Nedeljni horoskop: 15. januar – 21. januar

Hteli ili ne, vreme je za buđenje, promene i pokret jer smo predugo trčali u mestu, kao na traci u teretani, čini se da idemo, a ne mrdamo nigde, ali mišiće smo navežbali. Ovaj osećaj blokiranosti traje u poslednje skoro tri godine, a vrhunac smo osetili u novembru 2022. godine i konačno ulazimo u novi period koji nam otvara vrata ka drugačijim mogućnostima i životnim preokretima.

Ona koja će nas katapultirati prva biće, ko drugi nego Venera jer danas gradi izazov sa Uranom, pa ćemo imati osećaj straha od vezivanja, budućnosti i bilo kakve vrste odgovornosti. Možemo biti anksiozni, ali i iskoristiti sve to za napredak i promenu koju toliko dugo želimo. Iznenadni troškovi, raskidi, ali i nove emotivne veze ili pomirenja nakon burnih raskida nas mogu čekati u ovim danima. Ono o čemu ću detaljnije u narednom nedeljnom, ali vam moram i sada pomenuti jeste zagrljaj Venere i Saturna koji će rešiti sve ove naše situacije jer će nas naterati na odgovornost i odluke koje su važne i koje će trajno menjati naš emotivni i finansijski segment. Hoću da kažem da se ne nervirate mnogo jer će sve doći na svoje. Ma koliko sada neko želeo da ide kontra od sveta i svega što je prvobitni dogovor, Saturn će 22. januara sve to urediti i odgovornost će biti važnija od svega.

Nedeljni horoskop: 15. januar – 21. januar

Sledeća važna vest nam dolazi 18. januara kada Merkur nakon tri nedelje retro hoda staje, da malo dođe sebi pa da krene napred i dozvoli nam da završimo sa iskustvima koja se tiču prošlosti, i to daleke prošlosti koja nas je prilično namučila, ali i naučila nekim novim iskustvima sa kojima ćemo dalje kroz život ići mnogo lakše i jednostavnije. Istog dana, nekih sat i po nakon što se Merkur ispravi i Sunce i Pluton će doći do svog pretoslednjeg zagrljaja u znaku Jarca (poslednji nas čeka 20. januara 2024) tako da ulazimo u period jako važnih promena na svakom nivou, i globalnom, ali i u našem mikro svetu će doći do velikih transformacija svesti i zaista nakon ovih godina koje smo proveli sa Saturnom u znaku Vodolije (od 22. marta 2020) imaćemo jedan zaokret od marta ove godine kakav nismo doživeli veoma dugo. Nemojte strahovati jer su ove promene za nas obične ljude nešto jako dobro i treba ih iskoristiti tako što ćemo raditi na sebi i napredovati ka onome što nas čini srećnim. Naravno, uz sve ovo i podizati prag tolerancije na stres, mada mislim da smo to rešili u prethodne tri godine i da smo se ozbiljno uvežbali, posebno ako imate važne planete u Biku, Lavu, Škorpiji i Vodoliji, vas čeka poseban predah od marta 2023. godine.

Sunce 20. januara u 9.30 č prelazi u znak Vodolije i najavljuje nam period od skoro mesec dana u kom ćemo se truditi da budemo humani, da vratimo ljudskost u našu svakodnevicu i da se pokrenemo ka zajedničkim ciljevima jer malo možemo uraditi sami, ali kada se ujedinimo onda nema nikog jačeg od nas. Okupićemo se oko ideja koje su važne za čovečanstvo, generacije koje dolaze i njihovu i našu budućnost. Pitanja ekologije i zaštite životne sredine će biti jako važne u danima koji dolaze, tj. naša borba oko ovih tema. 

Novi početak, sada i zvanično nam dolazi uz Mlad Mesec koji nas očekuje 21. januara u 21.53 č na prvom stepenu znaka Vodolije i sve ono na čemu smo radili i što smo želeli da menjamo, a nije nam išlo od ruke u poslednje vreme je sada sazrelo i možemo da pokrenemo realizaciju. U zavisnosti od naših ličnih natala, kod svakog od nas će se pokrenuti u nekom životnom segmentu ta promena, a na nama je da je prihvatimo i da se ne plašimo života već da mu idemo u susret. Ovo nije jedna od onih kreni -stani situacija, ovo je maraton koji trčimo sa preprekama, a sada stižemo i na cilj koji smo davnih dana zacrtali i povremeno i od njega i sebe odustajali.

