Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nedeljni horoskop: 12. mart – 18. mart

Dragi moji, znate li vi da nama već sledeće nedelje stiže proleće? Neki će reći konačno, a mi na pragu četrdesetih ne znam da li da se radujemo što stiže ili da se brinemo što nam vreme i godine sve brže prolaze… Pišem vam ovo u trenutku kada je Mesec u znaku Device tako da ne zamerite na ovolikom razmišljanju.

Nego, da se vratimo na ovu nedelju koja je pred nama i koja se može nazvati maglovitom, mutnom i nejasnom potpuno jer će planete dati sve od sebe da nam sve ono što želimo da saznamo toliko zakomplikuju da ni sami nećemo znati šta je istina, šta smo želeli i šta uopšte na kraju dobijamo kao odgovor na naša pitanja. Međutim, nemojte dozvoliti da vas ova energija zavara jer sve što treba nam dolazi već sa prvim danima proleća i ne treba da mozgamo i propitujemo bilo koga jer su odgovori u nama i ispred naših očiju samo treba da ih otvorimo i pogledamo ono što tako dugo ne želimo da vidimo.

Nedeljni horoskop: 12. mart – 18. mart

U sredu, 15.3. Mars iz Blizanaca će se sresti sa Neptunom iz Riba i nikako im ovaj sastanak neće prijati jer su njihove energije u sukobu pa ćemo imati osećaj cele nedelje da bismo samo spavali, da šta god radimo neko pokušava da nas prevari ili nam neke važne informacije ostaju nepoznate.  Zaboravljaćemo važne obaveze pa sve zapišite na vreme, ukoliko ste imali sastanke i čekate odgovor u vezi poslovnih projekata ili zaposlenja nemojte očekivati da će stići u ovim danima, već tamo iza 21.3. Sunjaćemo i u sebe i sve oko sebe pa ćemo svoje želje zadržavati u maštovitim mislima umesto da ih direktno, jasno i glasno kažemo. Ovih nedelju dana su kao stvoreni za one koji se bave nekim kreativnim zanimanjima, a za ostale je važno da znaju da je ovo prolazna energija, da će se vratiti sebi iako se čini da je sve, uključujući i samopouzdanje, potpuno izgubljeno.

Dan kasnije, 16.3. Sunce dolazi do zagrljaja sa Neptunom u znaku Riba i kvadrata sa Marsom iz Blizanaca pa će sada osećaj „ni na nebu, ni na zemlji“ početi veoma da nas nervira jer mi želimo da znamo na čemu smo i šta se ovo više dešava?! Mi upravljamo našim životom ili neko drugi, ništa nam nije jasno… Autoriteti, od poslovnih preko porodičnih nam izazivaju želju za svađom i nekim isterivanjem pravde, a zašto tačno pa to baš ne znamo. Reč „moraš“ pokušajte da izbegnete u ovim danima jer ćete dobiti suprotnu reakciju od one koju želite. Smanjite stres na minumum jer će kardiovaskularni sistem biti prilično osetljiv na svaku vrstu nervoze i stresa u narednim danima.

Istog dana, Merkur će zagrliti Neptuna pa možemo imati sve situacije koje nam se dešavaju za vreme retro Merkura, od mejlova koji odu na pogrešne adrese ili ne odu uopšte, onih koji odu bez važnih priloga ili sa pogrešnim tekstom, kasnimo na sastanke, kasne nam odgovori na važna pitanja, dokumenta nam se gube po kući iako smo ih ostavili na ono čuveno mesto „da znamo gde je“, ali baš tu ga nema. Vrtimo se ukrug misleći da ćemo nešto ipak uspeti nervozom da rešimo, ali ne, nažalost nećemo. Shvatite ovu nedelju kao jedan duboki san pred alarm koji treba da zazvoni (uvek prerano i kad ne treba) 21.3. i otvori nam oči, ali i mnoštvo mogućnosti. Odmorite koliko god vam vreme i obaveze dozvoljavaju jer će vam telo i um odmor upravo i tražiti. Rečima se igrajte ukoliko se bavite pisanjem, u suprotnom gledajte dela i na osnovu toga će vam sve biti jasno.

