Pluton u Vodoliji – najveći uticaj na 4 znaka zodijaka

Degradacijom sa planete na patuljastu planetu, astrološka moć Plutona se nije umanjila – a ako pripadate fisknim horoskopskim znacima na koje Pluton u Vodoliji najviše utiče, pripremite se za važne životne promene.

Pluton u Vodoliji je tranzit dugoročnog uticaja – od 2023. do 2043. godine i najveće promene doživeće Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije.

Pluton je gospodar podzemnog sveta – planeta smrti i ponovnog rođenja, ali njegov uticaj nije negativan, već transformativan – Pluton u Vodoliji je alhemičar, koji jednu stvar pretvara u drugu. Smrt i ponovno rođenje simbolizuju mnogo toga – davanje i primanje, kraj jedne životne faze i početak druge, duhovni preporod i životne prekretnice. Obasjava tajne koje se kriju u senci, podiže stene i pokazuje nam šta se krije ispod njih – ne možete poreći istinu, kada vas Pluton gleda u oči.

Pluton je generacijska planeta, koja oblikuje velike trendove čovečanstva – na primer, milenijalci su rođeni dok je Pluton bio u Škorpiji, a generacija Z je rođena pod uticajem Plutona u Strelcu. Sada, kada je Pluton u Vodoliji (prva promena znaka još od 2008. godine), očekuju nas revolucionarni skokovi u budućnost. A da li će ona biti bolja ili gora od ovoga što imamo sada, u potpunosti zavisi od nas samih, upozoravaju astrolozi. Lični izbori svakog pojedinca i lična odgovornost su ono što formira kolektivnu svest i podiže je na viši nivo. Pluton u Vodoliji upire prstom u svakog od nas, podsećajući nas da čovečanstvo nije amorfna masa, već zbir i ukupnost individua.

Pluton je spora spoljna planeta i pokriva samo jedan od tri stepena godišnje i njegov tranzit kroz Vodoliju, koji je počeo 23. marta, postepeno će se oblikovati u narednih 20 godina. Njegovo kretanje će 1. maja 2023. postati retrogradno i vratiće se u znak Jarca 11. juna. Zatim će ponovo ući u Vodoliju 20. januara 2024. i još jednom se vratiti Jarcu 1. septembra 2024. godine, da bi se ustalio u znaku Vodolije 19. novembra 2024. Svoj tranzit će završiti 2043. ulaskom u znak Riba i mnogi od nas će ostatak svog života provesti pod uticajem Plutona u Vodoliji.

Ne plašite se onoga što dolazi – šta god to bilo, odvijaće se sporo i imaćete vremena da se prilagodite i prihvatite promene. Ali, ako vaš sunčev znak ili znak u usponu (znak koji se upravo uzdizao u trenutku vašeg rođenja) pripada nekom od fiksnih znakova, vaš život bi tokom narednih dvadeset godina, mogao biti u potpunosti transformisan.

Pročitajte i ovo: Šta znače popularni Feng Shui simboli i kako da ih koristite u svom domu

Znaci na koje će najviše uticati Pluton u Vodoliji

Bik

Ako ste Bik, ili Bik u usponu, Pluton u Vodoliji će uzdrmati vašu karijeru i ukupnu reputaciju. Dok Pluton provodi narednih 20 godina osvetljavajući vašu 10. kuću javnog ugleda, možda ćete zateći sebe kako odustajete od nekih zacrtanih puteva u karijeri i ispunjavate snove koji se nisu oblikovali onako kako ste se nadali. Sa početkom ovog tranzita, možete doživete neke neuspehe, ili napustiti neke standarde koje ste sebi postavili. Pluton uništava pre nego što stvori i da bi vas stavio u najbolju moguću poziciju da dostignete veličinu, možda ćete morati da otpustite sve što ste nekada znali. Iako ovo zvuči zastrašujuće, to je fantastično i jedinstveno – neće mnogi od nas iskusiti kako Pluton prelazi njihovo središte neba, što može dovsti do novca, moći i slave, ako ste voljni da prihvatite potpuno drugačiju strukturu i brend svoje karijere. Na grčkom, Pluton znači „bogatstvo“ i dok se ovaj tranzit završi, videćete sve načine na koje vas je opremio za slavu i izvrsnost.