Našu nedelju ćemo početi sa Mesecom u znaku Vage i imaćemo mnoštvo planova sa partnerom, ali će on želeti da jedan deo vremena provede sa prijateljima što će nam sa prelaskom  Meseca u Škorpiju u 13.09 č teško pasti i možemo to ponašanje doživeti kao izdaju što nije ispravno pa se smirite i sagledajte situaciju realno, bez drame. Sa Mesecom u znaku Strelca se družimo od utorka u 18.33 č, pa je idealan trenutak da rezervišemo neko putovanje, na dan, dva ili duže, ali bićemo jako zadovoljni zbog učinjenog. Od 19. januara uveče u 20.12 č kada Mesec ode u znak Jarca imaćemo priliku i da zaradimo novac koji će nam trebati za putovanje koje želimo, ali i da se ozbiljno posvetimo poslu i svim obavezama koje smo preskočili u prethodnim danima. U nedelju u 19.29 č Mesec će ušetati u znak Vodolije gde će nekoliko sati kasnije i označiti nov početak za sve nas pa ako praktikujete pisanje ciljeva onda je ovo sjajan trenutak, a ako se vodite mesečevom dijetom onda od 21.53 č počinjete vodeni dan u trajanju od 24 č. 

Srećan nam svima novi početak i pokrenite se bez straha jer ipak je život samo jedan, a izazovi su tu da nas poguraju na promene koje izbegavamo kada je situacija podnošljiva.

Podznak Ovan

Reorganizacija finansija je u ovoj nedelji ono čime ćete biti preokupirani i ma koliko troškova da bude, i očekivanih, ali i neočekivanih, znjate da od 23. januara dolazi do promene i na tom polju i mnogo lakše ćete funkcionisati nadalje. Poslovni segment kreće u pravom smeru nakon 18. januara i delovaće vam da sve konačno izlazi iz neke blokade koja vas je dugo mučila i saplitala na putu napretka.

Ljubav

Slobodni će strahovati da ne upropaste prijateljstvo zbog simpatija koje su jake, ali i obostrane pa ćete morati da prelomite i preuzmete odgovornost za akciju ili odsustvo iste po pitanju osobe koja vam se dopada. Oni koji su u vezama prave promene i kreću u neki drugačiji početak svog odnosa uz stres na samom startu nedelje, ali i rešenje situacije na kraju. Nemojte biti u strahu od odgovornosti jer će vreme koje dolazi doneti jako lepe događaje u vaš partnerski odnos.

Podznak Bik

Kako bi popularno rekli „čeka vas izlazak iz zone komfora“. Mada, vi već godinama šetate van te zone, ali dobro, ova nedelja vam donosi veliku priliku za promenu u karijeri pa budite hrabri i nemojte misliti da niste dorasli ovakvim izazovima jer ćete nešto morati da radite na drugačiji način nego što je to bilo do sada. Moguće je i da ćete učiti nešto novo, ali to je sve lepa strana napredovanja bez obzira na početni stres koji možete osećati. 

Ljubav

Oni koji su u vezama ukoliko i rade zajedno mogu očekivati neku veliku promenu i početak jedne drugačije i bolje energije u samom poslovanju. Ostali imaju mogućnost da se pokrenu korak napred nakon mnogo vremena priče i obećanja da će nešto biti drugačije. Slobodni imaju nedelju u kojoj žele promenu i pokrenuće je sami, prošlost ostaje iza vas i neki novi ljudi vam dolaze u život putem poslovnih kontakata.

Podznak Blizanci

Finansijska situacija je nešto što vas uznemirava u ovoj nedelji jer kao da novca nema dovoljno, ali preokreti vam stižu u ovih desetak dana jer ćete osetiti pomak nakon 21. januara kada se sve planete isprave. Veliki uticaj su imali na vas retro hod Marsa, a potom i Merkura pa će kraj januara doneti nove ideje, bolju energiju i velike promene. Takođe, očekujem da počnete nešto novo da usavršavate, da li će to biti neki kurs u vezi posla, ili kurs jezika, možda i polaganje vozačkog ispita, ali svakako će vam biti od velike koristi u daljem napredovanju.