I, naravno, nije to sve, nakon ovoliko magle i nerazumevanja imaćemo i svađica jer jedno mislimo, drugo želimo, a treće govorimo i na kraju se ljutimo jer nam nisu pročitali misli. Venera, lepotica vezanog repa i u sportskoj opremi, dama brat u znaku Ovna samo što se nije presvukla u svilenu haljinu i stavila crveni ruž na usne, ali pre toga mora stati i suočiti se sa najvećim strahovima jer je Pluton čeka u izazovnom aspektu i neće je pustiti da ostane ista već će je promeniti i tek tada dozvoliti da ide dalje svojim putem. U znaku Ovna je bez strpljenja, želela je sve juče, bez čekanja, a za prave stvari je potrebno vreme i ovaj trenutak u kom će doći i pogledati svojim strahovima (najčešće od emotivnog vezivanja) u oči će joj biti lekoviti i doneti joj preporod pa će kao nova krenuti u sledeći znak. Ono što će nas čekati kao i uvek zavisi od naših ličnih natala, ali će nam doneti ili-ili situacije u kojima će neki nastaviti dalje kao novi i mnogo bolji zajedno, a neki će napraviti prekid sa onim za koga su mislili da im je život bez njega/nje nezamisliv i doživeti preporod i veliku stabilnost sa samim sobom što će nadalje doneti kvalitetne odnose.

Venera će istog dana (kao što vidite 16.3. je baš razigran) u 23.34č preći u znak Bika u kom se oseća odlično, svoja na svome, svesna svoje vrednosti i željna uživanja svim čulima i ne juri ni za kim, zna šta želi i na koji način i čeka da bude osvojena. Aspekti koji će je pratiti do 11.4. do kada će boraviti u znaku Bika doneće nam stabilnost uz velika iznenađenja jer će neki odnosi za koje smo mislili da su nemogući na sva zvona objavljivati sjajne vesti o veridbi, zakazanim venčanjima ili trudnoći, ali će svaki odnos koji nastavi da traje morati da menja neke obrasce funkcionisanja i to je ono što će uneti novu dinamiku u veze.

U petak, 17.3. nastavljamo sa šarenim energijama koje nam nose želju da nešto odćutimo, a drugi osete šta smo hteli reći jer Sunce i Merkur dolaze do zagrljaja u znaku Riba i njihove borbe se vode kako drugačije nego povlačenjem u sebe i ćutanjem. Ono na šta ću vas opet podsetiti jeste da „pazite šta ćutite“ jer je vaše zdravlje najvažnije, a neka ćutanja umeju mnogo da nas koštaju. Merkur i Mars u izazovu će uneti u komunikaciju mnogo kritike sa kojom se nećemo nositi na pravi način jer ćemo imati osećaj da nas neko napada i ne želi nam dobro, a nije tako već smo jako umorni i iscrpljeni energetski od svega što nas je snašlo pa i dobronameran savet shvatamo kao napad na našu ličnost. Nemojte glumiti spasioca ove nedelje posebno jer možete biti žrtva prevare vrlo lako, u bilo kojoj vrsti odnosa. 

Onaj od koga očekujemo da nam ponudi malo lepote i rešenja jeste aspekt Venere i Saturna i to dobar pa se situacije u emotivnim odnosima polako, ali sigurno na dugoročno rešavaju i biće odlične po nas. Ovo je posebno dobar period za one koji su u dugim vezama. Preuzimanje odgovornosti, ali iz ljubavi i razumevanja, a ne samo jer tako treba i mora će biti aktuelno i uneće mir i stabilnost u emotivne relacije. Takođe, stabilizacija na planu finansija dolazi nakon mnogo meseci velikih troškova i još veće nestabilnosti.

Putovanje Meseca će ići iz najdubljih emotivnih voda znaka Škorpije pa dalje u znak Strelca 13.3. u 8.21č, pa ćemo više želeti da putujemo i odmaramo, ali i da pričamo neke svoje priče i neke teme koje samo mi razumemo na najbolji način. Mesec u znak Jarca stiže 15.3. u 13.06č i pokušaće da nas uozbilji, probudi i natera da radimo bez mnogo haosa koji nam ostali aspekti unose, ali to neće baš ići po planu pa gledajte da imate manje nervoze, a više odmora u ovakvim danima. Nedelju završavamo sa Mesecom koji prelazi u znak Vodolije 17.3. u 15.25č i govori nam da treba da budemo svoji, drugačiji i da živimo život oslobođeni tereta tuđih mišljenja jer nam ona ne plaćaju račune.

Podznak Ovan

Planirani poslovni projekti ne idu baš onako kako ste zamislili, ali nemojte biti obeshrabreni jer će biti još bolje od vaših planova pa sve i da propadne prva opcija, stiže vam nešto mnogo bolje nakon toga. Novac tako lako trošite kao da ga ima u neograničenim količinama pa malo se zaustavite jer možete preterati. Obavite sistematski pregled do kraja marta. 

