Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nedeljni horoskop: 16. oktobar – 22. oktobar

Ko se izmirio prošle nedelje, a ko još više posvađao?! Lunacija u Ovnu nam je donela veliko nestrpljenje i želju da rešimo pojedine situacije preko noći, pa smo mogli nesmotreno napraviti korake koji nas vode u još veći problem. Međutim, dani pred nama nose novu energiju koja nam daje mogućnosti za promene koje, moram priznati, neće biti lake, ali su neophodne, bilo da ste se izmirili ili definitivno rastali sa nekom vama važnom osobom. 

Nedeljni horoskop: 16. oktobar – 22. oktobar

Merkur je od 17. oktobra potpuno oporavljen od retrogradnog hoda i sada možemo na najbolji način iskoristiti njegove dobre strane za razgovore, kupovine, potpisivanje važnih dokumenata.

Podrška i dobra energija nam dolazi već 18. oktobra i to u vidu dobrih saveta uz Sunce trigon Mars, pa ćemo imati mogućnost da napravimo važne korake ka svom cilju i da shvatimo šta je ono čemu težimo, ali uz pomenute savete i da nađemo način kako do toga da dođemo. 

Već narednog dana, 19. oktobra, imamo izazov između Sunca i Plutona što znači da promene nisu lake, nimalo i da je potrebno da se suočimo sa svojim najvećim strahovima i gubicima koje smo imali u prošlosti, a zatim i da krenemo dalje jer samo suočavanje može doneti i neku vrstu napretka. Podrška istog dana stiže u vidu Venere u  trigonu sa Marsom, pa je zdrava strast ono što će nam dati snagu da u promenama i istrajemo. Bilo da je u pitanju emotivni odnos ili hobi ili posao za koji dajete sve od sebe, sada traži neku vrstu odricanja od starih načina funkcionisanja kako bi se pokrenulo nešto drastično bolje. Kada kažem da neće biti lako, jasno vam je da su promene ono što niko ne voli i da se lako naviknemo i na loše, samo da nešto ne moramo da menjamo. Sada, moramo da (se) menjamo jer nas nebo i zvezde upravo na to usmeravaju i kada su uključeni izazovni aspekti ne treba da se pitamo „Kada će ovo proći?“ već da vidimo šta mi korisno možemo izvući za sebe i svoj život u tim situacijama.

Finansijski segment, ali i emotivni 20. oktobra zahteva od nas korenite promene ponašanja, trošenja, načina na koji radimo i ponavljamo neke obrasce pa uz izazov Venere prema Plutonu umesto da strahujemo šta će biti sa našim poslom, hoćemo li imati dovoljno novca ove zime i da li to naš voljeni ipak gleda drugu, treba da se okrenemo sebi, da završimo sa onim što nam ne prija, da napravimo plan zarade i troškova, a u emotivnom odnosu da razgovaramo sa partnerom i radimo na odnosu jer sada je važno da dela budu drugačija, sa rečima smo se već opekli.

Zagrljaj Sunca i Venere 22. oktobra u znaku Vage, samo dan pre nego i jedno i druge zakorače u duboke škorpijske vode, doneće nam trenutak u kom odlučujemo da se borimo za nas, našu ljubav, neki partnerski odnos kome je potrebna promena i koji će u danima Škorpije, koji nas čekaju, da baš kao ptica Feniks dožive svoju veliku transformaciju. Ukoliko ste odustali od nekoga, sada je trenutak da se borite, ali za sebe i menjate ono što vas koči da biste bili potpuno svoji i srećni. 

Mesec putuje od svoje kuće, znaka Raka (16. i 17. oktobra), pa ćemo imati više drame nego u danima kada je u znaku Lava jer Račići vole da su centar sveta i nemojte ih slučajno popreko pogledati jer se mogu lagano uvrediti. Dok bude boravio u znaku Lava (18, 19. i delom 20. oktobra) imaćemo mnogo izmena planova, pa se pripremite na prilagođavanje, a kada stigne do Device (21. i 22. oktobra) znate da je krpa u ruke i čišćenje stana najsigurniji način da manje brinemo jer sa Devicom umemo da se „sekiramo i unapred i unazad“.

