz različite prakse. Meditacija s tarot kartom Kraljica pehara može nam pomoći da se povežemo sa svojim emocijama i intuicijom. Pisanje dnevnika o našim osjećajima i željama također može biti moćan način da proniknemo u svoje emocionalne dubine i postavimo namjere za osobni rast.

Općenito, veza između mladog Mjeseca u Djevici i tarot karte Kraljica pehara naglašava važnost emocionalnog blagostanja, brige o sebi i njegovanja energije. Prihvaćanjem ovih kvaliteta tijekom ovog nebeskog događaja, možemo stvoriti skladnu ravnotežu između naše praktične i emocionalne strane, što dovodi do osobnog rasta i dublje veze sa samim sobom i drugima.

Pitanja za odgovoriti ovaj mladi mjesec:

Kako radite sa svojim nesvjesnim ili ga izražavate?

Kako izražavate svoje emocije?

Koliko dobro razumijete svoje emocije?

Jesu li Vaš mozak i srce ujedinjeni?

Predivan mladi mjesec vam želi vaša Ines Tričković – @tarotmansionu

Pročitajte i ovo: Mlad Mesec u Lavu – šta nam tarot poručuje