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji imaju mnogo prilika za neke nove početke, a upoznavanja ili zanimanje te osobe mogu biti u vezi sa novcem ili hranom (banka, pošta, prodavnice…). Oni koji su vezama imaju nedelju koja može krenuti pomalo haotično, ali ćete naći rešenje kroz razgovor i razumevanje pa vam stabilizacija stiže i najavljuje jedan lep vikend na kom ćete praviti planove o nekom zajedničkom ulaganju.

Podznak Bik

Krećete u drugačiji životni period koji podrazumeva jedno sito za sve one koje smtrate svojim prijateljima. Neki će pokazati da su tu bili samo da bi svedočili preteškim danima u prethodne tri godine, a neki će zaista i opravdati to što ih zovete svojim prijateljima. Poslovna situacija je dobra i sada je trenutak za rad na promeni, slanju zahteva za nova zaposlenja i rad na nekim novim idejama i projektima koji će da zasijaju tokom maja. 

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju mnogo želja vezanih za ovaj odnos i za neki pomak napred koji vam je potreban, a taj pomak konačno možete očekivati sredinom ove nedelje. Neke situacije koje unazad šest meseci stoje nerešene sada će se rešavati i moći ćete da pravite planove za dalje i da radite na njima bez velike težine i saplitanja. Slobodni imaju dobrih nekoliko nedelja u kojima su prilike takoreći na dohvat ruke. Osećate se lepo, a želite stabilnost, mir i više uživanja što vam dolazi kroz jednu stariju po godinama ili samo dosta zreliju osobu u odnosu na vas. Upoznavanje se može desiti u okviru nekih svakodnevnih obaveza koje obavljate (šetnja ljubimaca, odlazak u omiljeni kafić ili šoping po tržnim centrima).

Podznak Blizanci

Zvezdane promene vam u naredne dve i po godine donose velike mogućnosti na poslovnom planu, ali je potrebno da zaista date sve od sebe i pokrenete se u pravcu svojih želja iako to podrazumeva da „pustite“ neke prividne sigurnosti i krenete svojim putem. Neće biti lako, ni po planu, ali će rezultat biti odličan i odvešće vas tamo gde niste ni sanjali da možete stići. Dani pred nama su početak svega ovoga o čemu pričam, ali imate i mogućnost preseljenja ili renoviranja mesta stanovanja.

Ljubav

Slobodni su zainteresovani za neke tajne veze ili ni sami nisu svesni da su u nekoga zaljubljeni, a ova nedelja će im doneti to suočavanje. Nemojte ulaziti u tajne veze jer otkrivanje uz skandal sledi već pred kraj meseca. Oni koji su u vezama treba da se malo osame i da budu usmereni jedno na drugo bez gužve, haosa i energija drugih ljudi. Odličan je trenutak za beg van grada i gužve.

Podznak Rak

Mnogo promena, mnogo toga što čekate jako dugo će konačno doći na realizaciju jer popuštaju pritisci i stege koje vas drže od 2008.god, a najjače su bile od 2015. Mnogi od vas će se upustiti u privatni biznis i to će se pokazati kao dobra odluka u godinama koje dolaze.  Oni koji neko vreme čekaju na državni posao imaju priliku da isti i dobiju, posebno ako su u pitanju vojska ili policija.

Ljubav

Oni koji su u vezama će u narednim danima biti pozvani na mnogo zabava kod zajedničkih prijatelja pa ćete tome biti najviše i posvećeni. Ne preterujte sa kozumacijom alkohola na proslavama. Slobodni u ovoj nedelji imaju nekoliko prilika za upoznavanje zanimljivih osoba, a ovome će najverovatnije  „kumovati“ neko od prijatelja ili poslovnih saradnika.

Podznak Lav

Nedelja u kojoj vam dolaze na naplatu neki neplaćeni računi, kazne za parkiranje, sudski troškovi, porez… Naravno, u zavisnosti od osobe do osobe, ali neki dinar više ćete morati da date iako to nije bilo u planu. I dalje je nepovoljan period za bilo kakve kredite i pozajmice, ali je dobro vreme za rešavanje nasledstva pa ukoliko ste u nekom od takvih procesa uradite šta je do vas što pre. Saradnje sa inostranstvom deluju nerealno u ovoj nedelji, ali ne dajte se zavarati jer rešenja stižu pred kraj meseca.

