Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nedeljni horoskop: 13. novembar – 19. novembar

Otvorite flašu dobrog vina, udobno se smestite i uživajte u narednim danima jer ulazimo u drugu polovinu meseca koja će biti kao melem na rane nakon ovih prvih dana koji su nas „lomili“ na najsitnije komade.

Venera je opet razigrana, ali sada pleše u svom ritmu koji joj prija, osvestila je šta treba da menja i strahovi joj sada dođu kao jedan ukras u kosi ili broš na sakou, ma sjajno joj stoje. Aspekt koji gradi je sa Plutonom i odličan je što nam upravo daje mogućnost da krenemo dalje, ali promenjeni jer hteli ili ne, nešto smo morali menjati.

Nedeljni horoskop: 13. novembar – 19. novembar

Nekoliko dana kasnije, 15. novembra, Venera i dalje pleše, sada još srećnija jer joj je ruku pružio Jupiter koji se vratio u znak Riba pa je vreme da neke davno zaslužene „nagrade“ pokupimo, neki u ljubavi, neki u poslovnom segmentu, u zavisnosti od vaših ličnih natala. Istog dana, Sunce ima podršku Neptuna pa je naglašena vera u sebe, odnosno neophodna kako bismo postigli bilo šta što želimo. Utišajte one koji vas ubeđuju da treba da se plašite jer ne, ne treba, treba da verujete, da sanjate i ne manje važno, da radite sve što je do vas kako biste ostvarili ono što želite jer nije džabe rečeno da „sreća prati hrabre.“ Usudite se da budete svoji jer kvalitet je uvek iznad kvantiteta, ma koliko nas demantovalo trenutno stanje, videćete da sve dolazi na svoje i da je promena sistema funkcionisanja ono što nas čeka u narednim godinama. Merkur prima sjajne vibracije od Plutona pa su mogućnosti dobre, tačne i veoma prožimajuće komunikacije ono što nas sada zanima jer površni razgovori nisu više nešto čemu težimo, sada zaista želimo da zaronimo u suštinu jer se ne plašimo onoga što nas tamo čeka, štagod bilo i to je naše i prihvatićemo ga.

U sredu u 7.09 časova Venera odlazi u znak Strelca pa će nam dani do 10. decembra biti obojeni nekim novim bojama, potpuno drugačijim od onih crno-belih krajnosti koje smo imali u prethodnih mesec dana. Sada je vreme da putujemo, da više odmaramo, da se malo opustimo i poverujemo da je ono što vidimo ili želimo da vidimo u ovom trenutku baš savršeno. Ovo kažem jer će naša Venera tamo u decembru imati nekoliko izazova sa Marsom, Neptunom i Jupiterom, ali Saturn će joj pružati podršku pa ćemo ipak sve okrenuti u svoju korist i na dugoročno uraditi nešto dobro za sebe. Istog dana Merkur će biti u dobrom aspektu sa Jupiterom, pa možemo imati mnogo razgovora, ali onih koji će nam doneti zaista jedan dobar osećaj i povećati samopouzdanje pa ako vam treba savet onda danas potražite nekoga ko će vam sigurno biti od pomoći.

Dan kasnije, 17. novembra u 9.42 časova Merkur prelazi u znak Strelca i postajemo „gospoda Filozofi“, priče o veri, filozofiji, putovanjima, kontakti sa strancima, ali i velika želja za učenjem i novim saznanjima će nas pratiti sve do 6. decembra Iskoristite dane pred nama za laganu komunikaciju, ali ipak verujte delima više nego rečima jer ćemo svi, bez izuzetka, mnogo lakše davati obećanja.

U petak nam se Sunce sastaje sa Plutonom u vidu podrške koja govori našem Suncu (nama, svesnom delu naše ličnosti) da je sasvim u redu da napravi promenu, da promenimo mišljenje, da započnemo potpuno novi posao, promenimo život iz korena bez strahova i razmišljanja šta će neko drugi reći jer ovaj život je samo naš i treba ga proživeti onako kako nama najviše odgovara (naravno, bez ugrožavanja života drugih ljudi). Hoću da kažem da je u redu da živite kako želite, ali za to je potrebna odgovornost jer onda ste sami krivi i za uspehe, ali i za greške, nema mame, tate, države, sudbine, zvezda i ostalih koje olako krivimo za neke svoje ne baš dobre postupke.

