Nedeljni horoskop: 19. mart – 25. mart

Nedelja u kojoj menjamo energiju i iz jedne „ne znam gde sam, ali ni gde idem“ prelazimo u energiju „trčim ka svom cilju“, ali idem i glavom kroz zid ako treba kako bih do željenog cilja stigao. 

Merkur će biti prvi vesnik promena i danas će sklopiti dogovor sa Plutonom i obećati mu da će dati sve od sebe u postavljanju granica drugim ljudima, u ispoljavanju svog mišljenja i u borbi za sebe i svoje želje. Nakon što je „položio zakletvu“ nekih sat vremena kasnije u 5.24č prelazi u znak Ovna i više ne ćuti, već naprotiv, ide i na sav glas govori šta oseća i misli i sada je potrebno da ne budemo nestrpljivi, da svoje mišljenje kažemo onda kada nam to neko traži, a ne kada mi mislimo da bi trebalo reći. Takođe, jako je važno da ne zaboravimo da nije uvek važno da budemo u pravu, već da budemo u miru sa sobom i da nije baš svaka borba naša pa da ih u skladu sa tim i biramo, i vodimo.

Nedeljni horoskop: 19. mart – 25. mart

Samo dan kasnije, 20.3. Sunce polaže slične ispite jer dolazi do aspekta sa Plutonom koji zahteva promenu i to iz korena, dosta je uspavanosti, dosta je čekanja da neko nešto uradi umesto nas, da se pojavi čarobni štapić koji će nam rešiti sve probleme već je vreme da sami uzmemo život u svoje ruke i uradimo šta je do nas, a ono što nije to i ne treba da nas brine, rešiće se baš kako treba i kako je najbolje za nas.

Pred kraj dana u 22.25č Sunce će promeniti znak i najaviti dugo čekano proleće našeg života!!! Dragi Ovnovi, srećan vam rođendan! Želim vam strpljenja na pretek za ostvarenje svih želja koje su vam u srcu i duši i za koje je potrebno vreme, a vas (znamo već) baš nešto ne zanima bilo koja vrsta čekanja i kakva je to želja koja se ne ispunjava sada, odmah ili juče, već ne daj Bože sutra?! 

Sunce u znaku Ovna će nas probuditi nakon mnogo vremena i doneti nam mogućnost da se pokrenemo i rešimo pitanja koja su čekala neko bolje vreme. To vreme je upravo sada i nema potrebe da se više bilo šta čeka. Sve ono na čemu radite poslednjih nekoliko meseci sada treba da ugleda svetlost dana i možete o tome pričati pa malo se i hvaliti jer uspeli ste!

U utorak, 21.3. u 18.22č na prvom stepenu znaka Ovna nas očekuje Mlad Mesec koji nam daje baš ono što nam je nedostajalo u prethodnih mesec dana, a to je rešenost da krenemo napred jer do sada smo u glavi imali sve to što želimo, ali snage za korak napred nije bilo u našem biću. Promene koje nam nosi ova nedelja su tu da nas pokrenu, ali nemojte samo da bude toliko dobro, pa da krene bez nas. Šalu na stranu, budite spremni da će se sve ubrzano menjati u danima koji su pred nama i dobro iskoristite svaku šansu koja vam se nudi. Za one koji praktikuju dijetu po mesečevim menama vodeni dan u trajanju od 24č počinje 21.3. u 18.22č. Srećno.

Dva dana kasnije, 23.3. imamo jednu veliku i važnu promenu jer će Pluton u 13.14č preći u znak Vodolije nakon što je svojim tranzitom kroz znak Jarca od 2008. godine izneo sav mulj na površinu i postavio ga da nam bude „za primer“ i da nam kao glavni vodi igru u mnogim važnim sistemima od kojih svi zavisimo. Pluton je inače generacijska planeta i jako dugo boravi u jednom znaku pa veći uticaj ima na čovečanstvo, nego na pojedinca. U znaku Vodolije će biti kratko u ovoj godini, do 11.6. kada će se ponovo vratiti u znak Jarca u svom retro hodu pa će onda konačno 21.1.2024. preći u Vodoliju gde će ostati sve do 9.3.2043. Ovaj tranzit će globalno uticati na velike promene u svetu nauke, tehnike i tehnologije, veštačka inteligencija će doživeti svoj procvat,ali ćemo imati i velikih otkrića na polju medicine. Da bi došlo do nekih promena ovakve „spore“ planete moraju imati „pomoć“ još nekog iz zodijaka, a ovoga puta će to biti Jupiter i svoj prvi izazov će imati 18.5, pa već od tog perioda očekujem neke promene za početak u bankarskom sistemu i načinu na koji vršimo plaćanja.