Ljubav

Slobodni u narednim danima mogu potpuno neočekivano ući u vezi ili makar otpočeti dopisivanje sa nekim koga upoznaju putem društvenih mreža. Ozbiljnije odluke stižu u narednoj nedelji. Oni u koji su u vezama imaju nedelju u kojoj mogu voditi ozbiljne razgovore sa svojim partnerom, sve na čemu treba raditi ili menjati u odnosu će sada moći kroz duboko emotivne razgovore da dođe do željene transformacije. 

Podznak Rak

Rešenja vam dolaze kroz savete starijih i iskusnijih ljudi, a neko iz poslovnog sveta ko ima veliku moć, ugled i novac će vam doneti izuzetan predlog o saradnji. Februar je odličan za realizaciju, ali pregovore već sada možete otpočeti.

Ljubav

Oni koji su u vezama mogu napraviti promenu koja im je potrebna i dovesti sebe i svoj odnos na onaj nivo koji žele. Važno je da znate da ništa ne dolazi preko noći i da svoj odnos gradite dan po dan pa ćete veliku promenu videti nakon nekoliko meseci. Razgovori i dogovori će teći mnogo jednostavnije od sredine nedelje. Slobodne će neko tako snažno da privuče u ovoj nedelji da neće biti šanse odupreti se ovakvoj privlačnosti, ali krajnje je vreme da i vi malo uživate. 

Podznak Lav

Izuzetna poslovna prilika vam se nudi u ovoj nedelji i verujem da ćete je iskoristiti tako da vam finansije neće biti nikakav problem tokom cele godine. Takođe, ako želite da menjate posao ovo je izuzetan trenutak da se povežete sa ljudima koji će vam pomoći u zaposlenju u smislu preporuke ili dobrog saveta.

Ljubav

Slobodni mogu upoznati ili su već upoznali nekog veoma zanimljivog sa kim otpočinju priču, a do kraja marta mogu već biti u ozbiljnoj vezi sa ovom osobicom. Oni koji su u vezama imaju mogućnost da objave lepe vesti o veridbi, trudnoći ili datumu venčanja, ako je veza stabilna. Oni koji su u klimavim pričama mogu očekivati razrešenje sa mladim Mesecom 21. januara. 

Podznak Devica

U ovoj nedelji započinjete „borbu“ na poslovnom planu, bilo da želite povišicu, promenu u okviru iste firme, ili novi posao sada ćete dobiti mogućnost da nađete način putem koga ćete to i ostvariti. Konkretnu promenu očekujem na proleće, ali sada je potrebno uraditi sve što je do vas kako bi do promene i došlo.

Ljubav

Slobodni će imati mogućnost da oduče da li je neko iz prošlosti pravi izbor za njih ili je vreme da se krene dalje. Većina će krenuti dalje jer vam je potrebna korenita promena. Oni koji su u vezama imaju priliku da svom partneru budu vetar u leđa po pitanju karijere, poslovnih odluka ili obrazovanja jer kao da se oko nečeg dvoumi i jako će značiti vaš savet i podrška u ovom trenutku.

Pročitajte i ovo: Energetski boost sa feng šuijem u 9 ključnih koraka

Podznak Vaga

„Al ne može na silu ništa ja još uvek učim to…“, kako kaže pesma sjajne Tijane Bogićević, tako ćete i vi ove nedelje da učite i to je jedini način da izbegnete stres jer neće ići sve po planu, već onako kako treba da ide. Imaćete osećaj da je u svakoj drugoj koži bolje, nego u vašoj, ali nemate gde i morate ispoštovati red kojim se dešavaju događaji, a takođe i preuzeti odgovornost za svoje postupke koji su vas doveli u trenutnu situaciju. Problemi sa insotranstvom se rešavaju, polako (što vas nervira), ali se rešavaju.

Ljubav

Mlad Mesec na kraju nedelje kod slobodnih najavljuje promenu statusa, a početak ove nedelje donosi neku novu energiju ili upoznavanje sa osobom koja deluje vrlo nestalno pa će vam unositi nervozu na samom početku, ali i veliku želju da je „ukrotite“. Oni koji su u vezama mogu napred sami ili u paru, a mogu imati i još nekoga ko im se meša u odnos. Ovo je mlađa osoba iz okruženja, neko ko vam je blizak i ko vam svojim „savetima“ kvari planove. Postavite jasne granice i ponašajte se u skladu sa svojim željama koje se tiču veze u kojoj ste.