Podznak Ovan

U danima pred nama sve manje energije imate za objašnjenja jer ko hoće da vas razume, razumeće vas bez ijedne reči, ko ne želi, ne vredi trošiti vreme. Nesuglasice i neistine se mogu širiti u komšiluku, pa budite oprezni kada su priče „na kafama“ u pitanju.

Ljubav

Slobodni neka se čuvaju ovolike želje za partnerstvom jer ih može odvesti i u veze koje mogu biti onako potpuno bez veze. Strasti ima u vama, ali polako i pažljivo birajte, ne zanemarujte ono što vam smeta na početku, neće proći i kasnije može biti samo još veći kamen spoticanja za nastavak odnosa. Oni koji su u vezama svaki problem mogu rešiti kroz konstruktivne razgovore i ono što će obeležiti dane pred vama jesu promene i veliki koraci koje pravite u svom partnerskom odnosu. 

Podznak Bik

Fokus je na dešavanjima u sferi posla i konačno dolaze nove ideje, kao i mogućnosti rešenja za zastoj koji se desio u tom polju. Promene načina funkcionisanja su potrebne pa razmislite ili o promeni posla ili promeni saradnika jer neko ili nešto koči napredovanje.

Ljubav

Oni koji su u vezama mogu biti malo naporni ili im je partner naporan pa je rešenje u balansu koji se mora pronaći i drugačijem nametanju svojih želja i potreba. Imate želju da postavite ili/ili zahteve koje bi partner morao da ispuni, ali to nije rešenje, pa pokušajte da razgovarate na normalan način kako ne bi došlo do još većeg problema, ili čak i prekida. Slobodni imaju mogućnost da u ovoj nedelji upoznaju nekoga ko je veoma mističan, ali utisak koji ostavlja će biti tako intenzivan da će imati jaku želju da se približe i saznaju sve o ovoj osobici.

Podznak Blizanci

Pokretanje na polju posla možete očekivati u narednim danima, projekti i dogovori koji čekaju na realizaciju od avgusta sada mogu doći na dnevni red. Svakako dobro proverite sve informacije jer nešto vam lako može promaći ili delovati drastično gore ili bolje nego što zaista jeste. U suštini držite se nogama na zemlji i neće biti problema.

Ljubav

Slobodne u narednim danima može privući osoba koja ima izuzetne manire, lepo izgleda i još lepše priča, ali i skriva veliku dozu posesivnosti koja vam nikako neće prijati, pa razmislite koliko vam sve to treba ili ne treba u ovom trenutku. Oni koji su u vezama mogu biti veoma nepošteni prema svom partneru u ovim danima jer neke informacije ne znate i ne vidite ih na pravi način što može doneti konfuziju u vaš odnos. Razgovor od kog bežite je rešenje pa razmislite da li je bolje da se uzalud nervirate ili da otvorite karte i ragovarate o svemu.

Pročitajte i ovo: Vodič za kristaloterapiju – isprobajte isceljujuće dejstvo kristala

Podznak Rak

Vi umesto da rešavate probleme, kao da ih umnožavate… Manje analize, više akcije je potrebno kako biste nešto uspeli da uradite. Mozak vam radi nikad brže, ali misli vam mogu biti konfuzne i deluje mi da u većem delu vremena prilično zavaravate sebe i tražite izgovore za ostanak u nekoj situaciji koja vam ne prija. Pogled na rešenje je potreban, a ne tugovanje nad problemom. Vreme je da se pokrenete.

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju pred sobom jedan dobar period za promene koje, naravno, nisu lake, ali uz trud i rad na sebi i odnosu sve je moguće popraviti nabolje. Nemojte biti isključivi u svojim razgovorima i saslušajte šta partner želi jer samo na taj način možete ostvariti kvalitetan odnos. Slobodni neka odmaraju u ovoj nedelji i provode se po kućnim žurkama i sedeljkama jer je tu mogućnost za upoznavanje novih ljudi izražena.