Za kraj ove nedelje stiže nam još jedna promena koju čekamo od avgusta prošle godine, a to je Mars koji će nakon tako mnogo vremena i retro hoda koji nam je od oktobra do januara prilično remetio planove i uzimao energiju, preći u znak Raka 25.3. u 12.46č. Mars se u znaku emocija ne oseća baš najbolje, ali će imati podršku Saturna koji je sada u znaku Riba pa ćemo ipak imati više želje da nešto uradimo za sebe i promenimo nabolje ono što nam ne čini dobro posebno u poslednjih šest meseci. Mars će u znaku Raka biti do 20.5. kada prelazi u znak Lava i najbolje bi bilo da ovo vreme iskoristite tako što ćete se posvetiti svojim najbližima, ali i pomoći onima kojima je pomoć potrebna i koji su na bilo koji način ugroženi.

Mesec će putovati od znaka Vodolije i već prvog dana naše nedelje u popodnevnim časovima u 16.12č odlazi u znak Riba da još malo odmori pre nego stigne proleće i sva pompa koju očekujemo tokom ovih dana koji su pred nama. U utorak, 21.3. će u 17.02č preći u znak Ovna gde ga par sati kasnije očekuje Mladnjak koji najavljuje nove planove i projekte na kojima ćemo zasijati ovog maja. U znak Bika odlazi na zasluženi odmor i more uživanja od 23.3. u 19.42č pa samo pokušajte biti umereni u svemu što volite u danima kojima vlada Mesec u znaku Bika.

Podznak Ovan

Vaša nedelja za okretanje novog lista, ali i pisanje nove knjige može da počne. U slučaju da poslujete sa nevladinim sektorom imaćete mnogo dobrih projekata u narednom periodu. Snaga, optimizam i neka poletna energija vam se vraćaju i deluje da možete mnogo više nego ikada u životu, posebno u polju karijere i planova koji su vezani za samo poslovanje. Prijatelji vam mogu biti od jako velike pomoći u narednom periodu. 

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji samo treba da postoje takvi kakvi su i sve im dolazi takoreći „na noge“. Privlačite one koje želite bez ikakvih problema u danima koji su pred nama, ali samo pazite koga želite. Oni koji su vezama će u narednim danima nekako biti svoji ponovo i onda će moći i da uživaju sa svojim partnerom jer prepreke koje su delovale nepremostivo su rešene. 

Podznak Bik

Aktivnost misli i želja da mnogo toga pokrenete je jaka, ali u danima koji su pred nama ćete ipak više stvari rešavati na ličnom planu i u nekoj tišini kako biste tokom maja krenuli u glasne i jasne akcije. Ukoliko postoji mogućnost saradnje ili odlaska u inostranstvo sve do sredine juna imate odlične mogućnosti za takve poduhvate. Nemojte se svađati sa braćom i sestrama jer su ljubav i porodica važniji od ega i isterivanja pravde za koju ni sami niste sigurni da li je ispravna.

Ljubav

Oni koji su u vezama su razrešili probleme u vezi finansija koji su mogli dugo da budu problem u odnosu. Ovo se može odnositi i na neko zajedničko ulaganje, pozajmicu ili uvećane troškove jednog od partnera. U ovoj nedelji možete imati mnogo bolju komunikaciju i organizovati neko kratko putovanje. Slobodni su jako privlačni ovih dana i tako lako ulaze u komunikaciju sa drugim ljudima pa će imati nekoliko prilika tokom ove nedelje i ova osoba može biti ili neko ko je jako vezan za svoju porodicu, posebno majku, ili neko ko je već zasnovao svoju porodicu pa veza mora biti tajna. 