Ljubav

Slobodni su na korak od ulaska u tajnu vezu jer ova osoba ne odustaje od vas, a ni vi niste ravnodušni pa štagod ja rekla neki će već oko 20.3. uploviti u ovu priču. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji imaju mogućnost da sa partnerom rešavaju pitanja zajedničkih troškova jer se i dalje provlači neko neslaganja zbog finansija. Takođe, vreme je da se odnos menja tj da više ulažete u neke zajedničke trenutke i planove bilo da je u pitanju kupovina nekretnine ili planiranje putovanja.  

Podznak Devica

Nedelja u kojoj će sve nekako ići mimo vas i onoga što ste planirali. Svakodnevicu će vam diktirati bliski ljudi iz okruženja što će vama jako smetati jer uvek želite da sve držite pod kontrolom. Narednih par godina je period u kom učite da se pustite i živite bez previše planiranja. Promena posla neka sačeka 15. maj, iako ćete imati jaku želju da baš sada date otkaz, nemojte to uraditi. 

Ljubav

Slobodni imaju sjajnu priliku za upoznavanje i jedan trajan odnos sa nekim koga upoznaju na putovanju ili fakultetu. Takođe, ovo može biti neko ko se bavi poslom koji je vezan za putovanja, filozofiju ili religiju. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu imati osećaj da partner nema razumevanja za njihove želje koje su vezane za karijeru, ali kako je cela nedelja maglovita molim vas da ne nagađate već da otvoreno razgovarate jer će se ispostaviti da ste neki gest sasvim pogrešno shvatili. 

Podznak Vaga

Finansijska sigurnost je ono čemu težite i zbog čega se u ovoj nedelji možete odlučiti na ulaganje koje je rizično i koje na prvi pogled donosi veliku zaradu. Zamoliću vas da ipak dobro razmislite i ne ulažete sve što imate jer ova priča nosi veliki stres i oscilacije koje vas mogu koštati zdravlja. Ukoliko imate bilo kakve sitne zdravstvene tegobe odmah idite na preglede jer sve što u narednim godinama ostavite po strani jer je nešto drugo preče će vam prerasti u hroničan problem.

Ljubav

Slobodni mogu naići na nekoga ko to nije, ali će se praviti da jeste pa bi bilo pametno da ipak sačekate sledeću nedelju kako bi se pokazala istina i kako biste videli da li je ova osoba zaista dobra za vas. Neki od potencijalnih mogu biti i slobodni, ali će neke informacije o sebi skrivati ili će prosto biti neiskreni u svojim namerama. Nedelja je odlična za kratke i strastvene veze. Oni koji su u vezama nastavljaju razgovore o važnim temama, ali imaju i razlog za slavlje jer će partner imati neki dobar finansijaki dobitak koji će oboje obradovati. Takođe, mnogo ćete biti privrženiji jedno drugom i otvorenije razgovarati na sve teme što će vam doneti još jaču povezanost. 

Podznak Škorpija

Sve novo što ste uveli u poslovanje će od ove nedelje početi i da donosi profit i samo nemojte da stajete jer vam dolaze još bolji dani koji će vam pokazati da sav trud i rad nije bio uzaludan u godinama iza vas. Oni koji se bave javnim poslom ili edukacijom velikog broja ljudi će doživeti veliku popularnost i sve što kažete biće ispraćeno aplauzom. Zaslužili ste, uživajte u svemu što dolazi.

Ljubav

Slobodni su u zaista odličnom periodu za zaljubljivanje i ostvarivanje kvalitetnih veza nakon mnogo vremena. Ova osoba se može baviti nekim zanimanjem koje je vezno za decu (na primer učitelj/ica, trener…). Oni koji su u vezama razmišljaju o zajedničkom životu ili o objavi „na sva zvona“ o svojoj ljubavi, a neki će nas iznenaditi i vestima o trudnoći. Željni ste mira i uživanja na emotivnom planu i tome ćete težiti celim bićem tokom narednog perioda. 

Podznak Strelac

U nedelji pred nama imaćete mogućnost da se pomerite sa tačke na kojoj ste zapeli tamo negde sredinom leta prošle godine. Od tada sve nekako ide, ali ne onim tempom kojim  biste želeli. Ubrzanje stiže i važno je samo da se sada ne zaletite bez razmišljanja bilo da je poslovni ili porodični segment u pitanju i da znate da vam kraj nedelje nosi odgovore na koje jako dugo čekate. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, obavezno potražite mišljenje još jednog lekara.