Podznak Lav

Velika unutrašnja transformacija se dešava kod vas, način razmišljanja, način komunikacije… Mnogo toga ćete konačno početi da zadržavate za sebe, a ne da svima pričate svoje želje i ideje. Poslovni planovi koje imate za budućnost su odlični i podržani u vremenu koje dolazi pa nikako nemojte od njih odustajati. 

Ljubav

Slobodni će imati nedelju dana da razmišljaju kako ljubav nije za njih i kako je nebitno šta se to dešava u njihovom emotivnom životu jer svi se razvode, svi varaju, sve je bez veze… Ne, nije tačno, ljubav je uzvišena emocija i onaj ko voli ne može nikada da bude na gubitku. Oni koji su u vezama bi morali da razgovaraju sa svojim partnerom o onome što pokušavaju da zadrže u sebi jer em što nećete rešiti problem tim ćutanjem, em što se možete razboleti, a ni jedno, ni drugo nije dobro ni po vas, ni po emotivni odnos. Recite šta je to što vas muči!

Podznak Devica

Problemi sa papirologijom, kupovinama, reklamacijama i kvarovima uređaja se konačno završavaju i kreću rešenja već od utorka što će vam doneti veliko olakšanje jer je bilo i previše sitnih, a u kranjem skoru ipak krupnih neprijatnosti. 

Ljubav

Slobodni imaju mogućnost za upoznavanje osoba sa kojima bi mogli da ostvare neki površan kontakt ili veze bez obaveze. Oni koji su u vezama  imaju veliku mogućnost da u narednim danima naprave velike promene u svojim odnosima jer ta želja za kontrolom partnera i samog odnosa nije nešto što vam na dugoročno može doneti nešto dobro i pravi je trenutak da se takav način razmišljanja i funkcionisanja iskomunicira sa partnerom, a zatim i radi na promeni.

Podznak Vaga

Nedelja u kojoj imate mogućnost da pomirite razlike u sebi i odnosu prema drugima. Koliko god želeli da ugodite drugima to jednostavno nije moguće i dobro ukoliko na tom putu izgubite sebe. Balans i mera su ono što je važno i potrebno ostvariti jer jedino kada ste u skladu sa sobom taj sklad će se oslikati i na sve(t) oko vas.

Ljubav

Slobodni mogu imati odličnu priliku za upoznavanje sa nekim ko je iz drugog grada ili države što će tražiti veliki trud i odricanje kako bi odnos bio uspešan i održiv. Oni koji su u vezama imaju mogućnost da uživaju uz svog partnera jer će im na sve načine pokazivati svoju naklonost i poštovanje. Možete i skoknuti u toplije krajeve na nekoliko dana. Nemojte dozvoliti nekome iz užeg kruga porodice da utiče na vaše odluke u vezi partnera i samog odnosa jer će pokušati da se mešaju sa netraženim savetima.

Podznak Škorpija

Rizik je vaše drugo ime, ali ipak se u narednom periodu povlačite u sebe i razmišljate šta je najbolje uraditi i kada. Strahovi vas opsedaju i to je sasvim normalno za ovakve periode u kojima se nalazimo. Polako i jasno o svemu razmislite, a vreme za akciju će doći u periodu od sredine novembra pa nadalje. 

Ljubav

Slobodni i dalje ili imaju tajne simpatije ili imaju posla sa nekim ko je zauzet pa ako su u pitanju tajne simpatije znajte da je vreme da ih iskažete na pravi način jer niko vam ne može čitati misli, a ukoliko vam se dopada neko ko je već u vezi opet dobro razmislite da li vam je takva priča potrebna u životu. Oni koji su u vezama osim ako pripremaju rođendansko iznenađenje za partnera onda je ovakva mističnost u redu, u svakom drugom slučaju skrivanje važnih misli i informacija vas vodi u samo još veći problem u odnosu. Svakako je ova nedelja i dalje u znaku skrivanja, a od naredne ćete imati neke drugačije mogućnosti. Razmislite u kom pravcu želite da se vaš odnos razvija jer će to biti na dnevnom redu u narednom periodu.  

