Nedeljni horoskop: 16. april – 22. april

Nadam se da vas zatičem u dobrom raspoloženju ovog dana, da ste van gužve, haosa i svih mogućih obaveza i da odmarate sa onima koje najviše volite. Iako to kod nekih možda nije slučaj želim vam da se ipak okrenete dobrim stvarima i onom osećaju optimizma koji je sigurno tu negde u vama, samo treba da ga pokrenete.

Nedeljni horoskop: 16. april – 22. april

Nedelja koju započinjemo Mesecom u znaku Riba daje nam mogućnost da pobegnemo u neki drugačiji svet, da maštamo više nego obično i da one srcaste naočare ne skidamo ni na tren jer smo tako u mogućnosti. Ono što vam moram reći jeste da nikako ne preterujete sa alkoholnim pićima jer vam može biti jako loše u narednim danima. Samo budite umereni i neće biti problema. Mesec će 18.4. u 3.10č preći u znak Ovna što znači da se, hteli mi to ili ne, ipak moramo probuditi i pokrenuti napred i to brzo, bez čekanja i bilo kakvih zastoja. U znaku Ovna nas čeka i solarna eklipsa i Mladnjak o kojima ću još pisati u nastavku. 20.4. u 6.30č nam Mesec prelazi u znak Bika, pa će energija biti usmerena na uživanje, ali i pojačanu želju za slatkišima. Takođe, u ovim danima možemo sklopiti izuzetne poslovne dogovore koji se tiču saradnji koje nam donose veoma dobre pasivne prihode u narednom periodu. Našu nedelju završavamo sa Mesecom u Blizancima koji tu prelazi 22.4. u 12.11č što nam nosi energiju optimizma i želje za druženjem sa onima koji nam prijaju uvek i koji nose neku dečiju radost sa sobom bez obzira na muku koju im život zadaje.

Najvažniji dan u našoj nedelji je 20.4. i to iz nekoliko razloga. Prvi je Solarna eklipsa ili potpuno pomračenje Sunce u 6.12č na poslednjem stepenu znaka Ovna. Pomračenja nisu ništa tragično, ni strašno, i ništa nam se neće dogoditi ovog trenutka, ali u narednih šest meseci poljem kojim vlada znak Ovna odnosno taj segment života će nam prirediti raznorazne promene koje na neki način i sami osećamo već kao neophodne, ali ipak nam je potrebna neka vrsta pritiska kako bismo to i rešili. Najvažnije je da u ovim danima ne donosite odluke na brzinu i u stanju besa ili nekih jakih emotivnih reakcija jer je vladar ovog pomračenja Mars u Raku koji ume da bude povređen zbog poprekog pogleda i ume brzopleto da reaguje i napravi haos tamo gde to i nije baš potrebno. U istom trenutku imamo i Mlad Mesec u znaku Ovna koji traži nešto novo od nas, nešto što smo započeli pre mesec dana i možda prebrzo i nestrpljivo očekivali da će sve ići mnogo lakše, međutim ovo je bio pripremni period i sada tek imamo ozbiljno dobru priliku da osetimo benefite od svega što smo radili u proteklom periodu. Oni koji praktikuju dijetu po mesečevim menama vodeni dan u trajanju od 24č počinju 20.4. u 6.12č.

Sledeća promena ovog četvrtka se dešava sa Sunčevim znakom pa nam se Sunce iz nestrpljivog Ovna seli u znak Bika u 10.14č u kom će biti do 21.5. u 9.09č i pruža nam mogućnost da sve ono započeto u toku boravka Sunca u Ovnu sada konačno materijalizujemo i dobijemo prihod koji i mislimo da zaslužujemo. Novac i način kako da do njega dođemo, a da opet ostanemo verni sebi i svojim moralnim vrednostima biće jedna od glavnih tema u danima kojima vlada Sunce u znaku Bika. Dragi Bikovi, želim vam srećan rođendan i da, konačno oslobođeni pritiska koji ste veoma dugo imali, krenete put ostvarenja svojih životnih želja.

Sunce će istog dana, oko 18č doći do izazova sa Plutonom pa je period promena naglašen, ali i upozorenje da ono staro što nam više ne služi moramo ostaviti iza sebe i krenuti napred jer život neće da nas čeka, a sasvim je bez veze da ga pustimo da tek tako prolazi pored nas. Budite hrabri, pogledajte svoje strahove onako, oči u oči i videćete da ste jači nego što ste mislili, a i da su svi ti strahovi rešivi i ako neko može da ih pobedi onda ste to sigurno vi.