Ljubav

Slobodni vrlo lako iz velikih strasti i priča koje ne duluju obećavajuće mogu preći u jednu ozbiljnu i kvalitetnu vezu krajem ove nedelje. Jedino što vam može zasmetati na ovom putu jeste strah od vezivanja. Oni koji su u vezama se vraćaju na neke nerazjašnjene teme koje ih muče od jeseni prošle godine i zbog kojih ne mogu da naprave korak napred u ovoj vezi.  Razgovarajte otvoreno o svemu i najiskreniji budite prema sebi jer u slučaju da postoji nešto preko čega ne možete da pređete onda to i recite. Svaki nastavak bi bio nekorektan i prema partneru i prema vama. Oni koji razjasne svoje nedoumice nastavljaju ka stabilnoj budućnosti i novim koracima ka zajedništvu.

Podznak Jarac

Ova nedelja je suprotna prethodnoj pa vam komunikacija neće biti jača strana i imaćete želju da što manje objašnjavate šta ste mislili i želeli da kažete. Mogućnost konfliktnih situacija je povećana pa budite opezni i ipak ponešto objasnite kako ne biste ušli u bespotrebne rasprave sa kolegama i saradnicima. I dalje je važno da budete oprezni u saobraćaju i ukoliko idete na duži put da proverite ispravnost vozila pre nego krenete.

Ljubav

Slobodni u periodu od 16.3. imaju mogućnost zaljubljivanja u nekog ko će im biti jako važan i sa kim će veza trajati. Krenuće polako u narednim danima, a za vas će se saznati javno na sav glas početkom aprila (ne, neće biti prvoaprilska šala). Oni koji su u vezama će imati brigu zbog situacije koja je vezana za nekog člana porodice partnera, ali ispostaviće se da je sva briga, na sreću, bila neosnovana i vraćate se jedno drugom još privrženiji nego što je to bilo na samom početku ove nedelje. 

Podznak Vodolija

U ovoj nedelji ćete se baviti renoviranjem prostora u kom živite ili ukoliko vam je posao vezan za nekretnine onda će finansijski segment da cveta. Oni koji su na fakultetu ili polažu vozački ispit će imati povoljan period i konačno će doći do tog potpisa i ocene u indeksu ili vozačke dozvole.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji imaju mogućnost da reše pitanja u vezi zajedničkih troškova i vraćanja dugova i pozajmica koje se tiču zajedničkih prijatelja, a sve u cilju štednje ili ulaganja u nešto što će biti samo vaše. Slobodni su u pokretu, stalno negde izlaze i druže se sa mnogo ljudi, ali nisu zadovoljni emotivnim životom. U ovoj nedelji će i dalje biti mnogo izlazaka i upoznavanja, ali osećaj da vas svako koga upoznate na neki način nedovoljno ceni ili ne poklanja pažnju u onoj meri u kojoj očekujete neće nestati. Važno je da se pozabavite sobom i da više cenite sve svoje kvalitete kojih imate na pretek.

Podznak Ribe

Buđenje!!! Vreme je za vas i samo vas! Otvarate oči nakon mnogo godina, suočavate se sa nekim željama koje ste planirali da ostvarite, ali shvatate da to više nije vaš život i ne uklapa se to u ono što ste postali pa ćete od istih odustati. Ono što je važno da znate jeste da to ne znači da je kraj sa planovima i željama, baš naprotiv, sada ćete biti realni (verovali ili ne) i napraviti plan za naredni period koji ćete ostvariti jer imate dovoljno iskustva i dovoljno planova koje ste sušili nakon što su popadali u vodu. Ukoliko je poslovni segment vezan za inostranstvo možete očekivati blagi pomak situacije pred kraj nedelje, ali realizaciju projekata očekujem nakon 25.3.

Ljubav

Slobodni od sredine nedelje imaju jasnu situaciju u svojoj glavi šta žele i koga, a upoznavanje može krenuti čudno ili iz nekog konflikta (na primer odete da podnesete žalbu zbog nekog računa i tražite šefa pa se baš u njega/nju i  zaljubite). Oni koji su u vezama mogu imati milion pitanja oko toga šta zaista i sa kim žele jer eto nekako im je sada na pamet pao i onaj Marko/Ana iz prvog osnovne… Ovaj haos u glavi tj mislima nestaje sa 16.3. i onda možete lepo i jasno komunicirati sa svojim partnerom, ali i dogovoriti neko kratko i slatko putovanje.

Pročitajte i ovo: Koji je vaš stil podrške – prema astrologiji

Naslovna fotografija: pexels.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.