U subotu, 19. novembra stiže nam neko da nam „zabiberi čorbu“, a to je izazov između Marsa i Neptuna, drugi po redu, jedan smo već pregurali i bio je 12. oktobra Sada nam je Mars u retro hodu pa čak možemo i doći do nekih svojih duboko skrivanih istina jer je ovde ključno pitanje šta je to što sebi ne želimo da priznamo ili šta je to u vezi čega baš onako zavaravamo sebe?! Informacije i reči koje stižu do nas je potrebno filtrirati i ne nervirati se odmah jer većina će biti samo drama i privlačenje pažnje bez ikakvog pokrića. Manjak energije je prisutan pa je ono vino sa početka priče idealno i u ovim danima, samo bez preterivanja, jedna čaša je sasvim dovoljna.

Mesec će ove nedelje krenuti na putovanje iz svoje kuće, znaka Raka, jako se teško odvajajući iz zagljaja majke, ali ići se na put mora, u znaku Lava će provesti nekoliko glamuroznih dana (drugi deo 14. novembra, pa do kraja 16. novembra) koji će biti potpuni drugačiji od planiranog. U znaku Device će boraviti u četvrtak, petak i u subotu do podneva pa će neka čistka pasti, po kući, duši ili životu, videćemo. Nakon podneva u subotu Mesec prelazi u znak Vage,a mi težimo da dan provedemo sa nekim ko nam znači i ko god to bio celo veče ćemo provesti u priči o ljubavi.

Podznak Ovan

U ovoj nedelji otvaraju se mogućnosti za saradnju sa inostranstvom, a posrednik može biti neko ko vam je u bliskom okruženju. Budite otvoreni za saradnje jer neke stare priče ponovo mogu biti aktuelne i naći put do vas preko rođaka ili komšija. Oni koji čekaju zaposlenje nakon 17. novembra mogu očekivati dosta dobrih ponuda.

Ljubav

Slobodni će u ovoj nedelji biti malo umorni, a ono što ih može malo pokrenuti jesu odnosi koji su puni strasti bez neke preterane želje za vezivanjem i najviše ovakvih „ponuda“ će stizati od bivših ljubavi. Oni koji su u vezama ostavljaju iza sebe sumnjičavost, ljubomoru i okreću se uživanju i sasvim drugačijem pogledu na odnos u kom se nalaze. Odjednom sve deluje mnogo bolje nego pre nekoliko dana, strast i razumevanje se vraćaju i rešavaju se problemi koji su vas mučili u danima iza nas.

Podznak Bik

Ne znam koliko ste željni promena, ali sve vas „tera“ upravo na to, više se istim putem ne može. Poslovni segment je prvi „na udaru“ i tu polako pripremate teren za neke ozbiljne i drugačijekorake, ali bez zaletanja i nerealnog optimizma. Važno je da sve dobro proverite i povučete pametne poteze. Ako vam neko iz kruga poznanika ili prijatelja duguje novac, ne očekujte da će uskoro biti vraćen, ali će izgovora u ovim danima biti i previše. 

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju period u kom će se više potruditi oko svog partnera, a sva pažnja će im biti uzvraćena. Takođe, more strasti vas čeka, ali i velike mogućnosti za trudnoću. Slobodni u ovoj nedelji, posebno u utorak, mogu na nekoj  proslavi (na koju će jedva otići jer će im sve biti preče) upoznati osobu koja  im može promeniti status u „zauzet/a“. Priča koja može biti puna emocija i velikih strasti tako da obavezno idite na ta mesta na koja vam se ne ide u narednim danima. 

Podznak Blizanci

Haotično stanje je više u vašim glavama (tj mislima), nego što je zaista tako dramatično na polju posla, ali neka čudna energija vas prati i imate osećaj da ništa ne stižete i da sve što treba radite sa velikim zakašnjenjem. Pritisak se smanjuje u nedelji koja je pred nama, a na scenu stupa ljubav i vaš odnos prema drugim ljudima tj kako vas vide, a kako vi sebe vidite. Budite svoji i gledajte da se sebi sviđate jer je sve drugo manje važno i i dalje na snazi – VIŠE ODMARAJTE!

Ljubav

Slobodni  imaju narednih nekoliko nedelja u kojima će se zaljubljivati i to neki čak i u prave osobe, a mnogi će imati lepih upoznavanja, ali će vreme pred vama pokazati da je želja da nešto traje i bude savršeno ipak bila samo želja, a stvarnost je već nešto drugačija. Nemojte ulaziti u tajne i nedefinisane odnose u narednom periodu. Oni u koji su u vezama ulaze u jedan mirniji period u kom će ili želeti da veruju da je sve onako kako treba ili će zaista i raditi na tome da sve bude bolje i sigurnije jer je osećaj sigunosti nešto što vam nedostaje u poslednje vreme. 