Najveća zvezda u zodijaku, onaj o kom se najčešće priča i koji puni novinske članke i one fatalne naslove u kojima mesta optimizmu nema, samo najgore moguće prognoze, gospodin  Merkur će u petak krenuti u svoj retro hod. Podsećam vas, ništa strašno, ništa fatalno i nemojte dozvoliti da vas uplaše. U periodu retrogradnosti Merkura u znaku Bika, sve do 15.5. imaćemo glavnog krivca za sve što nam ne bude išlo po planu, a ono o čemu ćemo najviše razmišljati jesu finansije i kako do njih doći. Takođe, ovo su dani u kojima treba raditi sve ono što nam dugo stoji na čekanju i što nikako da završimo. Nove ideje i projekti neka sačekaju jun. Ukoliko baš nešto novo morate početi u ovom periodu, nemojte brinuti već samo dobro pročitajte stranice ugovora koje potpisujete i tehniku, kao i automobile, kupujte na proverenim mestima.

Izuzetnu nedelju vam želim, a kako će se sve ove promene odraziti na vas u odnosu na podznak možete pročitati u nastavku.

Podznak Ovan

Jedna od onih nedelja u kojoj vam sve ide nekako nikako. Velika impulsivnost, želja da sve rešite i završite očas posla, a neće moći baš tako. Pokušajte sve što je važno, dokumentacija, ugovori, važni pregovori, da rešite do srede jer ste nakon toga vrlo ishitreni i možete sebi doneti više štete nego koristi. Ukućani nisu krivi za vaše raspoloženje, pa vas molim da pazite kako im se obraćate jer će nervoza biti jaka i lako možete ući u sukob sa onima koji to nisu zaslužili i koje ipak najviše volite. Čuvajte se povreda.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji samo nestrpljivošću mogu da naprave problem jer neka komunikacija je tu, ali morate dati vremena da se odnos razvije ukoliko želite nešto kvalitetno i trajno. Oni koji su vezama i dalje imaju sjajnu komunikaciju, ali partner ili vi možete imati nekih problema vezanih za kuću ili roditelje koji će vas opterećivati pa nećete moći da se potpuno posvetite i uživate u svom odnosu. Razumevanja jedno za drugo imate i to je u ovom trenutku najvažnije.

Podznak Bik

U ovim danima bi trebali obratiti više pažnje na finansije, neka dugovanja i račune koji nisu plaćeni jer vam sve može stići sa kamatom pred kraj nedelje. Nadređeni vam nisu naklonjeni u ovom periodu, pa dobro razmislite pre nego nešto kažete bilo kome u poslovnom okruženju. Držite se svog posla i manje se poveravajte ljudima koji vam nisu bliski.

Ljubav

Oni koji su u vezama neka budu oprezni sa rečima u narednim danima, a ono što bi vam oboma prijalo jeste neko kratko putovanje od pet-šest dana koje će vam uneti drugačiji ton u svakodnevicu. Slobodnima stižu bivši… Setiće vas se i Miloš tj Marija iz vrtića, ali i vi njih u narednim danima. Kome ćete dati priliku da ponovo uđe u vaš život zavisiće samo od vas. Pametno birajte.  

Podznak Blizanci

Kreće nedelja u kojoj se povlačite u sebe, potreban vam je mir i bilo bi odlično ukoliko možete da odete na neki odmor u ovom periodu ili da spojite praznike tamo negde do 1. maja. Misli su vam opterećujuće i vrtite neke filmove o nečem što je bilo, a verujete da je moglo mnogo bolje. Setite se da sve uvek bude baš onako kako treba da bude i pustite te svoje lepe glave da malo odmore. Ako ne možete na neki odmor onda češće praktikujte vežbe opuštanja, boravak na svetim mestima, meditacije ili razgovor sa psihologom ili duhovnikom. Smanjite nervozu oko novca jer vam može doneti samo stres od koga vam slabi imunitet pa zbog prehlada ne možete da radite i krećete u začarani krug. Ideje koje imate i saradnje o kojima dugo razmišljate sada dolaze na realizaciju i doneće vam željeni finansijaki pomak.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu imati komunikaciju sa nekim ko je iz druge države ili trenutno radi na brodu pa niste u mogućnosti da se vidite. Dobre prilike vam stižu preko prijatelja, a bilo bi dobro da se klonite zauzetih partnera i tajnih veza. Oni koji su u vezama žele da naprave taj korak dalje u ovom odnosu i nemojte brinuti, doći će i do toga, trenutno partner ima problem u vezi finansija i to je nešto što je potrebno prvo rešiti kako biste mogli da pravite ostale planove u vezi zajedničkog života i potomstva. 