Podznak Strelac

Prijatelji mogu imati nekih problema u narednim danima, pa ćete ili biti rame za plakanje ili će vam tražiti pozajmicu. Dobro razmislite o ovom potezu jer se situacija neće završiti na toj jednoj pozajmici. Poslovne promene su neophodne i radite polako i studiozno na njima.

Ljubav

Slobodni mogu imati pomešane emocije kada je neko iz kruga prijatelja u pitanju, a dani pred nama će pokazati da li je u pitanju prolazna strast ili ipak priča koja obećava. Oni koji su u vezama ulaze u period od nekoliko meseci kada će imati vremena da sve nedoumice razreše i postave svoj odnos ili na bolje temelje, ili da svako krene svojim putem jer svakodnevne rasrave i tenzije ne vode nikuda. Ukoliko i poslovno sarađujete sa svojim partnerom ovo će biti jako dobar period u svakom smislu za vas dvoje.

Pročitajte i ovo: Znate li šta krije položaj vaše Lilit u natalu?

Podznak Jarac

Mnogo toga je bilo u vašim mislima i menjalo se u vama u prethodnih šest meseci, a sada je sazrelo i kao da je sad ili nikad trenutak da krenete i svetu saopštite sve što imate, ali i pokažete ličnim primerom šta sve čovek može samo kada donese prave odluke. Naravno, biće i onih kojima je potrebno još godinu dana za pokretanje i promene, ali ne brinite jer  vaših pet minuta tek dolazi. Ukoliko se bavite poslom koji je povezan sa drumskim saobraćajem možete očekivati neka pomeranja zakazanih polazaka i veliku nervozu oko svega toga.  

Ljubav

Slobodni neka obrate pažnju na kontakte preko posla i neka dopisivanja putem društvenih mreža jer odatle mogu krenuti zanimljivi razgovori, a zatim i nešto više… Oni koji su u vezama mogu imati osećaj da partner više vremena posvećuje poslovnim obavezama i na to mu morate skrenuti pažnju kako ne bi otišao u drugu krajnost. Malo odmora i predaha od obaveza, posvećivanja sebi i odnosu vam je oboma preko potrebno. 

Podznak Vodolija

Velike mogućnosti da se u narednim danima odlučite ili makar razmišljate o promeni mesta boravka, neki o odvajanju od roditelja tj osamostaljivanju… Sve ovo će sačekati na konačnu realizaciju još neko vreme, ali plan je sasvim u redu da napravite baš sada.

Ljubav

Oni koji su u vezama će moći da biraju na koji način će iskoristiti mogućnosti pa će neki manipulacijom i dramom doći do onoga što žele i na dugoročno dovesti u pitanje svoj odnos, a drugi će reći otvoreno šta imaju i napraviti jednu veliku i kvalitetnu promenu u svojoj vezi. Izbor je uvek u vašim rukama. Slobodni mogu fatalno da se zaljube, ali ovo će biti odnos baziran na velikoj strasti i ljubomori i imaćete mnogo posla kako bi se veza razvila na pravi način.

Podznak Ribe

Manjak energije za sve kućne i uobičajene poslove će biti na snazi u ovim danima, a čini se da će preko glave biti obaveza oko istih. Pokušajte da se dobro organizujete i nađete vremena za odmor jer vam je preko potreban. Povedite računa u saobraćaju jer ste jako nervozni i koncentracija vam je na minimumu.  

Ljubav

Slobodni imaju mnogo želja, strasti, nadanja, ali u ovom trenutku im se čini da svakom od potencijalnih ipak ponešto fali ili pak ih ima više u odnosu pa ni to nije dobro. Mislim da je ovo period za maštanje i odmaranje, biće i boljih dana. Prolazne veze su tu, ali nije to vaše polje interesovanja.

Oni koji su u vezama imaju jednu veoma lepu nedelju obojenu jakim strastima pa ih iskoristite na najbolji mogući način, ne svađajte se, već uživajte.

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.