Podznak Blizanci

Transformacija vam je dovoljno za tri života i vreme je da neke svoje planove, velike želje i još veće nade počnete da ostvarujete. Finansijski segment se stabilizuje nakon skoro šest meseci velikih oscilacija i sada ćete moći da stavite potpis na neke saradnje o kojima ste pričali u prethodnom periodu, ali i da pokrenete neke nove i samo vaše projekte. 

Ljubav

Slobodni imaju onaj momenat prepoznavanja sa nekim, znate kada nekoga upoznate i čini vam se da ste u tom trenu upoznali sebe jer je nekako ta osoba tako ista kao vi. E, to vas čeka u ovim danima koji su pred nama pa uživajte i proverite koliko ste zadovoljni sobom jer će to biti jako važno u ovim susretima. Oni koji su u vezama mogu da uživaju jer su strasti baš tamo gde treba da ih bude najviše, a komunikacija i dogovori idu baš onako kako želite. Nemojte samo biti nestrpljivi jer vam sve dolazi, apsolutno sve želje koje imate će biti ostvarene u narednom periodu. U ovoj nedelji ćete dogovoriti važne korake koji vode u ozbiljnijem smeru ovu vašu priču.

Podznak Rak

Od avgusta prošle godine imate toliko teških misli za koje više ni sami niste znali odakle dolaze i dokle će da vas muče. E pa evo, još nekoliko dana i menja se i ta energija pa možete da se opustite i da se pokrenete u nekom pravcu koji vam prija. Mnogi će tek sada imati snage da razgovaraju sa nekim stručnim licem ili nekim drugim u koga imaju poverenja jer do sada ni sami niste mogli da razumete i verbalizujete sve što vam prolazi kroz glavu. Poslovni projekti o kojima se u nekim naznakama priča od sredine januara sada mogu postati i zaista aktuelni, a od juna možete očekivati i zaradu od istih. 

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju razloga za slavlje, makar do sredine juna jer pritisak popušta i ovo će biti kao trejler za sve ono što vas čeka u narednoj godini. Nemojte odustajati od svojih snova i veze u kojoj ste jer problemi koji vas koče u napretku su izvan vas i potrebno je samo postaviti jasnije granice onima koji se mešaju u vaš odnos. Slobodni sve do sredine maja imaju odličan period za početak veza sa nekim ko će na prvi pogled delovati čak pomalo i primitivno, ali će se pokazati kao jedna u svojoj osnovi nežna i pažljiva osoba.

Podznak Lav

Nedelja u kojoj je situacija mnogo jasnija, kao da se voda umirila pa možete videti šta se zaista dešava. Saradnje sa inostranim partnerima će biti realizovane, a benefiti će stizati i pre nego što ste oečkivali. Misli mogu biti haotične i to je jedino što će vas nervirati u narednom periodu, takoreći sami sebi ćete biti kamen spoticanja.

Ljubav

Slobodni neka se pripaze tajnih priča ili nečega što osoba sa kojom se upoznaju pokušava od njih da sakrije jer će ljubomora, ali i emocije biti jaki i neće biti moguće kontrolisati odnos tj neće ostati samo na površnom fizičkom kontaktu. Ostalima se nova poznanastva mogu dešavati sa nekim ko je često na putovanjima (moreplovac ili turistički vodič) i ova veza će biti važna za vas i doneće vam neverovatne trenutke. Oni koji su u vezama neka se paze onog osećaja u kom kreće „odmeravanje snaga“ tj borba za prevlast u odnosu jer podsećam vas ZAJEDNO STE, niste protivnici i treba ujedinjeni da se borite protiv svega što pokuša da vas poljulja. Ovo će biti važna lekcija koju ćete savladati ili ne, u zavisnosti od ličnih natala, a oni koji nastave u svom partneru da vide protivnika će u narednom periodu imati mnogo svađa koje vode u prekid. Oni koji shvate da su na istoj strani dolaze u novi nivo odnosa (nešto kao u igricama) i nastavljaju još jači zajedno. Strasti će divljati, trošite ih na pravi način.