Podznak Rak

U ovoj nedelji je jako važno da ne provodite više od osam sati na poslu jer će sve preko tog vremena biti iscrpljujuće za vas i doneće vam jaku nervozu. Ukoliko radite u velikim sistemima možete očekivati važne i ozbiljne promene na koje čekate već neko vreme. Stomak vam je izuzetno osetljiv pa pazite šta jedete i, ponavljam, još važnije, pazite šta jede vas. Poslovi koji uključuju prijatelje, a nisu se realizovali do sada će se pokrenuti nakon 21.4.

Ljubav

Oni koji su u vezama i dalje neka budu na oprezu što se tiče nekih bivših ljubavi, bilo vaših, bilo partnerovih. Ne obraćajte pažnju na njih i budite posvećeni svojoj vezi. U ovoj nedelji se prijateljima nemojte previše poveravati, posebno ne u trenucima besa i ljutnje prema partneru. Svaki problem je rešiv, ali razgovor morate voditi sa osobom sa kojom ste u vezi, a ne pričati o njoj/njemu okolo, nekim drugim ljudima. Slobodni neka obrate pažnju na one koji im prenose znanje ili su vam nadređeni jer tu su najveće šanse za nove početke. 

Podznak Lav

Nedelja u kojoj je važno da obratite pažnju na saradnju sa inostranstvom jer se neke teme mogu pokrenuti, ali može doći i do problema u samoj komunikaciji ili nekim informacijama koje ste prevideli, pa sve proverite dobro pre nego krenete na sastanak ili pošaljete mejl. Ukoliko imate neki sudski spor u toku, ova nedelja nosi odlaganje, pa bi bilo dobro da se manje nervirate jer time ništa nećete rešiti.

Ljubav

Slobodni će u narednoj nedelji biti malo neiskreni prema novim osobama koje ulaze u njihov život. Napravićete neku predstavu o sebi koja baš nije najtačnija pa ipak pre nego što bilo šta kažete dobro razmislite da li želite odnos koji počiva na lažima, da li vam je nešto takvo potrebno u životu?! Oni koji su u vezama će u narednim danima imati osećaj da ih partner guši i da ne mogu svoje želje da ispune na pravi način jer imaju osećaj ograničenja, a ne podrške koja im je potrebna. Razgovor je uvek rešenje pa tako i ovaj put iskomunicirajte ono što osećate i rešite problem odmah, ne čekajte promenu koja će se desiti sama od sebe jer neće se desiti.

Podznak Devica

Nedelja u kojoj je važno da ne trošite previše novca na nebitne stvari, posebno oko 20.4. Imate mogućnost da napravite dobre poslovne poteze, a oni koji su bez posla da se zaposle baš tamo gde su i želeli. Nakon, 21.4. gde god da ste aplicirali za posao, a možda ste i zaboravili na to će vam doći u vidu ponude koju možete prihvatiti ili odbiti, izbor je na vama. Takođe, idealan je trenutak za polaganje ispita koje dugo ne uspevate da položite. 

Ljubav

Slobodni u danima pred nama imaju mogućnost da se upuste u neku priču koja im nimalo nije potrebna, ali pitanje je hoćete li imati želju tj snage da odolite ovoj privlačnosti koja će vas vući ka toj osobi i uz jedno „jednom se živi“ napravićete ono što želite. Uživajte dok traje. Oni koji su u vezama imaju želju da nešto pokrenu sa partnerom i da ulože zajednički novac. Savet je da ipak sve dobro proverite pre nego uđete u ovaj projekat tj uložite novac.

Podznak Vaga

U ovim danima vam neko, konačno, vraća novac na koji ste i zaboravili da vam duguje. Takođe, nije dobar momenat za bilo kakve nove pozajmice ili podizanje kredita. Vodite računa u saobraćaju jer lako možete dobiti neku kaznu koja će vas jako iznervirati.

Ljubav

Slobodnima ovo nije najsjajnija nedelja za nova poznanstva jer srećete vrlo nepoštene ljude sa kojima teško da nešto dobro možete napraviti. Posvetite se poslu u ovim danima, a o ljubavi ćemo neki sledeći put. Oni koji su u vezama će u danima koji slede imati preokupaciju partnerovim problemom na poslu. Velika nervoza koju će partner donositi u vaš odnos zahteva da pokušate da razumete i pružite mir koji će mu biti potreban jer sve je to ljubav. 

Podznak Škorpija

Neki od vas u ovoj nedelji će napraviti velike promene u poslovnoj sferi, neki daju otkaz i počinju novi posao, neki dobijaju bolju poziciju od one na kojoj su trenutno, ali svakako jedan jako dobar period u kom napredujete na polju posla. Veoma dobra zarada i uvećanje finansija vas očekuje. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste zdravlje jer oko 21.4. možete osećati veliki umor zbog pada imuniteta.