Pročitajte i ovo: Znate li šta krije položaj vaše Lilit u natalu?

Podznak Rak

Vreme je da se malo posvetite poslovnim obavezama u narednim danima, a neki dogovori iz avgusta i septembra dolaze baš sada na realizaciju. Trenutak je odličan da sve što se tiče karijere i napredovanja preokrenete i iskoristite na najbolji mogući način jer ste u prethodnih nekoliko meseci puštali prilike da prolaze bez da ste se mnogo na sve to obazirali.

Ljubav

Oni koji su u vezama čekaju proleće za venčanja, ali u narednim danima slobodno možete zaprositi svoju partnerku ili razgovarati o važnim temama jer ljubavi, pažnje i razumevanja ima sasvim dovoljno za ovako bitne odluke. Slobodni imaju nedelju u kojoj će svima koji im se potencijalno dopadaju nalaziti mane, a onaj „savršeni“ ih čeka u poslovnom okruženju i vrlo lako može biti zauzet/a.

Podznak Lav

Još par dana imate neke brige ili promene u vezi mesta stanovanja i onda od utorka prelazimo na nove i drugačije teme koje se tiču napredovanja u karijeri. Nove ideje i prilike u sferi posla će vam zaokupiti pažnju i napraviti temelj za novi ugovor, bolje radno mesto, zaposlenje ili neku potpuno drugačiju priču u vezi posla od ovog koji sada radite.  Proleće će biti plodonosno za vas, a sada je trenutak da sve postavite onako kako vam odgovara.

Ljubav

Slobodni imaju dobrih prilika za upoznavanje u narednim danima, ali je jako važno da dobro otvore oči i ne padaju na lepe reči kojih će biti mnogo, ali je pitanje hoće li dela pratiti sve izrečeno… Oni koji su u vezama će u ovoj nedelji imati mnogo proslava na koje su pozvani i na koje treba da idete jer ćete provesti kvalitetno vreme sa prijateljima i partnerom pa se ne dvoumite već uživajte.

Podznak Devica

U okviru poslovnog segmenta obratite pažnju na mlađe kolege jer vam mogu nenamerno preneti neproverene informacije i time izazvati vašu burnu reakciju pa problem može otići mnogo daleko, a na kraju ćete videti da ste bez potrebe „dizali bunu“ jer ništa nije bilo onako kako ste prvobitno mislili. Proveravajte svu dokumentaciju i informacije koje vam serviraju drugi ljudi.

Ljubav

Slobodni u narednim danima kao da se polako pokreću (akcenat je na polako) i prilike za upoznavanja će biti i putem društvenih mreža, ali i posredstvom nekog ko ima veze sa vašim poslom. Oni koji su u vezama će imati osećaj da ništa nije dovoljno dobro i da sav trud koji ulažu u funkcionisanje ne donosi nikakvo poboljšanje, ali znajte da trenutno sve deluje gore nego što zaista jeste. Ovo je samo trenutni umor i ako je potrebno uzmite nekoliko dana samo za sebe i neki odmor ili izlazak sa društvom jer će to doneti novu energiju i drugačiji pogled na situaciju.

Podznak Vaga

Propuštene prilike u vezi posla vam dolaze ponovo i imate osećaj da je to nešto što ste sanjali čitavog života. Ono što je važno jeste da ipak realno sagledate situaciju jer će prilika biti dobra, ali ne u toj meri u kojoj su velika vaša očekivanja.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji imaju mogućnost da započnu zanmljivu komunikaciju putem društvenih mreža pa će im neko pisati lepe poruke, neki će dobiti i pesmu, ali realizacija tj viđanje će sačekati neku od narednih nedelja. Oni koji su u vezama će u ovoj nedelji imati mnogo bolju komunikaciju pa će tako na red doći i mnoge želje, ali i odluke koje ćete vrlo lako zajednički donositi.

Podznak Škorpija

Mnogo novih ideja imate kada je posao u pitanju, ali i dalje vam manjka snage i motivacije pa sve što radite vam ne deluje dovoljno dobro. Sasvim je u redu da imate ovaj osetni manjak energije, ali to nije razlog za odustajanje već za rad uz ono što imate na raspolaganju. Zapisujte ideje jer ima dana u kojima ćete biti svoji na svome i moći čete da date svoj maksimum. Smanjite troškove jer čini se da ne znate gde vam novac odlazi u narednim danima. 