Lav

Vaši odnosi su pod mikroskopom, već na samom početku tranzita i u narednih 20 godina moraćete da se suočavate sa „kosturima u ormaru“ posebno ako su vas sprečavali da razvijete i negujete zdravo i snažno partnerstvo. Lavove, kao i Lavove u usponu, Pluton u Vodoliji može dovesti do velikih uspona i padova u ljubavnom životu, društvenom životu i vezama jedan na jedan. Ali to nije negativno – spremni ste da budete ono što jeste i da svima pokažete svoju autentičnost. Vaši pravi prijatelji i saveznici otkriće o vama isto koliko i vaši neprijatelji i protivnici. Bićete usmereni na negovanje veza i odnosa koji su zaista važni, kao i na odvajanje i otpuštanje onih koji nisu, tako da ćete se, sa odvijanjem ovog tranzita osećati sve sigurnije u svojim bliskim odnosima. Ovaj tranzit bi mogao da vam otvori mogućnosti za dobre i profitabilne veze i doneti vam bogate i ugledne partnere, ljubavnike, prijatelje.

Škorpija

Pripremite se za velike promene, jer je Pluton u Vodoliji tu da osvetli i najprašnjavije i najskrivenije uglove vašeg ličnog života. Škorpije i Škorpije u usponu ovaj tranzit će primorati da se nose sa nekim porodičnim dramama i sukobima, povezanim sa emocionalnim korenima i ključnim uticajima na vašu ličnost. Da biste mogli da izvršite transformaciju i stvorite porodičnu dinamiku i domaće okruženje koje podržava vaš najveći rast, možda ćete morati da provedete naredne dve decenije oslobađajući se obrazaca koje ste pokupili u porodici i isceljujući se od trauma koje ste doživeli u ranom detinjstvu. To nije lako, ali nagrade su vredne vašeg vremena i truda. Spremni ste da se osećate dobro sami sa sobom i da stvorite svoj dom tamo gde vam je srce – ne treba vam blagoslov porodice da bi vaš lični život imao smisla. Tokom ovog tranzita možete biti potpuno neočekivano uključeni u testament nekog rođaka i dobiti nasledstvo kome se niste nadali.

Vodolija

Spremite se da postanete potpuno nova verzija sebe – Vodolije i Vodolije u usponu će iskusiti nešto što većina nikada ne iskusi. Pluton prelazi preko vašeg ascedenta i u narednih 20 godina će potpuno transformisati vašu prvu kuću i kada se to završi, osećaćete se jače, moćnije i spremnije da pokažete svetu svoje pravo lice. Da biste prošli kroz ovu metamorfozu, možda ćete morati da provedete neko vreme žaleći za onim što ste mislili da jeste i opraštajući se od života koji ste želeli da imate. Ovo će biti dug proces i ništa se neće odigrati preko noći, ali promena će biti intenzivna i uzbudljiva, koliko i zastrašujuća. Cela vaša ličnost će uskoro postati trend – Vodolije, bićete pioniri, istraživači i pokretači, vođe sveta u sledeću eru istoriju i moći ćete da ispunite svoju sudbinu na ovom svetu. I svi su spremni da slede vaše vođstvo!

Pročitajte i ovo: Saturn u znaku Riba – najveći astrološki uticaj u 2023.

Naslovna fotografija: pexels.com

Brankica Milošević veruje da je dete u nama najvažnija osoba na svetu, koja zaslužuje svu onu ljubav koju rasipamo okolo. Sve je zanima, o svemu ima mišljenje i ne okleva da ga promeni.