Podznak Devica

Promena posla je na pragu i osećate da je to nešto što bi vam donelo veliko olakšanje. Prijatelji će vam pružiti veliku podršku i saslušajte ih, iako će vas njihove priče na početku nervirati ipak ćete shvatiti da je sve što govore tačno i za vaše dobro, a iz svega toga će vam doći neka nova ideja ili preporuka za novi biznis.

Ljubav

Slobodni kao da će pustiti prošlost i neke teške priče koje su ih opterećivale,a vezane su za neka prošla iskustva koja nisu bila prijatna. Period do sredine juna vam nosi dosta lakšu energiju i u vaš život će ulaziti novi ljudi koji su spremni da pokažu emociju, ali bez drame i posesivnosti. Oni koji su u vezama će imati priliku da poslože svoje misli, a onda i svoj odnos na način koji oboma prija i koji dugo niste mogli da postignete. Ukoliko postoji bilo kakav problem u odnosu dani pred nama donose velike mogućnosti za razrešenje.

Podznak Vaga

Nedelja u kojoj ste okrenuti drugim ljudima i gde vam veći deo svih situacija zavisi od neke druge ili treće osobe. Znam da ovo ume da nervira, ali ono što je do vas uradite maksimalno dobro pa na ostalo sačekajte koliko bude potrebno. Borba oko pozicije će biti aktuelna i važno je da sarađujete i sa onima koji vam nisu previše simpatični jer će i od njih zavisiti korak napred u sferi posla.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji će zbog nekog problema ili redovnog sistematskog pregleda posetiti zdravstvenu ustanovu u kojoj mogu upoznati nekoga veoma zanmljivog iz sfere zdravstva, logično. Oni koji su u vezama imaju jedan važan preokret tokom ove nedelje pa ako ste u nekoj vezi koja vam deluje neozbiljno imaćete sasvim drugačiju sliku nakon jednog razgovora i viđenja situacije očima vašeg partnera. Spremajte se za selidbu, veridbu, potomstvo ili venčanje, kako ko, ali na isti način se ne može dalje. Naravno, neki će baš u ovim danima shvatiti da ovolika ozbiljnost nije za njih i potrebno je biti fer i nastaviti svojim putem i ne ostajati zbog straha od samoće tamo gde sebe ne vidite. 

Podznak Škorpija

Još ovu nedelju da ispratimo i da se i vi pomerite korak napred u energetskom smislu i usmerite na nešto što će vam donositi ispunjenje i emotivno, i finansijski. U subotu se dešava ta promena koja će za vas biti jako važna pa mislim da će vikend biti mnogo drugačiji nego svi prethodni, još od avgusta prošle godine. Svoju pažnju ćete usmeriti ka ljudima koji pričaju o idejama i koji ili imaju neke veze sa inostranstvom ili su visoko obrazovani i njihovi saveti će vam biti od velike pomoći u vašem daljem napredovanju u poslovnom segmentu. Promena odnosa sa primarnom porodicom, posebno majkom je neophodna kako biste se osećali još bolje, ali ovo je nešto na čemu ćete raditi u narednim godinama.

Ljubav

Slobodni neka zakazuju masaže ili dan u spa centru jer u ovoj nedelji ćete baš na tim mestima moći da upoznate zanimljive potencijalne partnere. Generalno upoznavanja vam slede na mestima na kojima se opuštate i uživate svim čulima. Oni koji su u vezama nastavljaju svojim putem bez obzira na neke okolnosti i reči koje im stižu od drugih ljudi i jako se radujem zbog toga jer ste shvatili ono o čemu stalno trubim „zajedno smo protiv problema“. Ova nedelja vam može doneti još više uživanja, ali i mnogo izlazaka u javnost što za neke može biti veliki korak jer inače volite sve da držite u tajnosti.

Podznak Strelac

Ako imate decu pažnja je u ovoj nedelji potpuno usmerena na njih i njihove vannastavne aktivnosti. Ostali će imati mnogo novih ideja vezanih za posao koje će implementirati u svoje svakodnevno poslovanje jer će vas ljudi sa kojima sarađujete napokon razumeti i neće imati potrebu da vam protivreče iz bilo kog razloga. Mogućnost selidbe ili prodaje/kupovine nekretnine je i dalje naglašena.