Ljubav

Slobodni u narednim danima imaju priliku za upoznavanje u redovima u pošti ili banci, ali i dalje imaju mogućnost onih „povratnika“ pa dobro razmislite hoćete li im dati novu šansu. Oni koji su u vezama imaju drugačiju nedelju od prethodne jer se pozitivna energija useljava u vaš odnos i razmena nežnosti, ali i poklona može da počne. Promena nabolje u odnosu je u ovim danima ono što će vas jako radovati.

Podznak Strelac

Neki sport ili hobi kojim ste se bavili ranije vam sada može ponovo doći u vidu ideje, ali i želje da nastavite da na tome radite. Neka vrsta hobija vam u budućnosti može postati i ozbiljan izvor prihoda, a sport vam može doneti izuzetnu fizičku spremnost i odlično zdravlje tako da ne odustajte štagod od navedenog bilo u pitanju.

Ljubav

Slobodni imaju nekoliko nedelja u kojima će tačno videti u kakvoj su energiji i šta je potrebno menjati kako bi se došlo do veze kakvu želite. U danima koji dolaze privlačićete ljude koji će biti refleksija vaše trenutne energije pa ako niste zadovoljni onim što vidite poradite na promeni. Oni koji su u vezama imaju mogućnost da razgovorom ili strašću rešavaju probleme na koje će nailaziti. Savet je da napravite idealnu kombinaciju tj red razgovora, red strasti i sve će biti u redu.

Podznak Jarac

Na poslu se možete osećati kao da ste konstantno na nekom takmičenju, ko je bolji, ko je lepši, ko je… Ovo može delovati iscrpljujuće i potrebno je na pravilan način usmeriti energiju bez rasipanja na nebitne rasprave ili netačne informacije, a ponajmanje na ogovaranje drugih kolega.

Ljubav

Slobodni neka u ovim danima ne ulaze u tajne veze iako će delovati veoma primamljivo u svakom smislu, i izgledom, i pričom, i energijom, ali ne znam koliko ćete na dugoročno moći da budete zadovoljni takvim odnosom. Dobro razmislite… Oni koji su u vezama će imati želju da se malo osame i posvete sebi, pa će vam sve smetati i to ne treba da vas čudi, već uzmite vreme za sebe koje vam je potrebno, ali isto tako objasnite partneru kako se osećate jer je to jedini način da odnos funkcioniše na zdrav i ispravan način. 

Podznak Vodolija

Prijatelji vam u ovoj nedelji mogu biti od velike pomoći jer će vam ili dati sjajnu preporuku u vezi posla, ili će vas odvesti na neko druženje koje će vam potpuno osvežiti ove sumorne dane.

Ljubav

Oni koji su u vezama mogu imati osećaj da im partner prećutkuje neku infomaciju i ovo se neće ispostaviti kao tačno ili neće biti ono što slutite pa budite jasni u razgovorima bez ostavljanja ijedne moguće stavke na koju biste kasnije mogli da se nadovežete i pomislite „A možda je mislio ipak nešto drugo?!“  Pitanja moraju biti jasna kako biste takve odgovore i dobili. Bez fantaziranja, molim, osim ako se ne koristi u dobre svrhe. Slobodni neka izoštre čula i uključe intuiciju na max u narednim danima jer će biti dosta ponuda, ali iskrenosti i postojanosti neće biti nigde. Nemojte zavaravati sebe i dodavati im osobine koje nemaju jer ćete na kraju biti razočarani bez potrebe. 

Podznak Ribe

U poslovnom svetu možete imati nekoliko dobrih dana na početku ove nedelje, a od srede do subote budite oprezni u razgovorima i dogovorima jer nešto vam od informacija zbog nepažnje može promaći što vas može koštati zarade i dobre prilike koju ste mogli iskoristiti. 

Ljubav

Slobodni u narednim danima imaju mogućnost da započnu ljubav sa nekim ko im je nadređeni na poslu (ili trener, ili profesor nekog kursa koji pohađate…) i jako će vam biti privlačno što je ta osoba poštovana u svom okruženju. Oni koji su u vezama će u nedelji pred nama dobiti veliku podršku i pomoć partnera u sferi posla i samog napredovanja u karijeri što će vam biti od velikog značaja na više nivoa.

Pročitajte i ovo: Vodič za kristaloterapiju – isprobajte isceljujuće dejstvo kristala

Naslovna fotografija: unsplash.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.