Podznak Škorpija

Dani u kojima ćete biti okrenuti nekoj situaciji u vezi porodice ili problema u vezi mesta u kom živite i najviše vremena i energije će vam odlaziti upravo na to. Poslovna situacija uopšte nije loša i imaćete nekoliko ponuda za saradanju. 

Ljubav

Slobodni će imati mogućnost da biraju između dve osobe, jedna će delovati neuhvatljivo, strastveno i sve će im biti uzbudljivo i zanimljivo po pitanju nje, a druga će vam nuditi sigurnost i mir pa je na vama i vašem stepenu zrelosti izbor koji ćete napraviti. Oni koji su u vezama mogu imati nekih nesuglasica tokom nedelje zbog toga što se partner ponaša nezrelo, sa vaše tačke gledišta, naravno i tražićete da preuzme više odgovornosti što možete i očekivati nakon 24. januara.

Podznak Strelac

Kako biste izbegli nesporazume i nerazumevanje sa drugim ljudima u ovoj nedelji ćete biti primorani da promenite način komunikacije i da razmišljate onako kako vaša „publika“ odnosno saradnici to čine. Ukoliko vam neko duguje novac u narednim danima će vam isti biti i vraćen na vaše veliko iznenađenje. 

Ljubav

Slobodne će iznenaditi novo poznanstvo „iz komšiluka“ i pokrenuće sasvim novu energiju, ali i mogućnost jedne lepe i trajne priče. Leptirići su krenuli ka vama, budite spremni za zaljubljivanje. Oni koji su u vezama mogu imati nesporazume u vezi finansija, kao da je partner nešto pokušao da sakrije od vas i vi ste to naravno, otkrili pa ćete morati da raspravite čemu takvo ponašanje. Razgovor bez dramatizacije je ono što će pomoći da se situacija reši i oboje budete zadovoljni.

Podznak Jarac

Zabrinuti ste oko situacije sa finansijama i vrlo vas uznemirava svaki račun i svaki neočekivani trošak koji dolazi, ali cela ova situacija će vam na kraju doneti nove uvide i mogućnosti za zaradu pa ćete napraviti veliku promenu koja je neophodna. Manje ega, više angažovanja u narednim danima i sve će vam se posložiti.

Ljubav

Slobodni imaju mogućnost ili da upoznaju nekoga ko ima neko neobično zanimanje ili se trudi da bude „kontra od sveta“ što će im u ovim danima jako prijati. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji će se verovatno baviti pitanjima koje se tiču potomstva, a neki i potpuno neplanirano mogu dobiti vesti ili želju za proširenjem porodice. 

Podznak Vodolija

U ovoj nedelji ćete biti željni velikih promena pa kako to obično biva dame će prvo menjati boju kose i frizuru, a muškarci ono što im žena kaže. Šalim se malo, naravno, ali u narednim danima je jako važno da sebe postavite na prvo mesto i pokrenete sve one promene koje vas čekaju „nekako s proljeća“ ove, za vas, izuzetne godine.

Ljubav

Oni koji su u vezama bez obzira na sve probleme koji vas mogu stići, ne treba da brinete jer vaša veza je izuzetno jaka i prevazići ćete apsolutno svaku prepreku i doživetu promenu nabolje. Slobodnima ljubav stiže na treningu, na nekom kursu plesa, jezika ili sporta ili nekom mestu na kom se ludo zabavljaju. Ova osoba može biti neka umetnička i nežna duša. 

Podznak Ribe

Vaša saga sa prijateljima ne jenjava ni ove nedelje, neko pokušava da vašu vrednost umanji pričama koje su daleko od istine i potrebno je da se suočite sa ovom osobom kako biste razrešili ovu situaciju. Pojedina vaša nadanja i želje će na trenutak delovati nemoguće, ali nemojte odustajati jer vreme koje dolazi vam nosi ostvarenje uz buđenje i preuzimanje odgovornosti za svoj život.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu imati zanimljive susrete sa nekim ko je sportski tip i ko će i vas pokrenuti na neku vrstu fizičke aktivnosti. Oni koji su u vezama rešavaju nesuglasice i dogovaraju neko iznenađenje za zajedničke prijatelje. Moguće je da je u pitanju i putovanje na koje ćete zajedno ići. 

Pročitajte i ovo: Kristali koji pomažu kod simptoma menopauze

Naslovna fotografija: unsplash.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.