Ljubav

Slobodni su i dalje puni strasti i ova nedelja vam donosi nekog ko je vrlo sličan toj vašoj energiji i sa kim možete ostvariti stabilan odnos. Upoznavanje se može desiti na rođenadu nekog bliskog deteta, u igraonici. Oni koji su u vezama bi trebalo da su razrešili sve moguće probleme i sada mogu početi novu etapu svog odnosa. U zavisnosti od godina, neki će raditi na potomstvu, a neki na više zajedničkog vremena koje će doneti i veću bliskost

Podznak Jarac

Nedelja u kojoj pritisak koji sami na sebe vršite popušta na nekoliko meseci, a finasnije i poslovni segment imaju mogućnost uvećanja što će sa strane delovati kao da vam ide lako, a retko ko će znati koliko muke i truda ste uložili kako bi sve bilo u najboljem mogućem redu. Neko od ukućana će vam javiti lepe vesti ili ćete imati proslavu u okviru uže porodice.

Ljubav

Slobodni neka se pokrenu i počnu da izlaze na sva mesta na koja su pozvani (i na ona na koja nisu) jer će prilika biti mnogo, ali morate se pokrenuti jer bez vaše akcije nemoguće je da se bilo šta pozitivno dogodi. Oni koji su u vezama će u ovoj nedelji imati opciju da biraju na koji način će trošiti energiju strasti koja će ih obuzeti pa će oni mudriji uživati u svemu što dolazi, a oni drugi će se svađati i na taj način crpeti strasti. Budite mudri. 

Podznak Vodolija

Primarna porodica vam je utočište i mirna luka uvek, a posebno u ovim danima koji su pred nama. Svakodnevne poslovne obaveze se ubzavaju i gomilaju, pa je potrebna malo bolja organizacija kako biste sve ispratili bez previše stresa. Jačajte imunitet, skloni ste prehladama u narednih nekoliko nedelja. Nemojte trošiti novac na ono što vam nije neophodno u ovom trenutku.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji rade na komunikaciji i oboje ste željni da nesuglasice rešite mirnim putem, a jedino što može narušiti odnos jeste nestrpljivost pa sačekajte da partner završi misao ili rečenicu i tek onda recite šta želite, odnosno naučite da slušate, a ne samo da čekate svoj red za priču jer  slušanje će vam doneti sve odgovore koji su vam potrebni. Slobodni od ove nedelje počinju da shvataju svoju vrednost i možda malo odu i u drugu krajnost, ali za početak je sve bolje nego da misle da ne vrede dovoljno. Bićete u fazonu „ovo sam ja pa uzmi ili ostavi“ baš me briga za sve više, ne smanjujem se da bih se ukopila/o u bilo čiji svet, već tražim nekog po mojoj meri.

Podznak Ribe

Oni koji se bave prevozom ili im je posao direktno vezan za komunikaciju ili pevanje će imati velike dobitke tokom nedelje koja dolazi. Saradnja sa inostranstvom se polako pokreće kako bi konačno neki ugovori bili zaključeni naredne nedelje. Poslovna situacija je odlična i molim vas nemojte praviti neke drastične promene jer osećaj težine, tj. dosade i nekog nezadovoljstva poslom nije do posla već do vašeg umora i haotične (ne)organizacije slobodnog vremena.

Ljubav

Slobodni lako mogu ući u vezu sa nekim ko se bavi tj vodi porodični posao. Veza će krenuti jakom fizičkom privlačnošću, a emocije će se vrlo brzo rasplamsati. Oni koji su u vezama sada mogu mirno donositi odluke jer su misli u skladu, a ono čemu ćete najčešće biti okrenuti u ovoj nedelji jesu neke zajedničke vrednosti, ulaganje ili možda početak priprema za prvi zajednički maraton.

Pročitajte i ovo: Feng Shui principi – nova energija u novom domu

Naslovna fotografija: pexels.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.