Ljubav

Slobodni mogu imati osećaj da ne zaslužuju da budu srećni i na neki način će sami sebe ograničavati u koraku napred koji je potrebno napraviti. Nemojte pristajati na veze u kojima se ne osećate potpuno emotivno ispunjeno. Oni koji su u vezama mogu imati nesuglasica zbog nekih starih problema ili nekih bivših osoba koje uopšte ne moraju biti prisutne u vašem životu, ali ljubomora će biti jaka i svašta vam može padati na pamet. Scenarije ostavite za filmove, a sa partnerom razgovarajte o potencijalnim problemima.

Podznak Strelac

Optimizam je tu, ali molim vas ne trošite previše novca i nemojte misliti da ćete bilo šta dobiti na igrama na sreću jer ovo nije taj trenutak. Takođe, dobro razmislite kada su ulaganja u nove biznise i projekte u pitanju jer i tu vas može poneti neopravdani optimizam. Poslovna situacija je kreni-stani od kraja ove nedelje i nije vreme za nove projekte, već rešavanje poslovnih obaveza koje stoje nerešene neko vreme.

Ljubav

Slobodni imaju odlične mogućnosti za jedno neočekivano zaljubljivanje i početak veze u kojoj će sve ići brzo, zanimljivo i baš onako kako ste priželjkivali da vam bude. Oni koji su u vezama mogu imati mnogo nerazumevanja u ovoj nedelji, ljubomore i svađalačkog (ne)raspoloženja. Trošite ove strasti malo pametnije, fizička aktivnost, odvojena ili zajednička će biti od velike pomoći.

Podznak Jarac

U kući može biti ili kvarova uređaja, ili nekih nesuglasica koje će vas remetiti. Neki od vas će odlučiti da je vreme da se osamostalite i odete od roditelja što će se pokazati kao dobar potez. Kada je poslovni segment u pitanju za one koji se bave privatnim poslom može biti nekih pomeranja dogovora što će vas nervirati, ali pustite, kada vam sve dođe biće još bolje nego da je bilo baš u ovom trenutku. Od petka vam je energija malo usporena i biće vam potrebno više odmora.

Ljubav

Slobodni od ove nedelje imaju posla sa bivšima pa ako postoji neko iz vaše prošlosti na koga ne prestajete da mislite evo prilike za pomirenje i obnovu odnosa. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji imaju mnogo bolje izglede za boljitak i čak neke razgovore o ozbiljnijem odnosu i nastavku same veze. Velika većina vas će razgovarati o početku zajedničkog života, a neki će konačno objaviti svetu da su zajedno.

Podznak Vodolija

U ovoj nedelji najviše troškova imate koji su vezani za kuću, ili decu, kao i izazova i nesporazuma na tom polju. Ono što je dobro u ovim danima jeste mogućnost nekog neočekivanog kratkog putovanja na koje ćete otići. Obavezno idite na ovaj put jer vam je stresa preko glave i zdravlje trpi zbog toga. Ne preuzimajte na sebe obaveze koje ne možete da završite.

Ljubav

Oni koji su u vezama menjaju način komunikacije, odlaze na neko kraće putovanje, ali  pred kraj nedelje se bore sa nekim problemima u okviru doma u kom žive. Možete imati raspravu koja se tiče kupovine stvari za kuću. Definitivno sada nije trenutak za takve kupovine pa nemojte bez veze ulaziti u problem. Slobodni da u ovim danima ne komentarišu sa rođacima o svom ljubavnom životu jer vas sve što kažu može samo iznervirati. U slučaju da insistiraju na priči o tome, samo okrenite na šalu. Komunikacije  sa novim osobama mogu krenuti putem interneta ili upoznavanja na nekim mestima na kojima se osećate opušteno. 

Podznak Ribe

Veoma dobra nedelja je pred vama, posebno kada su u pitanju posao i finansije. Nove poslovne ponude će vam dolaziti od nekih ljudi od kojih to najmanje očekujete, a pokazaće se kao najbolje moguće za vas. Od 21.4. imate priliku da obnovite komunikaciju sa braćom, sestrama ili nekom rodbinom sa kojom se duže vremena niste viđali, ni čuli. 

Ljubav

Slobodni imaju mogućnost upoznavanja novih osoba koje su ili vezane za neke ekonomske poslove ili su iz oblasti komunikacije, saobraćaja ili trgovine. Oni koji su u vezama u narednih nekoliko nedelja ne treba da se vode pretpostavkama i da tumače na svoj način reči partnera već da odmah pitaju ukoliko nešto nisu najbolje razumeli ili su se iz bilo kog razloga osetili loše i povređeno.

Pročitajte i ovo: Pluton u Vodoliji – najveći uticaj na 4 znaka zodijaka

Naslovna fotografija: pexels.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.